VŠ - prezenčně + práce a dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Anonymní: Tak já to spíš chápu tak, že si potřebuje doplnit SŠ, aby na VŠ nebo VOŠ vůbec mohla, ne?
@muffin98 V klidu dodělej střední, zajímej se o obor, klidně načítej nějakou jednodušší literaturu (třeba doporučenou v prváku) a uvidíš, jak se to vyvine. Třeba potkáš ještě něco jiného, nebo bude trvat, než to skloubíš s dítětem… Každopádně je super, že máš podporu v partnerovi i rodině. Fandím Ti a doufám, že se Ti to splní!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ba-stet tak to chápeme stejně. Jen jsem napsala svoji zkušenost, kdy jsem studovala úplně jiný obor než jsem chtěla dělat a zpětně to vidím jako krok vedle. Proto radím se zaměřit rovnou na to co chci dělat. Ale pokud si zakladatelka není 100% jistá co chce dělat, tak samozřejmě je lepší studovat aspoň něco než jen tak být doma.
- Citovat
- Upravit
No, budeš mít hodně praxe a ten přechod na úplně jiný obor pro tebe bude asi drsný. Doporučuji si doma už předem studovat alespoň anatomii nebo něco, abys nebyla v nevyhode oproti holkám z gymplu nebo zdravky.
Já mám vystudovanou SŠ určitého typu, do práce jsem šla úplně mimo obor a dodělávám si VŠ ještě v jiném oboru a každý ten přechod byl tvrdý. Oproti lidem, kteří se v tom pohybovali delší dobu jsem v tom dost plavala. Rychle jsem to teda dohnala, protože jsem tomu věnovala obrovskou spoustu času, ale s malým dítětem by mi to trvalo o hodně déle. Takže už bych tam radši šla alespoň se zakladama. Každopádně ti obrovsky držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan tak to klobouk dolů, to bych nedala
co studuješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini píše:
@debra.morgan tak to klobouk dolů, to bych nedalaco studuješ?
Techniku v Brně. Jako jasně, že s tímto přístupem nemám áčka a vlastně ani moc béčka, ale o známky mi nikdy moc nešlo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan ja se timto stylem vypracovala z trojek na bakalari na dvojky a jedničky na magisterském. Fakt nad předmětem jsem zpravidla travila den před zkouškou, někdy jen večer pred zkouškou a ráno si to jen přečetla znova…
Samo že na druhý pokus jsem tomu už věnovala treba 2 až 3 dny jen v případě ekonomie celý týden na 3. Pokus 😁
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan aha, tak to bych se nenaučila na jednu tvoji zkoušku ani za dva týdny
a pro mě je větší úspěch trojka na technice než jednička na nějakém pseudooboru
stejně se na známky nikdy nikdo neptá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini píše:
@debra.morgan aha, tak to bych se nenaučila na jednu tvoji zkoušku ani za dva týdnya pro mě je větší úspěch trojka na technice než jednička na nějakém pseudooboru
ale jo
, vse tu neni tak hrozne jak se zda
staci mit par kamaradu mezi starsima a hodne tu frci skupinove uceni na zkousky, to udela taky dost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini píše:
@debra.morgan aha, tak to bych se nenaučila na jednu tvoji zkoušku ani za dva týdnya pro mě je větší úspěch trojka na technice než jednička na nějakém pseudooboru
jinak teda když to jeste porovnam z kamaradkou na pravech, tak ona přes semestr leží, sem tam odevzda seminarku, ani tam moc nechodi, stiha 2 prace a pak si to o zkouškovym pekne vyžere. My to mame obracene, vyžerem si to přes semestr, to je furt neco, vykresy, technicky zpravy, nekonecny pocitani v excelu, architektura, prezentace, kravoviny… ale kdyz uz mame započteno, tak zkouška je v 80% celkem easy jistota a fakt na to tech par hodin staci, ten zbytek jsou vyhazovaci předměty a težší předměty, kde se tomu musiš trochu povenovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit