Vrstvy oblečrní pod softsheel

10726
29.4.23 08:00

Vrstvy obleceni pod softsheel

Kdyz dam pod softsheel bundu a kalhoty dalsi vrstvu, chapu, ze vodeodolne je to stale. zustane to ale i termoregulacni?
Event. co byste dali pod bundu? Flisovou mikinu?
A co byste dali pod kalhoty? Leginy, jake? Funkcni z umelotiny, to uz je moc, ne? Z bavlny, z nejaky smesi?
Prosim o tipy, odkazy apod.
Pocasi bude asi vlhke, vetrne, sychrave, promenlive.
Velikost asi 164, kluk.

Příspěvek upraven 29.04.23 v 21:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101626
29.4.23 08:19

Dala bych pod to funkční pradlo a pripadne fleece mikinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
29.4.23 08:34

Ahoj, dáváme funkční prádlo z outlastu, vyrábí mj. Little Angel. My kupujeme v místním kamenném obchodě Outdoorkids a roky jsme spokojení. V poslední době děti ne legínách vždy prodřou kolena, ale první koupená sada vydržela a odnosily ji postupně všechny tři děti. Když je jó zima, dáváme zateplené softshellové kalhoty a pod bundu ještě mikinu nebo svetr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.4.23 08:37

Záleží, jak je ten softshell prodysny. Nicméně pokud chce mít člověk jistotu, že se nebude koupat ve vlastním potu, tak pod kalhoty bych při současném počasí už nic nedávala, pod bundu ideálně funkční triko a mikinu (třeba tu fleesku).

Bavlna jako vrstva na tělo akorát nasaje pot, ale neodvádí, schne pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
29.4.23 08:40

Funkcni merino triko, pripadne funkcni mikinu, pod kalhoty uz nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
29.4.23 08:47

Záleží na tom, jaký typ softshellu to je. Existuje zimní - ten je silný a má na rubu fleece, jarní - ten je střední síly a má mřížku a pak letní, ten připomíná šusťák a z rubu má tenoučký úplet. Pod zimní bych mezi 5 a 10°C dala jen funkční triko s dlouhým rukávem, pod jarní přidala slabou bavlněnou či funkční mikinu a pod letní dala fleecevou. Jinak si softshell vlastnosti udrží. Je relativně prodyšný, při normálním pocení se to odpaří, ale zároveň nepropustí vodu a vítr. Jakmile ale bude dítě echt spocené, bude mu zima, protože to ta látka nepropustí ven. Má jen určitou paropropustnost, většinou to stojí na štítku při koupi, popřípadě ji musí vědět švadlena, která bundu šila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.4.23 08:52
@Ijen píše:
Funkcni merino triko, pripadne funkcni mikinu, pod kalhoty uz nic.

Na merino pozor, já ho třeba jako prvni vrstvu na tělo nesnesu. Vyhovují mi umělá funkční vlákna typu Moira, klimatex apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
29.4.23 08:56
@Aduš8 píše:
Záleží na tom, jaký typ softshellu to je. Existuje zimní - ten je silný a má na rubu fleece, jarní - ten je střední síly a má mřížku a pak letní, ten připomíná šusťák a z rubu má tenoučký úplet. Pod zimní bych mezi 5 a 10°C dala jen funkční triko s dlouhým rukávem, pod jarní přidala slabou bavlněnou či funkční mikinu a pod letní dala fleecevou. Jinak si softshell vlastnosti udrží. Je relativně prodyšný, při normálním pocení se to odpaří, ale zároveň nepropustí vodu a vítr. Jakmile ale bude dítě echt spocené, bude mu zima, protože to ta látka nepropustí ven. Má jen určitou paropropustnost, většinou to stojí na štítku při koupi, popřípadě ji musí vědět švadlena, která bundu šila

To je úplná věda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101626
29.4.23 09:01
@Svistice píše:
Na merino pozor, já ho třeba jako prvni vrstvu na tělo nesnesu. Vyhovují mi umělá funkční vlákna typu Moira, klimatex apod.

Tak ja ho zas miluju, ale chce to vyzkouset. Od moiry mi zas sedi jen neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
29.4.23 09:01
@Svistice píše:
Na merino pozor, já ho třeba jako prvni vrstvu na tělo nesnesu. Vyhovují mi umělá funkční vlákna typu Moira, klimatex apod.

Jasne, to se muze stat, mne vyhovuje, mam i spodni pradlo. Naopak na moiru jsem si musela celkem zvykat. Nevim, jestli veci vybira ze stavajiciho satniku nebo teprve kupuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
29.4.23 09:30

@negra jo, funkční materiály jsou tak trochu věda. Ale pro děti i pro sebe je miluju. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15820
29.4.23 10:28
@negra píše:
Kdyz dam pod softsheel bundu a kalhoty dalsi vrstvu, chapu, ze vodeodolne je to stale. zustane to ale i termoregulacni?
Event. co byste dali pod bundu? Flisovou mikinu?
A co byste dali pod kalhoty? Leginy, jake? Funkcni z umelotiny, to uz je moc, ne? Z bavlny, z nejaky smesi?
Prosim o tipy, odkazy apod.
Pocasi bude asi vlhke, vetrne, sychrave, promenlive.
Velikost asi 164, kluk.

Pod bundu tričko, pod kalhoty nic. Můj syn by se upekl. Pokud se jedná o dnešní počasí v ČR - tzn. od 5 do 15°C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
29.4.23 11:58

O pocasi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
30.4.23 11:52

On ten softsheel není Bůh ví co, sice neprofoukne a nepromokne, ale ani moc nevětrá, tak je v celku jedno co se dá dospod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí