Vrozená vada vlivem kouření

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5808
27.4.15 13:46

To je to riziko, souviset s kouřením to může a nemusí, ale vyčítat si to budeš…je špatný kourit v těhu, ale horší je to při kojení a tam alternativu v podobě um máš, tak jí využíj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
27.4.15 13:47

@dankakotrbova já jsem taky kouřila a hodně dlouho, dítě mám zdravé, rodila jsem později, než ty.
Heled´nějak mi nejde na rozum, proč si to vztahuješ na sebe.
Uvědom si, že tyhle věci se dějí už při utváření embrya, jde o genetické poruchy, mutace, svádět to na sebe a kouření mi přijde jako totální blbost. Spíš už bych to směřovala k věku o možným gen. zatížením.
Kolik mamin neví, co cigareta je a přesto se jim narodí dítě s rozštěpem? No?

Příspěvek upraven 27.04.15 v 13:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
27.4.15 13:47

Pracuj na sobe a nelituj se. Divej se do budoucnosti, tu muzes zmenit, minulost uz bohuzel ne.
Ja teda nechapu, jak muze zenska vedome kourit. Dokazete si vubec predstavit, co to dela s tim malinkym telickem. Musi mit silenou zavislost a jeho telicko se uplne obrovskym zpusobem nici.
Preci az se narodi, tak do nej take misto mleka nenalevas vodku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
27.4.15 13:49

@Míšáneček ja tomu teda houby rozumim, ale s tema abstakama mi to prijde jako silena kravina, dyt pak kdyz se to dite narodi, tak nutne musi mit abstak taky ne? nevim no, takovy jako alibismus pro tehotne kourici, tak to na me pusobi :nevim:

kazdopadne kazdeho vec a otazka svedomi, dite to poskodit muze a nemusi, s urcitosti to nikdo nevi a holt to riziko tam je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
27.4.15 13:53

@jane-e já jsem teda zapřísáhlej nekuřák, ale tohle jsem slyšela, tak nevim..
Ale podle mě je tohle stejě jedno, když někdo x let kouří, pije nebo fetuje, stejnak to v sobě nepořád má..
Určitě je lepší nekouřit, ale myslim si, že to zas taková katastrofa neni, prostě muj názor..
A teď do mě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
27.4.15 13:56
@berry4 píše:
@dankakotrbova já jsem taky kouřila a hodně dlouho, dítě mám zdravé, rodila jsem později, než ty.
Heled´nějak mi nejde na rozum, proč si to vztahuješ na sebe.
Uvědom si, že tyhle věci se dějí už při utváření embrya, jde o genetické poruchy, mutace, svádět to na sebe a kouření mi přijde jako totální blbost. Spíš už bych to směřovala k věku o možným gen. zatížením.
Kolik mamin neví, co cigareta je a přesto se jim narodí dítě s rozštěpem? No?Příspěvek upraven 27.04.15 v 13:48

To je ale jako kdybys napsala kuřačkám, ať si v pohodě kouří, alkoholičkám, ať si chlastají, feťačky si můžou píchat… Všechno vlastně závisí jen na době při vzniku embrya, tak těch pár dní to teda omezit a pak si vesele frčet až do porodu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
dankakotrbova

@Kalla1412 - nechci se ujistit, že za to kouření nemůže, ani nečekám, že budete psát, že je to v pořádku. Prostě jsem si chtěla jen ulevit se svými pocity a dostat pár povzbuzení, že to zvládnu. Nemám se kde jinde svěřit.

• Citovat
  • Upravit
verulicek

Za mě se poraď s odborníkem, choď na nějaké sezení…jsi dost stará na to aby sis to všechno uvědomovala..nevím, co hledáš zde v diskusi, ale komu není rady… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
25179
27.4.15 13:57
@Míšáneček píše:
A já zas slyšela, že nejhorší co je, je přestat kouřit v těhotenství, protože to dítě má pak absťaky..to že je nemocný a tim vůbec nemusí souviset, já věřím, že co se stane, má se stát, takže i kdyby jsi nekouřila, vyšlo by to na stejno :)
37 neni žádnej věk, kor když máš druhý.. dneska se běžně rodí ve 45- ti letech první..
A hlavně si nic nevyčítej, vem si kolik dětí má třeba cukrovku a to by si pak maminky taky museli vyčítat každou čokoládu..
Hodně štěstí u druhého mimi :kytka:

Tuhle teorii znám a považuji ji za čistý alibismus.
Netvrdím, že dítě má hypospadii z matčina kouření, toto neze prokázat. Nicméně kouření v těhot. je prokazatelně škodlivé z mnoha pohledů. Kdežto nekouření v těhot. ještě žádnou vadu nezapříčinilo :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
27.4.15 13:58

@RadkaCh jenže fetkx mívaj děti většinou zdravý.. a maminky, který jedi celý těhotenství jen zdravě, tak maj pak dítě nemocný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
27.4.15 14:00

@pe-terka mě je to opravdu jedno, já jsem nekuřák :).. jen je malinko chápu, protože sama vim, že bez čokolády, ne který jsem regulerně závislá taky celý tèhotenství nevydržim, ikdyž miminku nijak nepomůže.. vim, že seovnávam jalka a hrušky, ale aspoň takhle na to zkuste kouknout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
27.4.15 14:03
@Míšáneček píše:
@RadkaCh jenže fetkx mívaj děti většinou zdravý.. a maminky, který jedi celý těhotenství jen zdravě, tak maj pak dítě nemocný..

Hmm, tak to abych pomalu začala shánět nějakou lajnu, když teda chceme to druhý :think:

• Citovat
  • Upravit
merde
27.4.15 14:04
@dankakotrbova píše:
Ahoj, mám výčitky svědomí, potřebuji se jen vypsat. Nehledám zde rozhřešení, které ani není. V těhotenství (mé první v 35letech) jsem kouřila, asi 3-5 slimek denně, první 3 měsíce max. 1-2. Syn se narodil s hypospádii, po termínu, s normální porodní váhou, zdravý. Mám strašné výčitky svědomí, že za jeho vadu může mé kouření. Vím, že to nelze vzít zpět a nečekám ani pochopení. Kouření jsem se nedokázala vzdát ani při kojení, i když jsem také držela těch 3-5 ks za den a zapálila si hned po kojení. Ted chceme s přítelem druhé a všechno to na mě dolehlo. Snažím se přestat a vyčistit organismus, at malému/malé zase neublížím, ale je to strašně těžké. Nevím, jestli vůbec druhé mít, když to nedokážu, navíc je mi už 37, tak další rizikový faktor…

Kdyz dokazes u druheho nekourit, bude to super :potlesk:
Co se tyka vady chlapecka, nikdo ti nezaruci, ze kdyby jsi nekourila, byl by v poradku. To neres, kolem nas je tolik svinstva, ze spoustu veci nemuzeme ovlivnit. Res jen to, co je ted.

• Citovat
  • Upravit
29577
27.4.15 14:06

@RadkaCh diskutujem o kouření, to ostatní sem nepatří.
I když - plno budoucích maminek neví, že je těhotných, kouří, nebo mají za sebou bujaré večírky a ne jeden, vliv na plod to nemá. Dokonce i matky fetačky rodí zdravé děti.
Ano, všechno závisí jen na té době při vzniku embrya, přijde mi dost úsměvné myslet si, že těch pár cigaret denně způsobilo rozštěp. Už jen při pohledu na statsitiky, které píší o velmi malém procentu rizika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
27.4.15 14:07

@RadkaCh přesně jsem čekala, že tohle někdo napíše, ale to je jedno.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí