Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj! Chtěla jsem se zeptat/poradit v kolikátém týdnu jste již měly připravený pokojík pro miminko? Já mám docela strach, abych to všechno stihla, tak chci co nejdřív. Teď jsem ve 26 tt a chtěla bych, aby to do měsíce max. bylo hotové. Není to brzo/pozdě? Jde mi hlavně o to, kdy všechno pořádně umýt, vyprat, sestavit postýlku atd. Aby to zas nebylo moc brzy a zas se to nezaprášilo. Ale na druhou stranu bych to chtěla udělat dokud mám dost sil a jsem ještě jakš takš pohyblivá
No, snad chápete na co se ptám. Omlouvám se za asi zmatený dotaz ![]()
My dělali pokojíček cca od 25tt - ale komplet.. položit koberec, vymalovat, koupit nábytek (postýlku a skříň na oblečení). Máme malou ložnici a potřebovala jsem někam dát všechny věci pro prcka. Jinak bych pokojík nijak nehrotila, ze začátku neměl využití. Fungoval opravdu jen jako přebalovací místnost a místost pro oblečení, autosedačku, pleny a věci okolo…
Pokojik až ve 4M kluka. Postýlku sestavoval manžel, když jme byli v porodce, povlékla jsem jí po příchodu z porodnice.
Malé miminko ještě svůj pokojíček nepotřebuje… My měli akorát sestavenou postýlku a vedle přebalovák se skříňkou na věcičky, to vše v ložnici, nic víc. ![]()
Den předtím, než jsme dorazili z porodnice, tak manžel postýlku utřel od prachu a povlíkl peřinky, věci na sebe jsem měla vyprané a vyžehlené asi měsíc před termínem…
my jeste zadnej pokoj pro malou nemame a dlouho mit nebudeme
postylku sestavoval pritel kdyz sem byla v porodnici a byla v obyvaku
psy ani nic sem specialne neumyvala a nedesinfikovala ![]()
my teda chtěli mít pokoj připravenej ale doteď je z něj skladiště ![]()
teda vymalováno a ozdobeno je, sem tam nějaká ta blbost až bude větší - stoleček židlička a zbytek bordel a hračky
spí s námi v ložnici a vzhledem k tomu jak často se v noci budí, tak asi ještě dlouho bude ![]()
my taky nemáme pokojíček, postýlka je s náma v ložnici a popravdě ani si nedovedu představit, že by byla jinde, chodit v noci za malým dál než pár metrů by mě zabilo:) a postýlku jsme dávali dohromady krátce před porodem, sice nejsem moc pověrčivá, ale…
a neboj, ta pohyblivost se směrem k porodu až tak nesnižuje, akorát ohýbání a schody jsou horší;)
Prát a připravovat věci a pokoj jsme začali zhruba před dvěma týdny, tzn. 31.týden. Věci na postýlku si vyperu, ale dám to tam až se vrátíme z porodky, … to je za chvilku.
Nikdy
Naše druhé „miminko“ spí pořád s náma a dcera šla do svého pokojíčku někdy v roce a půl.
TAky se přidám, Pokojíček dostal Dandík k prvním narozeninám, má tam cestovní postýlku, ale funguje nám to zatím jako herna, nemám srdce ho vystěhovat z ložnice ![]()
TAky se přidám, Pokojíček dostal Dandík k prvním narozeninám, má tam cestovní postýlku, ale funguje nám to zatím jako herna, nemám srdce ho vystěhovat z ložnice ![]()
My zacali byt predelavat = vyklizet detsky pokoj co byl predtim pracovna/skladiste tesne po 20. Tydnu. Manzel mohl jen o vikendech a navic se blizilo jaro a jeho odjezdy za praci. Detaily jsem ladila po nastupu na md, tj. 6 tydnu pred terminem - vyprat, vyzehlit, zabalittasku do porodky, povlect postylku atd. ![]()
Pokojík jsme chystali asi dva měsíce před termínem, manžel vymaloval, udělal skříň a přebalovák, koupili jsme koberec. Pak až jsem byla na MD tak jsme s mamkou praly a žehlily. Postýlku manžel skládal týden před termínem.
Tak přibližně v 27.týdnu,ale dělali jsme vše nové-od podlahy po strop.Nemáme obývák tak aby bylo kde s malým být.Začali jsme ho využívat až cca od 3 měsíců,v 7 měsících jsme ho tam přestěhovali.
Ahoj, pokud chceš pokojíček pro miminko udělej si ho dokut můžeš, já to pořád odkládala a teď ve 33 týdnu jsem se začla otvírat a už se nesmim ohybat a nic zvedat a strašně mě štve, že si tam sama už ani nevymaluju. A nenech se odradit řečma že mimi pokojíček nepotřebuje, když na to máš místo proč ne
Já to beru jako něco co si staršně užívam ať už tam mimi bude nebo ne. Ale je pravda, že nekupuju hafo zbytečnýho nábytku, kterej bych pak určitě nevyužila takže spíš jde o malování, dekorace a tak… to mě baví ![]()