Výbava - v jakém množství nakoupit?

2785
16.3.11 11:01

Výbava-v jakém množství nakoupit?

Ahojky,jdu si pro radu.
Chtěla bych už nakoupit plíny,čistící ubrousky, jednorázové podložky,vložky do podprsenky atd.
Vůbec netuším,jaká může být spotřeba a v jakém množství teda vše nakoupit,aby to na začátek stačilo alespoň na cca měsíc?
díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1249
16.3.11 11:12

nakupovala jsem si plínky,počítala jsem 6 plen na den a kilo měsíčně,jedničky pleny jsem nekupoval,malý byl velký.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
16.3.11 11:15

Já bych dneska tyhle věci do zásoby nekupovala… Alespoň ne vše od jedné značky, může se stát, že dítěti zrovna ta konkrétní značka plen nebo ubrousků nebude vyhovovat.
Já měla doma jedno balení plenek pampers, druhé huggies, odzkoušeli jsme, které jsou lepší a ty potom kupovali.. Dala jsem manželovi obal a s ním se vydal na nákupy, stejně tak s vlhčenými ubrousky a vším ostatním :nevim:
Podložky jsem měla jen jeden balík po 10 a ani ho nevypotřebovala a vložky do podprsenky asi dva balíčky :think:

• Citovat
  • Upravit
36544
16.3.11 11:18

pliny jeste nemam :think:
vlhcene ubrousky mam 2baleni z DMka to 4×80 megapack.. takze osm baliku… Ale pokusim se doma nepouzivat zbytecne vlhceny ubrousku, radeji ho otru vlhkou plinou a oplachnu v umyvadle, je to lepsi, a usetrim…
jednorazove podlozky nemam, a ani kupovat nebudu… jestli mozna jedno baleni, kde jich je cca 10kusu.. :think:
vlozky do podprdy mam zatim dve baleni - Fixies 30ks, a Nuk 24ks…

a ty pliny jeste nevim ani jakou znacku, cekam co mi doveze tchyne… jinak se budu snazit pouzivat i latkovky.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
16.3.11 11:31

já mám teď třítýdenního chlapečka a za tu dobu jsme spotřebovali hromadu jednorázovek něco kolem 180…za sebe můžu říct, že bych rovnou koupila 2 (3-6kg)…Malej mi za tři týdny přibral 1,5kg, takže teď máme 4,5kg a rozhodně 1 (2-5kg) ho začali tlačit. Takže já bych doporučila 2 mega balíky plen na ten měsíc. Čekám až mi skončí šestinedělí a přecházíme na látkovky po dceři a nějaké musím dokoupit, protože má vysokou spotřebu. Ubrousků jsme spotřebovali asi tak 4-5 balíčků. Takže tady taky přejdeme na látkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.3.11 11:33

Příspěvek upraven 08.05.18 v 11:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
16.3.11 11:35

U prvního mimi jsem sice měla nakoupenou výbavičku, ale ono to bylo tak, že spíš babičky nějak trnuly, že ještě v 7.měsíci už nejsem plně zařízená :-)))) Takže jsem s nima byla domluvená, že prostě budu rozesílat seznamy podle aktuální potřeby. Měla jsem doma asi tak balík od všeho. A stejně jak píše madi, leccos z doporučovaných věcí nevyhovovalo mně, nebo mimi, a řadu věcí jsem prostě kupovala tak nějak průběžně. A (bohužel) experimentovala. Třeba kosmetika Johnson - sice relativně levná, ale dodnes maximálně šampony. Naopak oběma kukům vyhovuje absolutně nedětská NIvea nebo Dove … chtěla jsem třeba kojit, ale šli jsme holt z porodnice a ještě jsme běželi do lekárny pro Bebu a flašky … naopak u druhýho už jsem čekala problémy, a ještě v 9měsících jakoukoli flašku, ale i dudlík, zcela odmítal …

Takže doporočuju (za sebe, podle svých zkušeostí) si udělat první zásoby, a domluvit se na spojkách (babičky, manžel, kamarádky … ), co ti v případě potřeby urychleně dovezou … než budeš moct vyrazit na další (běžné) nákupy … a už ve větším a nejlépe v akci … až budeš vědět, co vyhovuje přesně vám …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.3.11 11:40
gabi.design píše:
Tak já nakupuju v akcích stylem, kde co vidím, to beru. :mrgreen: Teď jsem zrovna brala první plíny v Tescu, měli tam akci, tak mám doma první tři pytle po 78 kusech. Vlhčené ubrousky jsem brala z DMka ten jejich megapack, taky byly v akci a je to 4×80 kousků. Podložky plánuji koupit dvoje, jedny vezmu do porodky a jedny nechám doma a budu je používat na cestování a k lékaři, vložky do podprdy zatím nemám, to nechávám úplně na konec. Každopádně se snažím mít něco v zásobě, ale zase to nebudu nějak extra přehánět, jak už tady bylo napsáno, mimču to nemusí sednout.

zase stejny… :mrgreen: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
16.3.11 12:01

Jak kdo :mrgreen: :think: Třeba podkládací podložky jsem koupila jedny a přes půlku mi jich zbylo na druhé. Plenky jsem koupila 4 balíky newborn, pak po 2 balících další dvě čísla a newborny už jsem tuším nedokupovala, malá byla čtyřkilové mimčo. Zato jsem jich spotřebovala hafo (při každém kojení + při pokakání, takže min 12-15 denně, používám Pampers Premium Care.) Bodýčka kup hlavně s dlouhým rukávem, stačily mi dvě sady po 3, malá se neprokalala, jen výjimečně. Pak na spinkání 3 overálky. Látkovem mám hafo, chěla jsem původně látkovat, ale využila jsem je na vše možné. Dupajdy stačí tak troje + mě se šikujou bavlněné punčocháčky - snadnější přebalování. Povlečení jsem koupila jedno, ušila čtvero a nějaké jsme dostali a využila jsem vše - od 3.měsíce byla malá se mnou v kuchyni na zemi a deku jsem vždy čistě povlékla. Bavlněnou tenkou čepičku určitě dvě, nejlíp jednu na zavazování. Vlhčené ubrousky kup klidně vícero a doporučuju doma utírat klasickým látkovým kapesníkem pouze namočeným do čisté vody. Nekupuj nejmenší velikost (56), max jednu krásnou soupravičku na odvoz z porodky a první návštěvu na dětském, pak už z toho většina mimin vyroste.
Z ostatního klasika přebalovací podložku, fusak, deku/plymo, vanička, podložka do vaničky (moc se mi šikovala molitanová -medvídek, nebo obyč lehátko s látkou (tu mám teď), kočárek. Vložky do podprsenky se mi šikujou ty růžové Johnson´s, spotřeba zpočátku balení za týden. Kojící podprsenku mám jednu + sportovní „bolerka“ než uschla. A hlavně dneska koupíš vše a všude, takže zásoby nemají smysl, nevíš, jak velké mimi bude, jestli bude kakací, co přesně využiješ. Řídila jsem se heslem raději méně a dokoupit a vyplatilo se mi to, až na výjimky jsem vše upotřebila (krom darovaných body s krátkým rukávem) a ono to mimi fakt moc nepotřebuje.
Z kosmetiky ti postačí třeba SebaMed Syndet (místo mýdla), kvalitní olej (třeba Vegetol Gold), Bepanthen (na prdelku, bradavky i nástřih), žínka je pro novorozeně dost drsná, takže starý sepraný látkový kapesník, ale ruka je stejně nejlepší, líh na pupíček, uchošťoury, nějaké tělové mlého (používám dětskou Biodermu) a to pro začátek stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
16.3.11 12:13

Ahoj, tak my z kosmetiky používáme pouze olejíček a Sudocreme na zadeček. Bepanthen bych koupila pro sebe. Nemá cenu dělat velikou zásobu ani kosmetiky, ani různých plen. Nemusí to dítěti sednout, jak už bylo napsáno. Jednorázové pleny jsem koupily 2 balení č.2 - Tesco pleny. Jsme s nimi naprosto spokojeni. Pampers nám protekly, Huggis jakbysmet. Vlásky jsme neměly, takže šampony a ostatní vůbec. Ono to ani není dobré pro tak malé dítko. Olejíček dáváme přímo do vaničky do vody a potom už ani nemažeme. Uchošťouchy jsem sice koupily, ale nepoužíváme, jen tak jednou za 3 týdny. Ono to není zase tak zdravé. Tím se spíš ten bordel zatlačuje zpět do ucha. Toto bych třeba vůbec už nekupovala. Jednorázové podložky jsem koupila až teď a to spíš do tašky na kočárku, když jedu k dr nebo když potřebuju přebalit někde jinde. Jedno balení jsem koupila. Spousty kosmetiky máme doma schované a vůbec netuším, zda ji použijeme vůbec. Vlhčené ubrousky jsem koupily taky od každé značky jedny, ono všechny nejsou zrovna dobré. POkud nevíš značku, doporučuji asi Pampers sensitiv, ty jsou super. Na těch snad není už co tak zkazit. Líh na pupík nám dal dr. Ono spoustu vzorečků dostaneš i v porodce, a podle toho poznáš, co vám vyhovuje. Potom může partner zajet koupit do lékárny. Žíňku jsme nepoužily nikdy, lepší je ruka, je to určitě i příjemnější pro dítko. Podložku do vaničky bych koupila určitě, nůžky na nehtíky. Ručníky stačí myslím klidně ze začátku 2,stejně se pořád pere. Oblečení bych koupila tak od každého 3 kousky, ono to dítko strašně rychle roste a stejně se pořád pere a pere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
16.3.11 12:52

Plenky NEWBORN bych nekupovala, kdyby bylo dítě větší. Koupila bych jeden balík „dvojek“, a když budou vyhovovat, koupí manžel. Zrovna tak plenky „jedničky“, pokud budou potřeba.

Ubrousky - stačí jeden balíček (nebo multipack, když bude výhodný - vydrží neotevřené klidně rok), pak zase někdo dokoupí, když budou vyhovovat. Ze začátku budete stejně většinou doma, a to je lepší utírat žinkou namočenou ve vodě.

Jednorázové podložky - není třeba. Na domácím přebalováku můžeš použít látkovou plenu, když nechceš, aby to mimi studilo, a po znečištění normálně vyprat.

Vložky do podprdy - možná tak 2 balíčky, to asi zužitkuješ, i kdyby mlíko moc neteklo. Někomu ale teče hodně, a to je jeden balíček fuč hned. Doporučuju Babylove z DM nebo Babydream z Rossmanna (nemá ale lepíky), ostatní jsou předražené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
16.3.11 12:59
Daniella82 píše:
Ahojky,jdu si pro radu.
Chtěla bych už nakoupit plíny,čistící ubrousky, jednorázové podložky,vložky do podprsenky atd.
Vůbec netuším,jaká může být spotřeba a v jakém množství teda vše nakoupit,aby to na začátek stačilo alespoň na cca měsíc?
díky :kytka:

Plíny jsme měli 2 balení jedniček Pampers Premium Care a hned po příchodu z porodnice nám 3× protekly, takže manžel mazal do lékárny pro Happy Bela velikost O (malá měla 2,8 kg). Ubsousky jsem měla dvoje Nivea Baby bez parfemace, jednorázové podložky jedno balení od Fixies (užiješ u dr. - i když někdo položí mimčo přímo na přebalovák, ale mě to příjde teda ekl) a vložky do podrprdy jsem měla jedno balení. Všechno se dokupovalo dle potřeby. Nakupoval manžel. Pokud máš někoho kdo Ti nakoupí, tak si vem jen jedno balení.

Jinak ještě k tomu, „nekupuj velikost 56“. Malá se narodila v termínu a měla 2,8 kg a 47 cm. Ve třech měsích ještě nosila běžně 56ku (cca. 5,5kg a 58cm). Ve čtyřech měsících už má 62ku, ale lecos nosí i v 56ce (záleží na výrobci). Když jsem přišla z porodnice, tak i ta 56ka na ní šíleně plavala a to naprosto hrozně. Takže manžel ještě šel koupit 50ku. Takže 56ku nosila víc jak tři měsíce. Ano neunosí to ve smyslu „do roztrhání“, ale tři měsíce jsou dlouhá doba a minimálně první dva a půl měsíce byla ta 62ka nenositelná. Takže záleží na velikosti mimča, ale někdo tu 56ku prostě unosí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
16.3.11 13:02

ahoj já jsem měla v zásobě 2 balíky plenek-od 3kg(malá měla po propuštění sice jen 2700g,ale šlo to),vlhčené ubrousky,přebalovací podložku,vložky do podprsenky a hlavně mega zásobu vložek na šestinedělí.A samozřejmě kočárek,vaničku,oblečení,různé krémy na opruzeniny,na bolavé bříško,na ven…a kupu hraček od všech známých

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
16.3.11 13:32

Plíny - koupila bych menší balení 2-3 značek. Nebo si nejlépe vzla 10 ks od každé od kamarádek. Nevíš, co ti bude vyhovovat. Mě třeba Pampers protékaly zadem. Huggies smrděly. JInak já měla minimum 8 na den, jako novorozence jsem přebalovala i v noci, tak jsem se na 10 dostala razdva.

Ubrousky - stejně. Něomu nevyhovují různé značky kvuli alergii. Sama jsem umývala nastříhaným perlanem namočeným ve vodě. Teď plánuji mýt pod kohoutkem - je to hygientičtěší. Počet - NOvorozenci kadí klidně při každém kojení. Rozteče se to všude, takže 5 ubrousků na jedno kadění není žádný počet. To

Podložky - koupila jsem jedno balení a nevyužila. Doma jsem měla na přebalováku takovou tu měkkou pogumovanou podložku, na tom osušku nebo plínu. K doktorce jsem taky nosila látkovou plenku. Podložky mi nějak nesedly, nespotřebovala jsem je. Teď jsem koupila pratelnou s nepropustnou vrstvou.

Vložky do podprsenky - tak já je používala věky, snad 9 měsíců. Počet ubýval, z počátku jsem měnila i 2× mezi kojením. Později už jen na noc. Zase jsou různé značky, už si nepamatuji, u kterých jsem zkončila. Ale některé se mačkaly, jiné špatně lepily, jiné byly malé, neprodyšné… Prostě stejně jako normání vlžky, je třeba zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
18.3.11 19:39

:-(

tak to potěš pánbůh přečetla jsem si všechny příspěvky a jsem zmatená jak fčela ve sklenici :-) ano taky jsem slyšela o všech pro a proti mám dvoje newborn balení jedno pampers do porodky a jedno Bella, pak jsem koupila myslím GAGA 2 a Bella 2 s těma ubrouskama mi říkala PA že sou lepší ty co z nich nic nevyždímeš, ale to mi řekla až po tom co jsem koupila 3 balení těch modrejch z teska, přebalovací podložky mám jen dvě nějaký vzorky :-) ale teď jsem přemejšlela že v ikee prodávaj ten podložku na matraci a momentálně ho mám pod zadkem kdyby mi praskla voda a tak mě napadlo že to později použiju jako podložku. mám 2 balení vložek do podprdy z teska a 3 balení pro začátek vložek z teska ale chci si koupit těch 20 ks z Teny nebo tak nějak kupuje se to ve zdravotnických potřebách stojí to cca 40 kč za 20ks tak uvidíme. mám 4 dudlíky, 5 různejch flaštiček 250 ml a k tomu 3 druhy saviček, kosmetiku jsem zatím nekupovala mam jen slabí základ líh, bepanthen, pudr, nějaký krém z dm, violeť, borovou vodu, pytiol na sakra podrážděnou zadnici, nějaké mini vzorky kosmetiky, pak sama používám Excipial krém a Balneum hermal olej do koupele takže to a nebo mám namíchaný olivový olej s levandulí na masáže bříška a tak, no sem zvědavá co mi bude chybět nebo co vyhodím oknem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí