Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, říká se, že správně vybranou vůni že sebe dotyčná za chvilku necítí. Už jsem vystřídala několik vůní - kupuju si ty slabší za 200-600 Kč a cítím to ze sebe celý den. Ale cítím ze sebe i kuličku do podpaží. Od prvního těhotenství mám hodně citlivý čich.
Vůni vybiram vždy dlouho a postupně.
Mě to nevadí, jen mě zajímá, jestli to tak taky někdo má a jestli to nutně musí znamenat, že je vůně spatne vybraná. Pak totiž vybírám špatně posledních 10 let ![]()
Mám parfém, který mi sedí a i ostatní lidé ho hodně chválí. Cítím ho na sobě chvíli po nastříkání a občas v průběhu dne. Ale nijak výrazně, příjemně.
Jiné parfémy, které mi nesedí, jsem necítila třeba vůbec a nebo mi po chvilce začali smrdět.
U těch vůní mi přijde, že to chce zeptat se někoho blízkého, jak to jde z člověka cítit. Mám třeba parfém od Bosse, který mi nádherně voní, ale jen ve chvíli aplikace, pak ho ze sebe necítím. A lidé ho chválí
To mě ale trochu mrzí, protože i já bych ho chtěla vnímat
Pak mám zkušenost s několika pěknými parfémy, které ze sebe cítím celý den, ale ostatní je nijak neregistrují, ty mám radši
No a deodorant taky cítím, ale že bych si tak cíleně čuchala do podpaží, to úplně ne ![]()
Nikdy by mě to nenapadlo, že to má nějakou souvislost, ale asi na tom něco bude. Své oblíbené parfémy na sobě prakticky necítím, ale jednou jsem ve výběru neměla šťastnou ruku, a ten jsem cítila celé dny, až se mi z toho dělalo šoufl. ![]()
Já vůní na sobě necítím, ostatní ano, ale mě by to asi vadilo to na sobě cítit celý den. To musí být hrozná síla
za chvíli by mě bolela hlava, stačí když sem chvíli s někým, kdo má výraznou vůni, v jedné místnosti a už se mi dělá zle ![]()
@Kriss Tina To záleží. Některé parfémy jsou skutečně silné a člověk třeba po ránu v autobuse může hodit šavli, když si někdo takhle vyvoněný vedle něj sedne. Já mám ale třeba ráda, když vůni zacítím, když si sundavám kabát nebo pročísnu vlasy (šampon).
@Aries6 a neni to spis tim, ze sis na nej jeste nezvykla? Ja to tak mam s kazdym novym parfemem. Citim ho porad a az po nejake dobe (skoro po cele lahvicce) ho prestavam citit. Obcas se ptam manzela, jestli jsem se navonela, nebo jsem na to zapomela
Ale mam jeden, ktery pouzivam uz 12 let, tak to fakt clovek prestane vnimat… Jinak i tenhle jsem od zacatku citila cely den opravdu i do vecera.
@unuděná píše:
@Kriss Tina To záleží. Některé parfémy jsou skutečně silné a člověk třeba po ránu v autobuse může hodit šavli, když si někdo takhle vyvoněný vedle něj sedne. Já mám ale třeba ráda, když vůni zacítím, když si sundavám kabát nebo pročísnu vlasy (šampon).
Jo tohle bude dost individuální, mě se třeba u vůní většinou dělá špatně, i když jsou decentní, když to cítím delší dobu. Jednou mi bylo zle i z vlasů, když sem šla od kadeřnice a měla děsně navonenou hlavu, musela sem si to jít smýt svým šamponem
taky doma moc nepalim vonné svíčky apod, nepoužívám aviváž a silně vonící prací gely, nedávám si do místnosti výrazně vonící kytky atd, protože se mi ze všech těch vůní dělá po chvíli zle. Já sem spokojená, když nesmrdim ostatním, ale sama sebe cítit nemusím ![]()
@Kriss Tina Určitě. Já mám vůně ráda, ale všeho s mírou. Jen tu míru má prostě každý jinde ![]()
Já třeba trpím, když vlezu k někomu do auta a tam jede naplno nějaký chemický stromeček, to mám chuť jet na střeše
Ale když kolem mě projde pěkný chlap a ještě decentně voní, to je labůžo ![]()
@unuděná jo mě smrdí většina aut i bez stromečku
ale třeba některé ty pánské vůně jsou příjemné, když projde kolem někde venku, ale sedět vedle něj půl dne, tak by mi asi taky nebylo nejlíp ![]()
Já teda nemám ráda, když něco intenzivně voní celý den. Pokud člověk nesmrdí, tak přece nemusí vonět nějak extrémně po celý den.
Moje kolegyně, když se navoní, tak jde cítit i několik desítek metrů po tom, co projde a to je masakr. Vůbec nemám ráda, když člověk odejde a jeho vůně zůstane s námi ![]()
@Kriss Tina píše:
@unuděná jo mě smrdí většina aut i bez stromečkuale třeba některé ty pánské vůně jsou příjemné, když projde kolem někde venku, ale sedět vedle něj půl dne, tak by mi asi taky nebylo nejlíp
Přesně, proto píšu, že mám ráda, když tu vůni ze sebe občas ucítím. Ale pořád ne, to je jasné.
Jednou jsem si u ségry cákla její vůni na šálu a cestou domů už jsem jí musela sundat, i když mrzlo, protože to bylo tak intenzivní a nepřetržité, že i ta nejhezčí vůně se znechutí.
@Kriss Tina píše:
Já vůní na sobě necítím, ostatní ano, ale mě by to asi vadilo to na sobě cítit celý den. To musí být hrozná sílaza chvíli by mě bolela hlava, stačí když sem chvíli s někým, kdo má výraznou vůni, v jedné místnosti a už se mi dělá zle
To je právě to. Ty, co mi sednou a fakt vybírám peclive a dlouho, cítím jemně a příjemně. A nevadí mi to.
@Malineka píše:
Já teda nemám ráda, když něco intenzivně voní celý den. Pokud člověk nesmrdí, tak přece nemusí vonět nějak extrémně po celý den.
Moje kolegyně, když se navoní, tak jde cítit i několik desítek metrů po tom, co projde a to je masakr. Vůbec nemám ráda, když člověk odejde a jeho vůně zůstane s námi
Jak píšu výše. Cítím to jemne a nevadí mi to. Jednou se mi stalo, že mi vůně nesedla a stačil jeden den a už jsem ji nepoužila.