Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucad77 píše: Více
Kolik ti prošlo koťat rukama? Týden roli nehraje, navíc ten kocour stále za kočkou dojíždí. A ano, kocoury je potřeba kastrovat až po dosažení pohlavní zralosti a to hlavně kvůli tomu, aby psychicky dozráli. Není dobrý jim přetrhnout vývoj, což je až jednom roce.
@lucad77 Ano, řekla, že pokud extrémně neznačkuje, doporučuje počkat, aby se pořádně vyvinul, mohl by mít později nějaké zdravotní problémy.
A víte, já rady odborníků nezpochybňuji. Věřím, že každý veterinář může mít jiný názor.
Nechci si jednou vyčítat něco, čemu jsem mohla zabránit, takže mi nic nebrání těch pár měsíců počkat..
Hlídá si to žrádýlko, má pocit neodstatku. Dal bych mu papu a nechal ho v klidu a míru.
@Anonymní píše: Více
Jo, kočka to přežije není pes. Nepotřebuje pořád přítomnost člověka
@Atisia Jestli vám přijde normální nechat kočku samotnou několik dní, tak mně tedy NE!!!
Tak to ne. Já myslela, že cestuje na každou návštěvu ![]()
@Atisia Nee,já občas k rodičům jezdím na několik dní. Máme fakt skvělý vztah a furt jsem dost mladá.
To je normální prasárna. Ty tak můžeš kritizovat nějakou veterinářku.
@terien píše: Více
Zato ty jsi odbornice na všechno, že? Si k tomu vyhledej nějaké (novější, ne sto let staré) odborné články.
Vzala sis ho brzy. Týden v tomto věku u kotěte hraje velkou roli. 12 týdnů je klíčových a ideálně by tam mělo být keště déle.
Zároveň kočky poměrně špatně snášejí změny a změny prostředí, takže tahat ho na návštěvy není dobrý nápad.
Raději nechat doma a sehnat někoho (koho kočka zná) aby se o ni chodil starat.
Pokud nikoho takového nemáš, je potřeba takového člověka nejdříve s kočkou seznámit (např. několil návštěv v domácím prostředí).
Víš proč se kastrují kočky tak brzo? Aby chovatelé mohli prodávat rovnou vykastrované kočky a nemuseli se bát množení a ztráty výdělku. To je jen jejich lobby. Logicky, vykastrovat zvíře před ukončeným vývojem je prasárna, která se na tom zvířeti podepíše.
V klidu. Chování kocourka je normální, u kočky byl dost dlouho a pokud snáší cestování a změny teritoria, tak není důvod cokoliv měnit. Já teda cestování s kočkama moc nedoporučuju, většině to nedělá dobře, ale pokud to už máte takhle zavedený a funguje to, tak proč ne. Že si kotě hájí potravu je v pořádku a naprosto normální. Jen jedna rada, pokud tě začne hodně kousat nebo škrábat, tak tomu zamez a klidně na něj houkni. Ty si taky musíš vůči němu vymezit chování.
No rozhodně větší než ty. Ty k těm podmazaným „odborným“ článkům zapoj zdravý rozum a vyjde ti, že je to obyčejné prznění zvířat.
Vzali jste ho moc brzy od mámy ve chvíli, kdy ještě potřeboval být s ní a učit se od ní. Možná se trochu víc zklidní kastrací s věkem.