Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Těžko rict, mladší syn má 3 roky a ještě se mu oči mění. Taky měl nejdřív světle modré po narození, pak ztmavly a pak šly do zelena.
Dcera měla modré, zelené se z nich staly až ve škole (?cca v 7 letech?).
Dcera měla takovéto a teď je má hnědé. Teď trochu zesvetlaly a třeba ještě barvu změní.
Syn měl od malička modré a teď v 11 letech se mu přebarvily do zelené. Jak je možné, že tak pozdě, je mi záhadou.
@Lil Kitkatt píše:??.. To je zajímavý
Syn měl od malička modré a teď v 11 letech se mu přebarvily do zelené. Jak je možné, že tak pozdě, je mi záhadou.
@Lil Kitkatt někde jsem četla, že až u 15% lidí (dětí) se barva očí může změnit v pozdějším věku.
@Lil Kitkatt někomu se mění celý život. Já jako dítě měla oči úplně zelené a v dospělosti se mi zabarvily do žluto hnědé.
Jej, to je hezký rarášek, zakladatelko, dejte mu za mě pusu ![]()
![]()
raráška tipuji že bude později hnědooký, nebo zelenohnědé očka
a může se to vybarvit i později, syn měl ve školce krásné modré oči, zrovna koukám na jedno školkovní foto…a přebarvily se mu při nástupu do školy / šel 6letý/ a jako prvák už byl a doposud je výrazně zelenooký mládenec, má moc pěknou zelenou barvu / jako manžel /
To nebudou modré oči
myslím si, že půjdou do zelené. Syn měl úplně modré a teď v devíti letech má zelené jako já. Barva se začala měnit až ve školce
Na modrou jak studanka to nevypada.Spis pujdou do zelena i do hneda. Dcera, nyni 17 let, od narozeni tmave modry a az kolem 12teho roku zelena s nadechem do žluta. Modry je nema ani nahodou.Tam to slo do tatinkove rodiny, ma oci po jeho babicce.
A já bych naopak řekla, že moji později modroocí začínali přesně takhle ![]()
Tak tvoje zelenohneda je dominantni, takze oci bude mit po tobe. Je jedno, jake maji vase rodice.
Spatne jsem to napsala, muze mit i modre. Ale jestli ty mas modrooke rodice, rozhodne nemuzes mit zelenohnede oci.
Co myslíte? Musí tato barva očí být nakonec modrá? Máme v rodině pouze modré oči z mé strany i z manželovi jen já a moje babička máme zelenohnědé.
Kdy se u vašich dětí přebarvili? Naše první dvě děti mají upne čisté modré. Pridavam fotku prcka má 5tydnu. Od narození ale zesvetlali takze myslím že zase to potahne do té modré..no mohl by být alespoň někdo po mě