Vši u dospělé

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17.3.22 21:56

Vši u dospělé

Zdravím všechny, před chvílí jsem ve vlasech objevila vši. Nevím, jak dlouho už je mám, hlava mě svědí tak nějak permanentně - mám docela dost lupy. Teď už jsou poblíž všechny lékárny zavřené a já doma nic nemám, ani žehličku na vlasy, ale nechci dávat vším ani minutu navíc. Rozčesávání jde kvůli mýmu typu vlasů dost z tuha - myslíte, že si můžu vlasy navlhčit a potřít kondicionérem, aby bylo vyčesávání pořád účinné? Ještě jsem dostala radu si na vlasy naaplikovat silný alkohol - asi jedinný prostředek, co doma momentálně mám (slivovice). Trochu se obávám, aby to moje už barvené vlasy neponičilo. Budu ráda za jakékoliv rady. Hezký večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
369
17.3.22 22:00

Pokud máš doma všiváček, tak vyčesávání s kondicionérem je účinný postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5910
17.3.22 22:04

Nebo první pomoc dej na vlasy olej, zabal hlavu do igelitu a 2 hodiny to nech aspoň působit, měli by se udusit, pak to vyčeš a zítra kup si přípravek na vši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
17.3.22 22:04

Olej a alkohol. Plus mechanicky vybrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4121
17.3.22 22:05

Taky bych zkusila ten olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
17.3.22 22:07
@pampeliska1701 píše:
Zdravím všechny, před chvílí jsem ve vlasech objevila vši. Nevím, jak dlouho už je mám, hlava mě svědí tak nějak permanentně - mám docela dost lupy. Teď už jsou poblíž všechny lékárny zavřené a já doma nic nemám, ani žehličku na vlasy, ale nechci dávat vším ani minutu navíc. Rozčesávání jde kvůli mýmu typu vlasů dost z tuha - myslíte, že si můžu vlasy navlhčit a potřít kondicionérem, aby bylo vyčesávání pořád účinné? Ještě jsem dostala radu si na vlasy naaplikovat silný alkohol - asi jedinný prostředek, co doma momentálně mám (slivovice). Trochu se obávám, aby to moje už barvené vlasy neponičilo. Budu ráda za jakékoliv rady. Hezký večer.

Také je možnost dát na vlasy olivový olej a zabalit je do igelitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
17.3.22 22:10

Olej namatlat pořádně do vlasů a zakrýt igelitem. A pak teda vyčesat, ale na to je lepší pomoc někoho, kdo na to vidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.3.22 22:17
@pampeliska1701 píše:
Zdravím všechny, před chvílí jsem ve vlasech objevila vši. Nevím, jak dlouho už je mám, hlava mě svědí tak nějak permanentně - mám docela dost lupy. Teď už jsou poblíž všechny lékárny zavřené a já doma nic nemám, ani žehličku na vlasy, ale nechci dávat vším ani minutu navíc. Rozčesávání jde kvůli mýmu typu vlasů dost z tuha - myslíte, že si můžu vlasy navlhčit a potřít kondicionérem, aby bylo vyčesávání pořád účinné? Ještě jsem dostala radu si na vlasy naaplikovat silný alkohol - asi jedinný prostředek, co doma momentálně mám (slivovice). Trochu se obávám, aby to moje už barvené vlasy neponičilo. Budu ráda za jakékoliv rady. Hezký večer.

Zabalit do igelitu a do ručníku. Vydržet aspoň hodinu. Vyčesávání se nevyhneš. Nebo si pořiď tu žehličku. Nech si prohlédnout hlavu. Abys zjistila, jestli už máš na vlasech hnidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76039
17.3.22 22:41
@mamule42 píše:
Nebo první pomoc dej na vlasy olej, zabal hlavu do igelitu a 2 hodiny to nech aspoň působit, měli by se udusit, pak to vyčeš a zítra kup si přípravek na vši.

tohle je asi nejlepší rada, když není nic lepšího po ruce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.22 22:50

Děti kdysi donesli vši ze školky..měla jsem je i já dospělá, hledali jsme na netu co použít..ocet+ teplá voda(už nevím přesně kolik čeho),zkus pohledat..nám zabralo a neměli jsme je už roky.

• Citovat
  • Upravit
5373
18.3.22 10:17
@mamule42 píše:
Nebo první pomoc dej na vlasy olej, zabal hlavu do igelitu a 2 hodiny to nech aspoň působit, měli by se udusit, pak to vyčeš a zítra kup si přípravek na vši.

Ano. Dřív dávali lidí na hlavu snad dokonce petrolej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí