Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Šelmy. I naše domácí na sebe vrčeli. Jestli jsem to pochopila tak kotě už není u rodičů ale u vás. Prostě jiné prostředí kde se cítí ohrožen ostatními zvířaty.
asi.
Kočka není pes a určitě bych kočku netahálanikam na návštěvu.
U mě v bytě žádné jiné zvíře není.
Kocour se svou maminkou i se psem vychází skvěle, jen si přivlastňuje jídlo, které není jeho a pak na ně vrčí. Asi jsem formulovala dotaz špatně.
Takže jste ho odtrhli od matky už ve 2 měsících? To se nemá, minimum u matky je 12 týdnů, právě proto, že učí koťata socializaci. Možná proto je tak nesvůj, bojí se, že mu zase něco sebereš. ![]()
@Atisia Vrčí a prská i na mě, když mu pamlsek dávám v mém bytě, kde žádné jiné zvíře nežije.
@lucad77 Ano vzala jsem si ho v 11 týdnech, veterinářka mi řekla, že je to ok.
@Anonymní píše: Více
Paní veterinářka asi nezná chovatelské předpisy. Jinak by mohla v budoucnu pomoci kastrace.
@Atisia Jinak co se týče toho, že bych neměla kocoura brát sebou, to ho mám nechat doma samotnýho?
je to můj nejlepší a skvělý parťák na cestování a vždy mají oba radost, když se vidí a hrajou si. ![]()
Jinak díky moc všem za rady. Možná bylo lepší počkat o ten týden déle, ale to už nezměním, tak snad časem to bude lepší. ![]()
Kotě si vymezuje hranice, brání si jídlo. To je normální. U nás si teď kotě srovnalo i dva velký kocoury.
Jedna z našich koček taky u některého jídla vrčí. Konkrétně jakmile se k ní dostane kus syrového masa, bere ho i s prsty a dokud ho neseže, temně vrčí na všechny okolo. Jinak je vcelku normální, dá-li se to tak o kočce říct. Ostatní jídlo v pohodě, ale syrové maso, to s ní přestává všechna legrace, to je jenom její. ![]()
To tvrdí taky ta veterinářka? A argumentuje potížemi s močákem, ne? Náš kocour byl v půl roce a mohl klidně i dřív.
@Janli píše: Více
To bych si nebyla tak jistá. Navíc jsou to dva týdny, protože koťata se mají dávat novým majitelům až od 13. týdne.
Ahoj
Mám takový dotaz, moji rodiče mají kočku, která před třemi mesici porodila jednoho kocoura- druhý zemřel při porodu.
Celý ty dva měsice byla kočka k němu úplně úžasná (ona je úplný opak toho, jaký on je) a bylo nádherné se koukat na to pouto. Já si kocoura vzala a když mu dám konzervu, je tak nějak ok, ale jakmile mu dám pamlsek, šunku atp, tak vrčí prská, jak kdybych mu to měla sníst a jednou na mě zaútočil.
Když jedeme k rodičům, tak i psovi i kočce ukradne jejich podíl pamlsku, protože svůj zhltne a pak na ně vrčí, jakože to je jeho.
Je to normální, že je takový? Mně to přijde zvláštní, protože mu nikdo nikdy nic nebral, ba naopak měl vždy tu nejlepší péči a u kočky jsme toto nikdy nezažily.