Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ženský, spoléhám na Vás, snad mi opět poradíte..
![]()
Tak k věci, vyrábím si už nějakou dobu svůj domácí prací gel, je to v podstatě jen vůně mýdla, která po uschnutí prádla není cítit. A když jsem se naposled snažila gel ovonět esenc. olejem s vůní mandarinky, tak se mi vůbec nepodařilo vůni mýdla přebít.. ![]()
Pak čisté oblečení vyndám ze skříně a stane se mi, že občas cítím zatuchlinu, což vůbec nechápu..? ![]()
PS: sušičku na prádlo nemám ![]()
Nábytek máme vesměs nový.
Existuje něco PŘÍRODNÍHO do skříně na ovonění prádla? Moc díky za příspěvky k věci ![]()
Tam, kde prodávají vůně do aromalamp a esence, se dá sehnat drcené santalové dřevo, myrha apod. Jinak tam můžeš dát levanduli, skořici nebo mezi prádlo vložit dětské mýdlo. To se dělalo dřív a prádlo krásně vonělo.
@Janli píše:
Tam, kde prodávají vůně do aromalamp a esence, se dá sehnat drcené santalové dřevo, myrha apod. Jinak tam můžeš dát levanduli, skořici nebo mezi prádlo vložit dětské mýdlo. To se dělalo dřív a prádlo krásně vonělo.
no já mám hozené mýdlo ve spodním prádle a teda nic moc efekt.. ![]()
@welovefashion píše:
@Zwetta sáček s levandulí
taky mám odzkoušeno, ale aby to fungovalo, je potřeba sáček docela často promnout v prstech, aby se levandule rozvoněla, jinak bez účinku.. ![]()
Ja uz snad vsechno vesim nebo davam do dratenych supliku, protoze at jsem dala mezi obleceni cokoli, tak tam ta zatuchlina citit byla. Hlavne u povleceni. Mam jich asi moc a tak na nektere se vubec nedostane a zatuchnou a tim pak „nakazi“ i zbytek.
Musim pocet lozniho zredukovat.
A nemam rada levanduli apod, takze tyto vonne vyrobky nejsou pro me to prave.
A jinak davam mezi pradlo ty male kulate vonne svicky aspon. Ale vyber vuni je taky omezeny a musim jich davat hodne.
Proti zatuchlině
Na provonění kup někdě sadu přírodních dřevěných věcí - třeba kuliček a pravidelně na ně kapej esenciální oleje a měj je mezi tím prádlem.
Příspěvek upraven 28.03.20 v 10:37