Vrozená vada vlivem kouření

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
dankakotrbova
27.4.15 13:11

Vrozená vada vlivem kouření

Ahoj, mám výčitky svědomí, potřebuji se jen vypsat. Nehledám zde rozhřešení, které ani není. V těhotenství (mé první v 35letech) jsem kouřila, asi 3-5 slimek denně, první 3 měsíce max. 1-2. Syn se narodil s hypospádii, po termínu, s normální porodní váhou, zdravý. Mám strašné výčitky svědomí, že za jeho vadu může mé kouření. Vím, že to nelze vzít zpět a nečekám ani pochopení. Kouření jsem se nedokázala vzdát ani při kojení, i když jsem také držela těch 3-5 ks za den a zapálila si hned po kojení. Ted chceme s přítelem druhé a všechno to na mě dolehlo. Snažím se přestat a vyčistit organismus, at malému/malé zase neublížím, ale je to strašně těžké. Nevím, jestli vůbec druhé mít, když to nedokážu, navíc je mi už 37, tak další rizikový faktor…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5696
27.4.15 13:13
@dankakotrbova píše:
Ahoj, mám výčitky svědomí, potřebuji se jen vypsat. Nehledám zde rozhřešení, které ani není. V těhotenství (mé první v 35letech) jsem kouřila, asi 3-5 slimek denně, první 3 měsíce max. 1-2. Syn se narodil s hypospádii, po termínu, s normální porodní váhou, zdravý. Mám strašné výčitky svědomí, že za jeho vadu může mé kouření. Vím, že to nelze vzít zpět a nečekám ani pochopení. Kouření jsem se nedokázala vzdát ani při kojení, i když jsem také držela těch 3-5 ks za den a zapálila si hned po kojení. Ted chceme s přítelem druhé a všechno to na mě dolehlo. Snažím se přestat a vyčistit organismus, at malému/malé zase neublížím, ale je to strašně těžké. Nevím, jestli vůbec druhé mít, když to nedokážu, navíc je mi už 37, tak další rizikový faktor…

Hele jestli Tě to uklidní, tak můj syn se taky narodil s hypospadií, a to nekouřím ani nepiju. Zkrátka jsou věci mezi nebem a zemí, nemá smysl se tím teď zaobírat, ale samozřejmě přestat kouřit je velmi vhodné, nejen kvůli těhotenství a dětem, ale taky kvůli Tobě. Držím palce, ať to zvládneš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
27.4.15 13:19

Vrozena vada vlivem koureni

Je moc dobre, ze si to uvedomujes. Bud k sobe uprimna. Jsi ochotna prestat kourit nebo realita je takova, ze to nedokazes? Co takhle to konzultovat s lekarem a prestat s kourenim pod vlivem odborniku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
27.4.15 13:20

Ta rizika všech možných problémů při kouření jsou opravdu mnohem větší. Nikdo ti nikdy neřekne, jestli by tvoje dítě bylo zdravé, kdybys nekouřila, nebo by se vada i tak objevila. Věřím, že přestat musí být pro tebe velmi těžké, ale jestli to zvládneš, budeš na sebe ohromně pyšná a tvoje děti na tebe jednou taky. Myslím, že ta větší šance na zdravé dítě za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
27.4.15 13:21
@dankakotrbova píše:

Rozmysli si co chceš víc, jestli cigáro, nebo dítě! Některý by za to dali všechno a nemůžou a ty? Zamysli se. Neber to jako odsouzení, ale nemyslíš, že bys měla na svůj věk být už trochu zodpovědná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
27.4.15 13:22

Pokud te nemotivuje ke zkoncovani s kourenim ani zdravi vlastniho ditete, tak uz nezafunguje nic. Ja prestala rok pred pocetim; Kdyz se chce vsechno jde, je to jen v hlave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
27.4.15 13:26

A já zas slyšela, že nejhorší co je, je přestat kouřit v těhotenství, protože to dítě má pak absťaky.. to že je nemocný a tim vůbec nemusí souviset, já věřím, že co se stane, má se stát, takže i kdyby jsi nekouřila, vyšlo by to na stejno :)
37 neni žádnej věk, kor když máš druhý.. dneska se běžně rodí ve 45- ti letech první..
A hlavně si nic nevyčítej, vem si kolik dětí má třeba cukrovku a to by si pak maminky taky museli vyčítat každou čokoládu..
Hodně štěstí u druhého mimi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
27.4.15 13:27

@dankakotrbova ahoj, ja byla velmi silna kuracka a pred rokem jsem poprve otehotnela. A to jsem kourila aniz bych vedela, ze jsem tehotna, nez mi to v 7. tydnu rekl doktor. Asi jeste pak 3 tydny jsem kourila, sice jsem to omezila na 5 slimek denne, ale kourila. Pak jsem jednou tak sedela a po cigaru me zabolelo v podbrisku, ze jsem zacala mit strasny strach o mimco a uvedomila si, ze proste nesmim. Nejedna se o me, ale o to male. A pak uz si nezapalila. ¨Mala se narodila jako malinka /43 cm a 2400 gr/ a ja si doted myslim, ze je to kvuli tomu koureni na zacatku.
Ted plne kojim a proste si nezapalim, ikdyz me to laka a chut mam nekdy i po tom roce strasnou. Ale musim to vydrzet a vim, ze kvuli ni vydrzim. Musis si hledat duvody proc nekourit a ne proc to nejde. A uvidis, ze to dokazes. Ten krasny uzlik radosti za to stoji ne? 8)

Příspěvek upraven 03.08.24 v 00:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
27.4.15 13:28

Já bych teda vědomě nekouřila, když jsem těhu, ale za to tě soudit nebudu. Znám hodně žen, které kouřily a některé i pily a mají zdravé děti, některé mají děti s vadou, takže nikdo ti nikdy nic nezaručí, ani to, že když budeš sekat latinu tak bude mimo zdravé :( Ale přímo tuhle vadu by kouření způsobit klidně mohlo, kouření totiž způsobuje rozštěpové vady, ale myslím, že k tomu by se muselo přidat ještě něco, že samo to kouření to asi neovlivní. Máš aspon poučení pro příště :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
27.4.15 13:30

Za tu vadu koureni byt vinne nemusi. nicmene taky moc nechapu, ze ani zdravi ditete nekoho nepresvedci… kdyz uz se ditko narodila s nejakym problemem, tak nechapu, ze jsi dal kourila pri kojeni 8o

pokud neprestanes, tak bych do druheho ditete nesla. kombinace veku a koureni uz je dost osidna. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
27.4.15 13:32

@spirunka
ja mam chut i po 13 letech… je to proste jedno z pokuseni uz navzdy. mama nedavno rikala, ze obcas ma desnou chut na cigaretu a to nekouri pres 30 let :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
27.4.15 13:36

@dankakotrbova Co chceš slyšet? Že kouření nemá vliv?
Kouřila jsi v době těhotenství plus tvůj věk a to samozřejmě může mít vliv na postižení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
27.4.15 13:40

Co bylo, to už se nezmění a asi není třeba to řešit. Ovšem po tom, co máš za sebou (ať je to následek kouření nebo není), tak nechápu, jak vůbec můžeš přemýšlet, jestli dokážeš přestat kouřit kvůli druhýmu dítěti. Jestli tohle nedokážeš, tak si druhý dítě nedělejte, obzvlášť ne plánovaně. :think:

• Citovat
  • Upravit
8594
27.4.15 13:45

@dankakotrbova hele, já jsme měla krabičku denně. Jak jsem uviděla //, do týdne jsem byla bez cigaret. Miluju je, ráda kouřím, chutná mi to a těžko se mi z toho vzdávalo, ale pro děti a během kojení jsem toho nechala…tzn. že to jde. Jenže pokud jsi se takzvaně stáhla „jenom“ na 3-5 tak jsi asi silná kuřačka a nedokážeš se toho prostě vzdát, nebo neccheš či sis myslela, že to přece až tak neva…kolegyně kouřila celé těhu kolem 5 cigaret..prej jí doktor řekl, že nemá přestávat uplně :zed: :roll: Podle mě budeš taky kouřit i u druhého…jen potřebuješ ujistit, že ten rozštěp není tím kouřením..neosudím, jen konstatuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dankakotrbova
27.4.15 13:45

Díky za podporu i za kritiku (zasloužím si ji). Prostě to tentokrát musím zvládnout, at se za sebe zase nestydím.

@spirunka - jsi šikovná, že jsi to dokázala a stále se držíš, jen tak dál… doufám, že se také budu moci pochválit

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA