VŠ - prezenčně + práce a dítě

Anonymní
10.3.19 19:47

@muffin98 hodne zalezi na oboru a jeho obtiznosti a na pozadavcich jednotlivych vyucujicich. My treba na vs mely hrozny prvak, kdy jsme meli povinna cviceni kazdy den a jeste k tomu terenni cvicenima casto jsme jezdili mimo skolu. Nedalo se ani s vyucujicima domluvit. Jejich nazor byl bud chcete studovat nebo pracovat. Od druhaku uz to bylo lepsi a ve tretaku a pak na navazujicim byla pohoda. Cviceni povinna byla, ale meli jsme to treba ze jsme jeli na dva dny ven a tim byla dochazka splnena. Ja pri skole zvladala praci cca 200h/mesicne, ale bez deti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lalelale
10.3.19 19:48

Záleží, jak si uspořádáš rozvrh. Teoreticky to jde, vmáčknout studium třeba do tří dnů, když to rozvrh umožní. Ale teda je to jen můj osobní názor, ale pokud nejde o soukromou lehčí školu, tak si nemyslím, že jde prezenčně dostudovat spolu s part time prací a ještě dítětem doma (pokud je teda malé). Kdy se totiž budeš učit? Alespoň v mém oboru to bylo tak, že co jsme si odseděli ve škole, tak 3× tolik času doma padlo na učení na zkoušky. ale to je má osobní zkušenost. Kamarádky, co z finančních důvodů musely mít part time, studium vzdaly, protože se bohužel nestíhaly učit.

• Citovat
  • Upravit
18177
10.3.19 19:57

Já zase studovala školu, kde se to muselo odsedět a téměř denně se docela tvrdě připravovat. Když to člověk dal, prakticky u zkoušek nemohl rupnout (to by fakt muselo být). Kdo se ale nepřipravoval, měl u zkoušky peklo. Dala jsem to s prací na částečný úvazek. Bylo to náročné, ale šlo. Dala bych to myslím i s dítětem. Ale určitě ne s prácí A dítetem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
10.3.19 19:58
@Lalelale píše:
Záleží, jak si uspořádáš rozvrh. Teoreticky to jde, vmáčknout studium třeba do tří dnů, když to rozvrh umožní. Ale teda je to jen můj osobní názor, ale pokud nejde o soukromou lehčí školu, tak si nemyslím, že jde prezenčně dostudovat spolu s part time prací a ještě dítětem doma (pokud je teda malé). Kdy se totiž budeš učit? Alespoň v mém oboru to bylo tak, že co jsme si odseděli ve škole, tak 3× tolik času doma padlo na učení na zkoušky. ale to je má osobní zkušenost. Kamarádky, co z finančních důvodů musely mít part time, studium vzdaly, protože se bohužel nestíhaly učit.

to vazne zalezi na oboru, ja na prednasky nechodim, na zkousku tak abych prolezla jsem schopna se naucit za dopoledne, kdyz mam zkousku treba ve 14:00 ten den… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
10.3.19 20:02

Chtěla bych na porodní asistentku, to právě vypadá docela složitě. Tak uvidím, budu si dodělávat maturitu a toto třeba až děti odrostou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
10.3.19 20:15

@muffin98 tak to je pro mě úplně neznámý obor. Být tebou, zeptám se znovu a přímo na toto. Každá škola je jiná a vyžaduje jiný čas. V diskuzích jsem tu PA viděla hned několik, jistě ti někdo podrobně poradí.

• Citovat
  • Upravit
7228
10.3.19 20:19

@muffin98 někde mají vš na porodní asistentku i kombinované studium

https://www.vysokeskoly.cz/v/q-Porodní%20asistentka/studium-bakalarske/forma-kombinovane/#results

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.19 20:24

@muffin98 sice je to obor mimo mě, ale myslím, že tam bude potřeba hodně povinné praxe. Teorii se můžeš naučit doma, záleží jak moc Ti lezou věci do hlavy. Ale praxi nijak neošulíš. Jak tu už někdo psal, tak bych se zeptala přímo v té dané škole a třeba zkus najít někoho, kdo tam studuje, aby ti řekl info z první ruky.

• Citovat
  • Upravit
156
10.3.19 20:26
@welovefashion píše:
@muffin98 někde mají vš na porodní asistentku i kombinované studiumhttps://www.vysokeskoly.cz/v/q-Porodní%20asistentka/studium-bakalarske/forma-kombinovane/#results

Jsem z kousek od Brna, právě tam to jde jedině prezenčně :/ Ale kouknu trošku dál, třeba u kombinovaného by se to dojíždění nějak dalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
10.3.19 20:28

Záleží na oboru (jestli je výuka spíš přednáškového nebo seminárního/laboratorního charakteru, ale i na tom, jak jsou náročné zkoušky - na jedné VŠ jsem se učila klidně dva tři týdny na jednu zkoušku, na druhé mi většinou stačilo odpoledne + večer), na tom, jak náročná je práce, jestli tě zaměstnavatel bude ve studiu podporovat, jestli máš školu v místě bydliště nebo bys musela dojíždět, jak máš náročné dítě, jestli máš hlídání, jestli jsi studijní typ, jestli jsi perfekcionistka nebo ti nevadí občas něco odfláknout… každopádně ti fandím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
10.3.19 20:30

@muffin98 koukala jsem zběžně mají ostravu, jihlavu a Olomouc… Známá jezdila z Prahy do Ústí právě na kombinované k tomu pracovala, ale dítě neměla no, jo a co vím tak prolézala a nakonec i úspěšně absolvovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
10.3.19 20:43
@welovefashion píše:
@muffin98 koukala jsem zběžně mají ostravu, jihlavu a Olomouc… Známá jezdila z Prahy do Ústí právě na kombinované k tomu pracovala, ale dítě neměla no, jo a co vím tak prolézala a nakonec i úspěšně absolvovala…

To není až tak strašné, rychlíkem z Brna. Kdyby to nebylo na každý den. Děkuju za info :)

Jinak je mi jasné, že by to bylo hodně náročné, ale pořád hledám, co bych ráda. Že bych něco s lidma, to jsem věděla už dřív, bohužel na SŠ sociální činnost nemůžu, ten obor se dálkově dá jen na den, kdy nemám hlídání, tak jdu na ekonomiku a podnikání. Tzn. tma bude biologie snad první rok, chemie vůbec, jdu tam v podstatě kvůli maturitě a dobrému průměru, ale vím, že tyto předměty budu muset studovat hodně mimo školu. Než to dodělám, pak si dám třeba rok pauzu a ráda bych na VŠ, děti už budu mít školkové a odvést do školky je bude stíhat i manžel, vyzvednout bude moct tchyně, kdyby náhodou, to mi pomůžou. Ta brigáda, to už je spíš moje potřeba, manžel mi nabízel, že můžu být i žena v domácnosti - i bez školy - tomu to vadit nebude, i ted jak budu na rodičáku, bude mi platit školné. Říkám si, že bych to alespon mohla zkusit a uvidím, ted jak čekáme malou a začla jsem se o to zajímat, o porod a vše okolo, přijde mi, že toto bych vážně dělat chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
10.3.19 20:55

Ahoj, jsem sice dětská sestra, ale měla jsem spolužačky v oboru porodní asistentka na VOŠ. Jen ti chci upozornit (ale určitě ne odradit), že je to dost náročné na praxi, musíš mít určitý počet porodů a prvních ošetření novorozence. Takže když se zrovna nerodí, nebo trvá porod dlouho, strávíš na praxi mnoho hodin navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.19 20:58

@muffin98 jestli můžu poradit, tak pokud chceš studovat nebo dělat PA tak si nedělej střední se zaměřením úplně mimo. Já to udělala podobně, jen teda střední jsem měla obor, který jsem chtěla dělat a VŠ obor na který jsem šla jen ze zvědavosti a ano sice mám titul a můžu pracovat v oboru ve kterém mám SŠ, ale abych se dostala k nějaké lepší pozici tak si stejně musím VŠ daného oboru udělat a nebo pak zaplatit drahé kurzy. Kdybych tenkrát šla rovnou na VŠ stejného oboru ušetřila bych si spoustu času a ve finále i peněz.

• Citovat
  • Upravit
18177
10.3.19 21:04

Anonymní: Tak já to spíš chápu tak, že si potřebuje doplnit SŠ, aby na VŠ nebo VOŠ vůbec mohla, ne?

@muffin98 V klidu dodělej střední, zajímej se o obor, klidně načítej nějakou jednodušší literaturu (třeba doporučenou v prváku) a uvidíš, jak se to vyvine. Třeba potkáš ještě něco jiného, nebo bude trvat, než to skloubíš s dítětem… Každopádně je super, že máš podporu v partnerovi i rodině. Fandím Ti a doufám, že se Ti to splní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze