Všeobecné lékařství - informace o studiu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj, hele, tohle je maminko-miminkovskej server, takže spíš Ti doporučím obrátit se na fakultu, na kterou se chceš hlásit a oni ti veškeré informace podají (ale jen tak mimochodem: je to všeobecné lékařství, specializaci si vybíráš až po 6 letech).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo navštívit diskusní servery, které se týkají vysokých škol ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dostanes titul „doktor veskereho lekarstvi“ cili specializace az po dostudovani. Extra se studuje akorat na zubare. Muzes si jeste za studia vybrat, ze budes trebas chirurg, potom chodis vic pitvat a ucis pak i mediky, nebo gynekologove zase chodi rodit atd.. ale po promoci muzes nastoupit kamkoli. Specializacni zkouska je prave atestace.
Prvni pitvy nas postihly uz po dvou mesicich studia v ramci anatomie, jak to maj v olomouci, nevim. Povetsinou se uci nejdriv obory zakladni, jako anatomie, histologie, chemie, patologie atd..pak nastupuji ty klinicke, jako interna, kožní atd… ale na 3.LFUK to maji od zacatku zakomponovane do sebe - nevim, jak se jim to momentalne podarilo vychytat, byl to velky experiment a ze zacatku uplna silenost, proto jsem tam nesla a dobre jsem udelala. Myslenka dobra - napr.kurs „otoky“ a v nem vsechno o otocich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monrom píše:
@Pudloslava Já jsem studovala na třetí a kurzy nebyly špatné, daly nám celkový pohled na problém, ale bylo to tak trochu na úkor podrobnějších vědomostí, ale do praxe to byl tento způsob výuky velmi přínosný.
ktery jsi rocnik? Ja delala prijimacky v 1996 a to ten experiment zacal. Lidi, co tam sli, byli uplne na prasky. Cele mesice nevytahli paty z domu, kdyz se ucili na anatomiohistologiebiochemiofyziologii (nebo patologii, uz nevim) - vsechno v jedne zkousce samozrejme vsechno uplne podrobne, jako se to chtelo, kdyz se to zkouselo kazde zvlast. Ale to se snad melo pozdeji zmenit. Uz je to skoro 20 let ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neslyšeli jste nekdo, že prý mediny berou di určitého průměru bez prijimacek?
šokovala mě kolegyně v práci…to jako jen z gymplu? nebo od všech co maji maturitu? Kam to dotahneme
maturovala jsem 1997…za nás se na výšku nedostali ani všichni gymplaci a dnes…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vermion píše:
Neslyšeli jste nekdo, že prý mediny berou di určitého průměru bez prijimacek?šokovala mě kolegyně v práci…to jako jen z gymplu? nebo od všech co maji maturitu? Kam to dotahneme
maturovala jsem 1997…za nás se na výšku nedostali ani všichni gymplaci a dnes…
jo, taky jsem to slysela. hele proc ne, oni stejne berou dvakrat tolik lidi s tim, ze jich polovicka odpadne - a taky jo. Ti, kteri to maji zvladnout, se tam dostanou s nejakym minimalnim usilim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monrom píše:
@Vermion Možná první lékařská v Praze, která to má nastavené tak, že nabere hromadu lidí a v prvním ročníku je polovinu vyhodí. V tomto je 3.LF „solidnější“, do konce druhého ročníku vypadne pouze třetina
jo, potvrzuji, ja jsem z jednicky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A můžu dotaz? Znáte hodně doktorů co maji jinou střední než gympl a podařilo se jim dostudovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monrom Jo, jo, nastoupilo nás kolem 600 (rok 1998) a v řádném termínu končilo kolem 200
Nějací lidi pak teda ještě končili později, kvůli Erasmu a tak, ale rozhodně míň než polovina vstupního čísla. Na LF 2 v Motole přijímají míň a asi je i menší úmrtnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše:
ktery jsi rocnik? Ja delala prijimacky v 1996 a to ten experiment zacal. Lidi, co tam sli, byli uplne na prasky. Cele mesice nevytahli paty z domu, kdyz se ucili na anatomiohistologiebiochemiofyziologii (nebo patologii, uz nevim) - vsechno v jedne zkousce samozrejme vsechno uplne podrobne, jako se to chtelo, kdyz se to zkouselo kazde zvlast. Ale to se snad melo pozdeji zmenit. Uz je to skoro 20 let
Ja mam prave 3.lf. Ale jsem snad jednim z poslednich rocniku pred tim exprimentem. Nastesti. Ale jinak jsem byla ucastnikem vsech experimentu - na gympl bez prijimacek( tenkrat poprve), na vysoke zas poprve prijimacky dvoudenni, jeden den multichoice bizule, fyzika, chemie, druhy den cele dopoledne psychotesty, pohovor, rozbor odborneho clanku a test z jazyka. Brali jednoho z deseti prihlasenych.
Jesti dnes berou bez prijimacek, tak se nedivim poklesu urovne znalosti absolventu( ale to bude zrejme i modifikovano odchodem tech lepsich rovnou po absolutoriu mimo republiku).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak pokud si dobre pamatuju tak se tenkrat hlasila asi tisicovka lidi(resp. dorazila na zkousky), vzali jich 120. Nedovedu si nejak predstavit, ze by najednou u nas studovalo 600 lidi v rocniku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monrom píše:
@mroe Ano, brali 120 a pozdější ročníky i 130-140. Na víc kapacitu fakulta ani vinohradská nemocnice neměly.
No tak se nepletu. Ja delala zkousky v roce 1992, myslim, predtim byly klasicky jednodenni jako na 1.LF.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vermion píše:
A můžu dotaz? Znáte hodně doktorů co maji jinou střední než gympl a podařilo se jim dostudovat?
meli jsme jednu ze zdravky, ale mela to tezky v nekterejch predmetech, hlavne ze zacatku. a u prijimacek samozrejme.pak uz spis tezila vyhody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me nahodou na trojku taky vzali, mohly jsme byt spoluzacky
ale ja radej prchla, ikdyz jsem to tam mela z domu nejbliz. Ale delala jsem tam pak PhD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsem gymplu a chtěla bych jít studovat všeobecné lékařství, ale potřebovala bych nějaké informace, abych se trochu orientovala v tom systému studia. Kdy si vybírají specializaci, jestli až po ukončení školy nebo už v průběhu a pak se na to zaměřují? Nebo jaké jsou předměty (jestli ze začátku spíše teoretické a pak více odborné nebo už od začátku namíchané), jaké odborné výkony se během studia učí (slyšela jsem, že se učí na pitevně a od kdy) a jak je to po ukončení školy, jestli může hned jít pracovat v určitém oboru, jak je to s těmu atestacemi. Konkrétně mě zajímá lékařská fakulta v Olomouci. Děkuji za odpovědi
Omlouvám se za anonym, ale chodí tady lidi z práce a já ještě o tom neví.