Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Protože se stýká pořád se stejnými lidmi. A nikdo je nemá. Všechny znám. Tak jedině, že by se stýkali ještě s někým dalším.
A to že někoho znáš je sice hezké, ale fakt nevím, jak o něm můžeš vědět, že ty vši nemá
To obcházíš všechny známé s kvalitním všiváčkem minimálně 3× týdně?
@j.a.n.i1 píše:
A to že někoho znáš je sice hezké, ale fakt nevím, jak o něm můžeš vědět, že ty vši nemáTo obcházíš všechny známé s kvalitním všiváčkem minimálně 3× týdně?
To neobchazim. Ale teď vím, kdo se s kým stýká. Pořád jsem si nic nevycesala, ale hlava mě svědí.
Preventivně si nic na vsi davat nechci, protože minule jsem měla pak podrážděnou pokožku a dávala jsem si ji dohromady více než rok.
@Anonymní píše:
To neobchazim. Ale teď vím, kdo se s kým stýká. Pořád jsem si nic nevycesala, ale hlava mě svědí.Preventivně si nic na vsi davat nechci, protože minule jsem měla pak podrážděnou pokožku a dávala jsem si ji dohromady více než rok.
No, ale to neznamena, ze je nekdo z nich nemuze mit.
@j.a.n.i1 píše:
No, ale to neznamena, ze je nekdo z nich nemuze mit.
Jsem s nimi v kontaktu a myslím, že bych to věděla.
Jistě to samozřejmě nevím. Spíš si myslím, že by to někdo mohl chytit dále. A pořád doufám, že to já nejsem. A dcera.
Holky, mám dotaz, dcera dostala poprvé vši, měla to jen trochu za ušima. Řeším, zda mám prát všechny plyšaky z postele. Dělaly jste to? Nebo jde na to použít něco jiného? Např. páru nebo horko nebo mráz? Nemám zkušenost, dcera má v posteli obřího psa, nejsem si jistá, jak bych ho vysušila.
@řeřicha píše:
Holky, mám dotaz, dcera dostala poprvé vši, měla to jen trochu za ušima. Řeším, zda mám prát všechny plyšaky z postele. Dělaly jste to? Nebo jde na to použít něco jiného? Např. páru nebo horko nebo mráz? Nemám zkušenost, dcera má v posteli obřího psa, nejsem si jistá, jak bych ho vysušila.
Dej to na mraz, to je spolehlive vyridi. Ale ona ves dost rychle chcipne sama, mimo telo hostitele.
@Eemii píše:
Dej to na mraz, to je spolehlive vyridi. Ale ona ves dost rychle chcipne sama, mimo telo hostitele.
Přesně tak, není potřeba to ani dávat na mráz, chcípne za 24 hodin i doma, takže to stačí odklidit z dosahu a pokud chce mít člověk jo jistotu, tak na 2 dny.
@Havlova píše:
Stačí nechat někde mimo lidi, ale já bych dala na mráz.
Tak to ja taky, neb ten zlikviduje i dalsi potvory, ale ciste z hlediska vsi, je to fuk.
Přesně jak píšou nade mnou, já dávala na 2 dny do izolace, třeba k topení, to si myslím taky nemají rády.
Máme vysavač na lůžkoviny s UV lampou. Lze použít i na plyšáky. Až po pořízení tohoto přístroje se k nám vši už nevrací. Je i k likvidaci roztočů a jejich zárodků. Škoda, že jsem to neobjevila dřív.
@Pears206 Premyslim, jak by mohl jakykoliv vysavac zabranit tomu, ze deti ulovi vsi ve skole ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Pears206 Premyslim, jak by mohl jakykoliv vysavac zabranit tomu, ze deti ulovi vsi ve skole
Rychle je zlikviduje, nepřenáší se a nemnoží, nikde nezůstávají.
Pokud to zůstane v postelích a čalounění, je to znovu koloběh.
Dotaz zněl, jak to dostat z plyšáků.