Vše proti nám? Málo spermií a porucha ovulace

1598
8.5.14 17:44

vše proti nám?

Ahoj holky,

mam takový dotaz, třeba se tu najde někdo… Manžel má málo spermií, dost pod limitem a jeste 98-100% špatně morfologicky. Do toho já nemám ovulaci a našli mi poruchu srážlivosti faktor II. Máte někdo zkušenost s podobným? Máme vubec šanci?

Díky moc za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5549
8.5.14 18:13

Zkušenost nemám, ale vždycky je nějaká naděje ne? Držím palečky ať se zadaří :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
8.5.14 18:27

Zkusenost nemam ale moc preji at se zadari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.5.14 18:47

@dreana a ptali jste se odborníků? Že se ptáš tady Naděje sice umírá poslední, ale… :think: Znám podobný případ, ale dotyčná nakonec otěhotněla-přirozeně, až po rozvodu, s jiným partnerem. To ale nechceš asi číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
8.5.14 18:48

Podle me byste meli nejvetsi sanci, kdybyste o tom nevedeli :nevim:
hodne zalezi jak to mas srovnany v hlave…kdo hodne chce, tomu to pak nejde :zed: a je to nespravedlivy…
stat se muze cokoliv, treba se zadari, drzim palce moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
8.5.14 19:04

Tak s ovulací se dá něco dělat a s tím sperma taky. Myslím, že to není úplně beznadějné. Můj partner má taky málo spermií, při prvním vyšetření měl asi tak 1/3 toho co by měl mít a pohyblivost na 30%, po třech měsících kdy bral vitamíny se mu zlepšila pohyblivost na normální míru a počet spermií se zvýšil o 1mil. Dítě se nám zatím nepovedlo, ale věřím, že se snad brzy zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
8.5.14 19:09

Nedávno jsem tady v nějaké diskuzi četla, jak manžel měl nějaké vitamíny a dost mu to zlepšilo spermiogram..zkus projet diskuze…a obecně net…to samé s ovulací, samozřejmě je důležité zjistit proč neovuluješ a řešit to, protože v tomhle ¨„stavu“ šanci asi nemáte…bez ovulace teda určitě ne…zbloudilá dobrá spermie by se třeba našla… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.14 19:45

Šance určitě je, také nemáme moc dobré vyhlídky, ale nevzdáváme se předem, budeme bojovat. Důležité je se nevzdát, psychika hraje také svou roli.

EDIT: Omlouvám se za anonym, myslím že z pochopitelných důvodů

• Citovat
  • Upravit
7735
8.5.14 20:21

@dreana my měli morfologicky dobrých spermiií jen 4%, do toho já neovulovala bez léků. Chlapovi jsem koupila Fertilan na zlepšení spermiogramu. Někde jsem četla, že je potřeba to brát alespoň tři měsíce. Já jsem si koupila tinkturu z jeřábu ptačího a pila jsem kontryhel. A stal se zázrak a my čekáme mimičo. A to nám doporučovali umělé. Takže nevěš hlavu, ponakupuj bylinky a vitamíny :palec: a musíš věřit, že se to podaří :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
8.5.14 21:18

U nás manžel malo spermii a spatne, myslim 3% v pořádku. Ja jsem sice ovulovala, ale málokdy a v hrozne dlouhých cyklech, třeba 50dni. Manžel jedl Macu a sprchoval se studenou sprchou, já jsem pila kontryhel a cvičila Mojžíšovou a hodne i pilates. První dcera se povedla cca po roce, druhe mimco ma termin za tři týdny a povedlo se napodruhé. Myslim, ze se mi dost srovnalo tělo prvním těhotenstvím a teď už fungovalo lip. Manžel nel ale stejně malo, snad i méně, schválně byl i teď na kontrole spermiogramu, abychom jako věděli, zda to nějak řešit.
Pokud nemáš nějaký realny problém, proč neovulujes, zkusila bych bylinky a to cvičení. Dulezite je, abys ty ovulovala aspon nějak, manželovi fakt Staci jedna živa spermie. Pokud bys ty mela nějaký problém a musela ovulaci startovat hormonálně, pak bych já na tvém místě už zkusila nějakou formu umělého oplodnění, to už je podle mého názoru zbytecne zatezovani těla umelimama.
Ale jinak absolutne chapu ten pocit, ze si říkáš, proč sakra musíme mít problém oba, kdyby aspon jeden z nás byl ok…vem to z druhe strany, i absolutne zdravé páry nemohou otěhotnět. Naopak i páry jako my plodí děti prirozene. Příroda je mnohem složitější, než doktoři a lékařství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
8.5.14 22:00

@petulatko hele,dokonce dle statistiky 100 zdravých párů se ve správném čase za standartních podmínek snaží o dítě a přes to, že tomu nic nebrání, tak se to povede jen 20ti z nich… :nevim: prostě příroda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
9.5.14 06:24

@boruvkay dala by si typ jaké vitamínky? dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie