Těhotenství a příroda - klíšťata atd.

1638
22.4.11 22:49

Těhotenství a příroda -klíšťata atd.

ahojky holky, těhotné..
chodíte do přírody a jak se chráníte před klíšťaty? čím?
nebo se ptám i těch, co bydlí v přírodě,na vesnici, na horách ,na chalupě atd.
nechce se mi používat repelent - je to pořádná chemie a jde to do těla… :nevim: :nevim:
 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
913
23.4.11 07:26

Já používala repelent normálně v prvním těhotenství a dneska jedu na chatu a jsem opět těhotná a nastříkám se zas. Tak že za mě tak :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
23.4.11 08:23

Repelent, dlouhý nohavice, nejlépe světlý, ať jsou na tom ty potvory vidět. Průběžně se prohlížet, jestli po mě něco neleze.
Jestli chceš repelent bez chemie, určitě se dá najít nějakej ala bio nebo tak něco. Případně přírodní repelenty jako jíst hodně béčko, česnek a podobně, ale výsledek nejistý:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Loraine
25.4.11 09:39

Ahoj, koupit obyčejnou Alpu, nacpat do ní hodně hřebíčku ( koření, néé ty zatloukací :lol: ) , nechat asi týden , čtrnáct dní vyluhovat a pak se tím natírat místo repelentu. Těch potvorám to smrdí a je to bez chemie

• Citovat
  • Upravit
1638
26.4.11 15:49

aha super tip zkusím a máš osobně vyzkoušeno? a ten alkohol a ty bylinky mi neuškodí? přece jen jde všechno přes kůži taky asi do těla?díky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Loraine
27.4.11 11:17

No, ten alkohol se stejnak rychle vypaří, takže do těla nedostane skoro nic, natož k dítěti. Přijde mi to lepší, než ty chemický, ty na sebe taky teď v těhu nechci dávat. Tohle jsme používali loňské léto (někde jsme na to slyšeli recept) a klíšťata jsem měla dvě, ale ty se mě chytli vždycky, když jsme Alpu zapomněli doma, takže na mě to působilo. A s mužkým jsme čundráci, takže v lesích trávíme fakt spoustu času a víkendů, vždycky i týden dovolené

• Citovat
  • Upravit
1638
27.4.11 14:35

určitě to zkusím, super
alpa koupena, ale hřebíček jsem zapomněla:-)
taky nechci chemie na tělo… :nevim: :nevim:
není to dobrý, teď o víkendu jsem se ale stříkla aspon na oblečení, což si myslím, tak strašný není
ale radši něco, než nic…
navíc jsem měla těžkou boreliozu a jsem dva roky doma, inval.důchod, takže strach mám 10× tolik , protože se mi totálně změnil tím život, od základu :-(
a na chalupě bohužel ty potvory jsou :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
27.4.11 14:35

určitě to zkusím, super
alpa koupena, ale hřebíček jsem zapomněla:-)
taky nechci chemie na tělo… :nevim: :nevim:
není to dobrý, teď o víkendu jsem se ale stříkla aspon na oblečení, což si myslím, tak strašný není
ale radši něco, než nic…
navíc jsem měla těžkou boreliozu a jsem dva roky doma, inval.důchod, takže strach mám 10× tolik , protože se mi totálně změnil tím život, od základu :-(
a na chalupě bohužel ty potvory jsou :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Loraine
27.4.11 16:49

NO tak to věřím, že už máš z klíšťat respekt, ono právě ta borelióza je svinstvo, bohužel na to ani není očkování. Zkus to kombinovat, na tělo zkus tu Alpu a na oblečení klasický repelent ( na oděv to v těhu nevadí). Přeju ať si letos bez těch potvor a užiješ si skvělý léto

• Citovat
  • Upravit
1638
27.4.11 17:11

děkuju ty taky :-)
právě jedna známá měla klíště v 5.měsíci a dopadlo to pro mimi velmi špatně, nebudu ani psát víc, ale „muselo“ umřít..proto se taky tak šíleně bojím, je to tragédie :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
27.4.11 17:51

Dámy, toto mi poslala moje maminka jako zaručený repelent bez chemikálií.....ale vyzkoušeno to zatím osobně nemám :-? :

Návod na domácí biorepelent je přímo ze Švédska. Náš rozmarýnový odvar neobsahuje žádné chemikálie!!
Na přípravu potřebujete 1 sáček rozmarýnu, který koupíte v obchodě, jako přísadu do jídla, 1 litr vody a 1 lžíci bílého vinného octa. Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji do varu. Potom odstavte a vysypte do vody rozmarýn a nechte pořádně vylouhovat. Rozmarýn může být ve vodě, až do vychladnutí odvaru. Potom scedíme rozmarýn a přidáme 1 lžíci vinného octa. Přírodní repelent se přelije do sprejové lahvičky a uloží se do chladničky. Před každým výletem do přírody si nasprejujeme tělo, hlavně nohy od kolen dolů. Nasprejujeme si také obuv!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
27.4.11 21:18

Já chodím se psem pořád do lesa a jezdíme i na chatu a to jsou kolem lesy a louky a naštěstí já na klistata netrpím takze se nestrikam ničím…a dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí