Vreckové pre vysokoškoláka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
234
26.7.14 18:22

Vreckové pre vysokoškoláka

Chcela som sa spýtať, aké vreckové by ste dali dieťaťu študujúcemu na vysokej škole v Nemecku. Mám na mysli iba sumu na útratu a stravu. Študijné pomôcky, cestovné ani bývanie do toho prosím nezahrňujte. Je jasné, že časom si nájde aj nejakú brigádu, ale keďže je škola náročná, prvý ročník je dosť dôležitý a tak s alternatívou brigády v prváku moc nerátam. Je jasné, že každé dieťa má iné potreby. Bola by som rada, ak má niekto aj osobnú skúsenosť a s niečím poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3711
26.7.14 18:27

@majkakajka
Asi takhle - ono je třeba počítat s cenami, které tam jsou. A bude jíst ve škole (menza), bude si vařit nebo bude jíst venku (restaurace).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
26.7.14 18:33

Příspěvek upraven 20.05.18 v 11:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
26.7.14 18:51
@Vickee píše:
Dát poprvé radši větší sumu, ať si odkládá účty a po měsíčním „vyúčtování“ se domluvit, co vám jako rodičům připadá únosné, co ne :-)

to mi přijde jako rozumný nápad ;) ale třeba jak se já znám, dalších měsíc bych někde žebrala, protože účtenky si kolikrát ani neberu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
26.7.14 18:58

Příspěvek upraven 20.05.18 v 11:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
26.7.14 19:17
@Vickee píše:
Dát poprvé radši větší sumu, ať si odkládá účty a po měsíčním „vyúčtování“ se domluvit, co vám jako rodičům připadá únosné, co ne :-)

TAky si myslím, že dobrý nápad. Omezí se tím i „páreček v rohlíku tady“ a „pizza z okýnka tam“…

Spíš než víc bych mu dala míň + ať si vezme ze svého a co doloží, mu dát zpět. Nemyslím tím dát hodně málo, ale prostě tak akorát, i když ono je těžký říct, co je akorát. :think: Ale určitě se dá zjistit cena oběda v restauraci nebo menze někde na netu, aspoň přibližně.

Já účtenky beru, píšu si útratu - za potraviny, drogerku atd. pěkně sešit a sloupečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
26.7.14 19:20

Příspěvek upraven 20.05.18 v 11:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
26.7.14 19:24

@Vickee
Tak ono dneska asi není problém kdyžtak poslat na účet ne?

Jenže dáš víc a rozháže to, řekne, že to bylo akorát. Ale nechci dělat z jejího syna nějakého raubíře, neznám ho.

Ale chápu, že třít bídu s nouzí by nebylo dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
26.7.14 19:33

Příspěvek upraven 20.05.18 v 11:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
27.7.14 01:06

Jsem asi jediná, komu přijde účtenkování divný? Ten člověk je dospělý, studuje vysokou školu proboha, snad se rozumně a slušně podle cen domluví doma s rodiči. Vybavila bych ho odhadem 300 ečkama, než se tam „zajede“, určitě se mu někde sejde pár poplatků za kartu tamhle a onde, a po měsíci si to doma zúčtujem a určíme limit. Ale aby dokladoval nebo vůbec nemohl párek támhle a pizzu tuhle, je trochu ujetý, myslela jsem, že to bude inteligentní chlapec a ne děcko co prožere první kapesný v automatu s bagetama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný