Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
dnes jsem vedla dceru do školky a na nástěnce měli napsáno, že se ve třídě vyskytly vši. Pracuju doma, tak bych ji mohla nechat nějakou dobu doma. Chtěla jsem se zeptat, zda jste to někdo (kdo má tu možnost) také tak řešili, případně jakou máte zkušenost s odstraněním problému (jak dlouho se to může táhnout). Předem díky za zkušenosti.
U nás tam ta cedulka visí skoro měsíc, koupila jsem repelent na vši a zatím jsme je nechytli, jinak pokud učitelka někomu odhalí vši, tak ho nepustí do třídy a musí domů.
My měli ve školce vši neustále. Dcera je měla skoro dva měsíce - pořád se vraceli. Prostě dceři prohlížej hlavu každý večer. Může se stát, že by jsi měla doma dceru celý rok
Ja kdyz muzu, tak ho nechavam doma.Par dni nez to zlikviduji. A prohlizim hlavu vzdy hned po odchodu ze skolky. Preventivne mu kapu do vlasu teatree oil.Mam ze vsi hruzu ![]()
U nás ve školce visela cedule snad 3/4 roku. Na schůzkách nám kladli na srdce, ať si dítě necháme doma, pokud vši najdeme + několik dní po, aby se jim to tam pořád nemnožilo, ale nechávat preventivně, to bych je opravdu měla doma pořád. My jsme naštěstí vši nikdy neměli, tak jinou zkušenost nemám. Snad to i tak zůstane ![]()
Nenechavala bych dite doma. Vsi tam muzou kolovat klidne pul roku
@Cassy25 u nás ve školce zatím se tato cedulka nevyskytla, ale vloni a předchozí roky tam vysela cca od poloviny září tak měsíc. Dítěti jsem prohlídla hlavu, vyčesala, pokud nic nenašla, šla do školky. Tuto proceduru jsem dělala cca každé 3 dny. Pokud by se začala škrabat ve vlasech tak hned. Ale nikdy dcera vši nedostala.
Kdybych našla, zůstala by doma.
U nás cedulka visí celý rok, takže bych doma preventivně nenechávala ![]()
Preventivně ne, ale znám maminku, co vodila děti, do školky, když zjistili u nich doma- dítěte vši… Což mi přijde docela nevhodné
Cedulka muze zmizet z vasi satny, ale vsi budou najednou ve vedlejsi tride a nemusis se to dozvedet. Tohle proste patri ke skolce, nekomu se vsi vyhnou, jiny se jich zbavuje dlouho, ale neni to nic, na co by se umiralo, je to jen neprijemnost, takze bych dite nestahovala.
U nás děti nesmí po zjištění, že mají vsi do školky dokud nejsou odvsivene. Školka si to pak hlídá. Když zjistí, ze nějaké dítě má vsi volaji dom ať si ho co nejdříve vyzvednou a drží ho bokem od decek.
Preventivne po každém mytí vlasů dávám deckam za uši a do vlasu pár kapek tea tree oil. Zatím je klid i když na nástěnce letos už upozornění bylo.
U nás visela min. pětkrát za tu dobu co tam chodí a nikdy je neměla ![]()
Nenechávám doma preventivně. U nás to loni vyselo půl roku. Ale preventivně kapu tea tree olejíček. Pár kapek do vlasů + do šamponu.
A jak to ty učitelky zjistí, že dítě má vši??? učitelka nesmí dítěti prohlížet hlavu, takže vlastně by ani neměla říct, že mu našla vši???
ptám se, protože mi to tak říkala tchýně-učitelka… jak to teda je?
Já bych preventivně doma nenechávala, to by mohlo být dítko doma skoro furt, ze školky, ze školy i ze střední školy (nejlepší na šíření vší mezi teenagery = selfíčka!)… ale mám děti na krátko, tak já bych to asi řešila strojkem
u holky i u kluka.
spíš se bojím, abych je nechytla já - zrovna jsem si nechala narůst dlouhé vlasy a začínají vypadat trochu normálně ![]()