Vřed dvanáctníku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.7.23 14:03

Vred dvanactniku

Ahoj, meli jste nekdo vred dvanactniku? Jak se to u vas projevilo a jak jste se z toho vylecili? Uz pres rok me semtam neco zatlacilo a leve strane bricha ale jen nekdy a ne moc. Take pozoruji dlouhodobe spis vyssi chut k jidlu. Meli jste take vyssi chut k jidlu pri teto nemoci? Kdyz jsem mela strevni chripku, mela jsem naopak nechutenstvi, prujem a zvraceni.
Uz 6 dni citim ten tlak nonstop. Prejde to pouze po jidle. Nezvracim, nemam prujem ani nadymani. Nepali me zaha. Citim silny tlak zaludku…vcera jsem volala obvodni lekarce, dala mi recept na Omeprazol a kdyz to neprejde tak v pondeli mam prijit.
Je to takovy neprijemny pocit ten tlak…takhle bych popsala tu bolest. Jakmile neco snim (je jedno co) vzdy to prejde…

Proc je pri teto nemoci silna chut k jidlu?
Jeste nevim, ze je to 100% ono to musi potvrdit lekar, ale mohlo by to byt tohle? Prece pri zanetu zaludku nebo vredu zaludku bych mela nechutenstvi a bolest po jidle ne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
105756
8.7.23 14:52
@Anonymní píše:
Ahoj, meli jste nekdo vred dvanactniku? Jak se to u vas projevilo a jak jste se z toho vylecili? Uz pres rok me semtam neco zatlacilo a leve strane bricha ale jen nekdy a ne moc. Take pozoruji dlouhodobe spis vyssi chut k jidlu. Meli jste take vyssi chut k jidlu pri teto nemoci? Kdyz jsem mela strevni chripku, mela jsem naopak nechutenstvi, prujem a zvraceni.
Uz 6 dni citim ten tlak nonstop. Prejde to pouze po jidle. Nezvracim, nemam prujem ani nadymani. Nepali me zaha. Citim silny tlak zaludku…vcera jsem volala obvodni lekarce, dala mi recept na Omeprazol a kdyz to neprejde tak v pondeli mam prijit.
Je to takovy neprijemny pocit ten tlak…takhle bych popsala tu bolest. Jakmile neco snim (je jedno co) vzdy to prejde…Proc je pri teto nemoci silna chut k jidlu?
Jeste nevim, ze je to 100% ono to musi potvrdit lekar, ale mohlo by to byt tohle? Prece pri zanetu zaludku nebo vredu zaludku bych mela nechutenstvi a bolest po jidle ne?

mela jsem něco podobného poměrně dlouho, stridave klid a pak mne to chytlo..nekdy jen nárazove, někdy i na 14 dni.
Naposledy to ovsem dospělo do takové míry, ze uz nezbylo nic jiného než jít k doktorovi.
Výsledek…streva celkem ok, žaludek nic moc…vred tedy nemam, ale ve všech vzorcích tu vředovou bakterii…dala mi antibiotika a bohužel pak kontrolní gastro.
Tak jsem zvědavá, jestli to zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.23 15:10

H. pylori je ta bakterie ze? A take jsi mela takovou chut k jidlu? V pondeli jdu k lekarce

• Citovat
  • Upravit
Janli
8.7.23 15:42

Vřed jsem měla, příznaky byly jiný. Chuť k jídlu jsem neměla vůbec.

• Citovat
  • Upravit
105756
9.7.23 09:02
@Anonymní píše:
H. pylori je ta bakterie ze? A take jsi mela takovou chut k jidlu? V pondeli jdu k lekarce

myslim, ze normalni..celkove ji mam se zvysujicim se vekem nejak vetsi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.23 12:34

Taky aktuálně řeším, že mě pobolívá na levé horní straně břicha, spíš víc vlevo jakoby pod žebry. A větší chuť k jídlu mám také, hlavně na sladké věci. Ale tu bolest pociťuji před jídlem i po jídle, občas je mi po jídle trochu nevolno. K lékaři jsem objednaná.

Pomohl ti ten Omeprazol?

• Citovat
  • Upravit
536
18.7.23 07:27

Ahoj, obnovuji diskuzi. Nikdy jsem na potíže se žaludkem netrpěla, proto moc nevím, co čekat. Předminulý týden v neděli jsem se hodně vystresovala a začal mě trochu bolet žaludek. Popravdě se teď stresuji pořád, takže jsem se stresovala průběžně i přes ten týden a včera jsem se probudila s nepříjemnou bolestí v oblasti žaludku. Říkala jsem si, že ho mám nejspíš podrážděný, ale měla jsem normálně chuť k jídlu, dokonce jsem snědla k obědu i špagety se Smetanovou omáčkou. Celý den mi bylo dobře, v noci jsem šla spát a ráno se opět vzbudila nafouklá, s bolestí žaludku, vystřelující až do zad. Dala jsem si jogurt a trochu se rozhýbala a zas je to lepší. Může to být příznak dvanáctníkových vředů? Mohly by vzniknout se stresu? A můžu zkusit nějakou přírodní léčbu, než bych šla k dr.? Díky za Vaše zkušenosti :)

Ta bolest není nějak nesnesitelná, bolí to hlavně když ležím a nejím, ale nepříjemné to je, dokud se nenajím nebo trochu nerozhýbu. Pak už je to na takových 95% ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.23 09:27

Tak ty leky pomohly a neboli me nic tak to snad vred nebude

• Citovat
  • Upravit
314
16.9.23 23:45
@Anonymní píše:
Je to takovy neprijemny pocit ten tlak…takhle bych popsala tu bolest. Jakmile neco snim (je jedno co) vzdy to prejde…Proc je pri teto nemoci silna chut k jidlu?
Jeste nevim, ze je to 100% ono to musi potvrdit lekar, ale mohlo by to byt tohle? Prece pri zanetu zaludku nebo vredu zaludku bych mela nechutenstvi a bolest po jidle ne?

Dobry den, jak to u vas prosim dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pivoňka91
19.10.23 07:04

Dobre ranko. Nenasli nic…davali mi sondu do zaludku, jen reflux, zadne vredy.

• Citovat
  • Upravit
47
5.5.24 10:58

@Gabiiinka Dobrý den, můžu se zeptat, jak to u vás nakonec dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
21.5.24 19:31

@Janule235

Dobrý den, nakonec to dopadlo tak, že mě dr. poslala na sono, ale až za měsíc a půl od začátku problémů. Držela jsem dietu, bolet to postupně přestalo, pak jsem skončila i s dietou a na sono zapomněla :oops: Od té doby mám klid… Takže netuším co to bylo, možná to nakonec bylo ze stresu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí