Vrčení u kocoura

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6626
1.11.24 16:38
@lucad77 píše: Více

Kolik ti prošlo koťat rukama? Týden roli nehraje, navíc ten kocour stále za kočkou dojíždí. A ano, kocoury je potřeba kastrovat až po dosažení pohlavní zralosti a to hlavně kvůli tomu, aby psychicky dozráli. Není dobrý jim přetrhnout vývoj, což je až jednom roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.24 16:50

@lucad77 Ano, řekla, že pokud extrémně neznačkuje, doporučuje počkat, aby se pořádně vyvinul, mohl by mít později nějaké zdravotní problémy.

A víte, já rady odborníků nezpochybňuji. Věřím, že každý veterinář může mít jiný názor.
Nechci si jednou vyčítat něco, čemu jsem mohla zabránit, takže mi nic nebrání těch pár měsíců počkat..

• Citovat
  • Upravit
11559
1.11.24 17:27

Hlídá si to žrádýlko, má pocit neodstatku. Dal bych mu papu a nechal ho v klidu a míru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
1.11.24 20:26
@Anonymní píše: Více

Jo, kočka to přežije není pes. Nepotřebuje pořád přítomnost člověka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.24 20:36

@Atisia Jestli vám přijde normální nechat kočku samotnou několik dní, tak mně tedy NE!!!

• Citovat
  • Upravit
7221
1.11.24 20:47

Tak to ne. Já myslela, že cestuje na každou návštěvu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.24 20:53

@Atisia Nee,já občas k rodičům jezdím na několik dní. Máme fakt skvělý vztah a furt jsem dost mladá.

• Citovat
  • Upravit
34473
1.11.24 21:08

To je normální prasárna. Ty tak můžeš kritizovat nějakou veterinářku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24658
1.11.24 21:33
@terien píše: Více

Zato ty jsi odbornice na všechno, že? Si k tomu vyhledej nějaké (novější, ne sto let staré) odborné články.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
1.11.24 21:43

Vzala sis ho brzy. Týden v tomto věku u kotěte hraje velkou roli. 12 týdnů je klíčových a ideálně by tam mělo být keště déle.

Zároveň kočky poměrně špatně snášejí změny a změny prostředí, takže tahat ho na návštěvy není dobrý nápad.
Raději nechat doma a sehnat někoho (koho kočka zná) aby se o ni chodil starat.
Pokud nikoho takového nemáš, je potřeba takového člověka nejdříve s kočkou seznámit (např. několil návštěv v domácím prostředí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
1.11.24 22:13

Víš proč se kastrují kočky tak brzo? Aby chovatelé mohli prodávat rovnou vykastrované kočky a nemuseli se bát množení a ztráty výdělku. To je jen jejich lobby. Logicky, vykastrovat zvíře před ukončeným vývojem je prasárna, která se na tom zvířeti podepíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
1.11.24 22:17

V klidu. Chování kocourka je normální, u kočky byl dost dlouho a pokud snáší cestování a změny teritoria, tak není důvod cokoliv měnit. Já teda cestování s kočkama moc nedoporučuju, většině to nedělá dobře, ale pokud to už máte takhle zavedený a funguje to, tak proč ne. Že si kotě hájí potravu je v pořádku a naprosto normální. Jen jedna rada, pokud tě začne hodně kousat nebo škrábat, tak tomu zamez a klidně na něj houkni. Ty si taky musíš vůči němu vymezit chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.11.24 08:02

No rozhodně větší než ty. Ty k těm podmazaným „odborným“ článkům zapoj zdravý rozum a vyjde ti, že je to obyčejné prznění zvířat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
2.11.24 08:08

Vzali jste ho moc brzy od mámy ve chvíli, kdy ještě potřeboval být s ní a učit se od ní. Možná se trochu víc zklidní kastrací s věkem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný