Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak třeba u svetlovlasych děti je vidět, když ti previti v těch vlasech lozi.
U tmavovlasych, jak je moc tupek těch bílých teček jsou taky videt.
A obecně jak vidí, že se dítě škrábe za uchem často, za krkem, nahoře na hlave, tak už to naznačuje pozor něco se děje, chce to kontrolu. Aspoň to jsem slyšela od uč. ve skolce.
Jo nemely by se dívat dětem do vlasu, ale občas to udělají, nevidím v tom problém.
Spis bych se zarazila, kdyby tam nabehla nějaká vzteklá matka a zacla prudit, že si uč. dovolila sáhnout dítěti na vlasy. Místo, aby s pokorou přijala fakt, že její dítě je třeba odvsivit.
@budi píše:
A jak to ty učitelky zjistí, že dítě má vši??? učitelka nesmí dítěti prohlížet hlavu, takže vlastně by ani neměla říct, že mu našla vši???ptám se, protože mi to tak říkala tchýně-učitelka… jak to teda je?
Já bych preventivně doma nenechávala, to by mohlo být dítko doma skoro furt, ze školky, ze školy i ze střední školy (nejlepší na šíření vší mezi teenagery = selfíčka!)… ale mám děti na krátko, tak já bych to asi řešila strojkem
spíš se bojím, abych je nechytla já - zrovna jsem si nechala narůst dlouhé vlasy a začínají vypadat trochu normálněu holky i u kluka.
samozřejmě že by neměla a taky by neměli dětem utírat zadky po kadění..a stejně to dělají.. ![]()
ale přece si nemužou nakadit na hlavu a říct že to běžně dělají aby si to lidi mezi sebou nevykecali a neměli tam co chvili hygienu..
Tak to ja doufam, ze deckam hlavy teda prohlizeji pravidelne. Aspon tem co se skrabou atd. U nas visi cedulka uz od druheho dne skolky ![]()
Teda nevim…asi zázrak..syn jde druhým rokem a cedule tam ještě nikdy nevisela..ale tak on je vyholený blondák, tak si z toho zatím moc nedělám..