Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kolik vší? za 1 den mohla skočit jedna, max. dvě.. ale pokud má hnidy a více vší, tak je má už dýl.. mrkni na jejich životní cyklus a začni bojovat.. zásadně nedoporučuju přípravky pro lidi z lékárny, nefungují.. takže na psy.. plus alpa, olej, tea-tree oil, vyčesat, hubit..
já dcerkám musela ve školce po měsíci už pak obarvit hlavy, bo nic nezabralo, takže vši = moje noční můra!!
Jestli tam má jednu dvě tak jo, jestli už to má rozjetejsi tak spíš ne, ale určitě bych to do školky nahlásila ať se zkontroluji i ostatní…
Z jedné asi hlava svědit nebude. Kup kouzelný všiváček (kouzelnyvsivacek.cz) - když jsem okem našla jednu, po vyčesáí jsem se nestačila divit, kolik jich tam bylo.
Jinak já zásadně nedopuručuju šampóny pro zvířata - alergická reakce jak prase, drbání ještě 14 dní poté a vši to přežily (taky přežily obarvené vlasy, tea tree oil i žehličku na vlasy), pomohl až ten kouzelný všiváček.
No také nedoporučuji psi šampony, hlava pak svedila o to víc a pokožka strašně podrážděná. Nam pomohl jedině vsivacek a paranit rapid.Tea tree taky nepomohl ani preventivně. Mne je tenkrát donesli kluci ze školy a to.maji.vlasy krátké
![]()
I já doporučuji kouzelný všivacek a vyčesávat. Při větším výskytu (více jak 2 dospělé) dávám na vlasy kombinaci Alpa+ olej a balím alespoň na 2 hodiny do potravinové fólie.
No a pak už jen dalších 14 dní až 3 týdny preventivně 2× týdně pročesávam.
Zname dcera má vsi. Myslela jsem, že kdyz se nechodí do skoly, tak je nemá od koho chytit. Jak je to možné??? Kde k nim přišla? Prý mivala vsi často i ve školce. Moje dcera měla vsi jen jednou a víme od koho. Ze školky je nepřinesla ani jednou. Je to možné, že na někoho jdou více a na někoho méně nebo je to náhoda? Samozřejmě mám teď pocit, že po mně pořád něco leze.
@Anonymní píše:
Zname dcera má vsi. Myslela jsem, že kdyz se nechodí do skoly, tak je nemá od koho chytit. Jak je to možné??? Kde k nim přišla? Prý mivala vsi často i ve školce. Moje dcera měla vsi jen jednou a víme od koho. Ze školky je nepřinesla ani jednou. Je to možné, že na někoho jdou více a na někoho méně nebo je to náhoda? Samozřejmě mám teď pocit, že po mně pořád něco leze.
Je to možné nebo si je vzala odněkuď z rodiny na někoho jsou vši furt na někoho méně pro klid v srdci se radši i s dcerou prohlédněte všiváčkem ![]()
@Pavla1231 píše:
Je to možné nebo si je vzala odněkuď z rodiny na někoho jsou vši furt na někoho méně pro klid v srdci se radši i s dcerou prohlédněte všiváčkem
Prý je nikdo z rodiny nemá ani nikdo, s kým se viděla. Tak přece se jen tak neobjeví. ![]()
@Anonymní píše:
Tak třeba z nějakého zvířete…nebo někde z venku z anonymního hřiště…
proč pátráš od koho je má? Není to ve finále jedno? O nakažlivou infekční nemoc se nejedná…
@Anonymní píše:
Prý je nikdo z rodiny nemá ani nikdo, s kým se viděla. Tak přece se jen tak neobjeví.
A jak to může vědět, že je nikdo, s kým se viděla nemá?
@janickaIII píše:
Tak třeba z nějakého zvířete…nebo někde z venku z anonymního hřiště…proč pátráš od koho je má? Není to ve finále jedno? O nakažlivou infekční nemoc se nejedná…
Nejedná? A od kdy přesně?
@j.a.n.i1 píše:
A jak to může vědět, že je nikdo, s kým se viděla nemá?
Protože se stýká pořád se stejnými lidmi. A nikdo je nemá. Všechny znám. Tak jedině, že by se stýkali ještě s někým dalším. ![]()
Ahoj, mám dotaz. Dcera je od včerejška ve školce a dnes ráno si začala stěžovat na svědění hlavy, teď jsem tam koukala pořádně a má tam vši, je možné že už je chytla včera ve školce?