VŠ - prezenčně + práce a dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18177
10.3.19 21:04

Anonymní: Tak já to spíš chápu tak, že si potřebuje doplnit SŠ, aby na VŠ nebo VOŠ vůbec mohla, ne?

@muffin98 V klidu dodělej střední, zajímej se o obor, klidně načítej nějakou jednodušší literaturu (třeba doporučenou v prváku) a uvidíš, jak se to vyvine. Třeba potkáš ještě něco jiného, nebo bude trvat, než to skloubíš s dítětem… Každopádně je super, že máš podporu v partnerovi i rodině. Fandím Ti a doufám, že se Ti to splní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.19 21:17

@Ba-stet tak to chápeme stejně. Jen jsem napsala svoji zkušenost, kdy jsem studovala úplně jiný obor než jsem chtěla dělat a zpětně to vidím jako krok vedle. Proto radím se zaměřit rovnou na to co chci dělat. Ale pokud si zakladatelka není 100% jistá co chce dělat, tak samozřejmě je lepší studovat aspoň něco než jen tak být doma.

• Citovat
  • Upravit
9067
11.3.19 07:15

No, budeš mít hodně praxe a ten přechod na úplně jiný obor pro tebe bude asi drsný. Doporučuji si doma už předem studovat alespoň anatomii nebo něco, abys nebyla v nevyhode oproti holkám z gymplu nebo zdravky. :palec: Já mám vystudovanou SŠ určitého typu, do práce jsem šla úplně mimo obor a dodělávám si VŠ ještě v jiném oboru a každý ten přechod byl tvrdý. Oproti lidem, kteří se v tom pohybovali delší dobu jsem v tom dost plavala. Rychle jsem to teda dohnala, protože jsem tomu věnovala obrovskou spoustu času, ale s malým dítětem by mi to trvalo o hodně déle. Takže už bych tam radši šla alespoň se zakladama. Každopádně ti obrovsky držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9067
11.3.19 07:17

@debra.morgan tak to klobouk dolů, to bych nedala :oops: co studuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
11.3.19 07:39
@Serpentini píše:
@debra.morgan tak to klobouk dolů, to bych nedala :oops: co studuješ?

Techniku v Brně. Jako jasně, že s tímto přístupem nemám áčka a vlastně ani moc béčka, ale o známky mi nikdy moc nešlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
11.3.19 08:29

@debra.morgan ja se timto stylem vypracovala z trojek na bakalari na dvojky a jedničky na magisterském. Fakt nad předmětem jsem zpravidla travila den před zkouškou, někdy jen večer pred zkouškou a ráno si to jen přečetla znova…

Samo že na druhý pokus jsem tomu už věnovala treba 2 až 3 dny jen v případě ekonomie celý týden na 3. Pokus 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9067
11.3.19 09:45

@debra.morgan aha, tak to bych se nenaučila na jednu tvoji zkoušku ani za dva týdny :lol: a pro mě je větší úspěch trojka na technice než jednička na nějakém pseudooboru :palec: stejně se na známky nikdy nikdo neptá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
11.3.19 09:49
@Serpentini píše:
@debra.morgan aha, tak to bych se nenaučila na jednu tvoji zkoušku ani za dva týdny :lol: a pro mě je větší úspěch trojka na technice než jednička na nějakém pseudooboru :palec: stejně se na známky nikdy nikdo neptá

ale jo :kytka: , vse tu neni tak hrozne jak se zda :palec: staci mit par kamaradu mezi starsima a hodne tu frci skupinove uceni na zkousky, to udela taky dost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
11.3.19 09:59
@Serpentini píše:
@debra.morgan aha, tak to bych se nenaučila na jednu tvoji zkoušku ani za dva týdny :lol: a pro mě je větší úspěch trojka na technice než jednička na nějakém pseudooboru :palec: stejně se na známky nikdy nikdo neptá

jinak teda když to jeste porovnam z kamaradkou na pravech, tak ona přes semestr leží, sem tam odevzda seminarku, ani tam moc nechodi, stiha 2 prace a pak si to o zkouškovym pekne vyžere. My to mame obracene, vyžerem si to přes semestr, to je furt neco, vykresy, technicky zpravy, nekonecny pocitani v excelu, architektura, prezentace, kravoviny… ale kdyz uz mame započteno, tak zkouška je v 80% celkem easy jistota a fakt na to tech par hodin staci, ten zbytek jsou vyhazovaci předměty a težší předměty, kde se tomu musiš trochu povenovat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze