Výbavička do školky

5635
5.8.12 13:03

Výbavička do školky

Ahoj maminky, dcerka nastupuje v zari do školky. A ja zjistuju, ze moc netusim, co vse ji mam nakoupit.Co bude vse potreba?
Backurky a pytlik na treba spinave obleceni mi tak nejak napadly :)
Ale vic me nenapada?
Bude potrebovat treba pyzamko na spani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
5.8.12 13:05

Pyžámko, bačkůrky, převlečení, pláštěnku, holinky, někde i hrnek

• Citovat
  • Upravit
sophinka
5.8.12 13:06

Jo a pak ramínko, někde chtějí na ramínku pytlík. kapesníky, ručník, zubní kartáček a pastu. Někde se nosí toaletní papír a balík papírových kapesníků

• Citovat
  • Upravit
10017
5.8.12 13:08

Standardne mame ve skolce pytlik s nahradnima slipama, trikem, teplaky a ponozky, dale tam ma plastenku a gumaky. Backurky, pyzamo, deti na spa si nosi kelimek a kartacek s pastou. Pak jsme jeste na zacatku roku museli koupit toaletak, papirovy kapesniky a mydlo, ale to vam urcite reknou na nejake te prvni informacni schuzce. Vic nic mne nenapada :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
5.8.12 13:17

Dekuji maminky, o tech hygienickych potrebach jsem slysela, ze se nosi na zacatku.
Takze kartacek a pastu. A ty holinky a plastenku mate tedy dvoje, jedny skolkove a druhe na doma?
Musim zjistit, zda tam maji skrinky, nebo jak :)
jsem z toho vystresovana, jsem hrozny plasan :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
5.8.12 13:32

Já vždycky koupila akorát bačkorky a začátkem roku (a většinou i v průběhu) nějaký ten balík papírových kapesníčků (byla jsem ráda, že děti používají je, než aby si každé dítě šudlalo svůj hadrový kapesník, o který se rádo v případě potřeby podělí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
5.8.12 13:36

@sara1000 ja jsem si tim prosla presne pred rokem, naprosto chapu tve pocity, byla jsem z toho uplne paf a ten rok utekl jako voda. Moc se tim nestresuj a vyckej do te prvni schuzky, tam vam reknou co je potreba, kazda skolka si to dela jinak, nekde ty kartacky maji nekde ne. Gumaky jsme meli jedny doma a jedny ve skolce, ale letos to chci vymyslet jinak, protoze zase tolikrat se ani jedny nevyuzily a mam pocit, ze jsme jen vyhodily penize, plastenku mel jen ve skolce, doma jsme to zvladli bez plastenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
5.8.12 13:38
@clovek píše:
@sara1000 ja jsem si tim prosla presne pred rokem, naprosto chapu tve pocity, byla jsem z toho uplne paf a ten rok utekl jako voda. Moc se tim nestresuj a vyckej do te prvni schuzky, tam vam reknou co je potreba, kazda skolka si to dela jinak, nekde ty kartacky maji nekde ne. Gumaky jsme meli jedny doma a jedny ve skolce, ale letos to chci vymyslet jinak, protoze zase tolikrat se ani jedny nevyuzily a mam pocit, ze jsme jen vyhodily penize, plastenku mel jen ve skolce, doma jsme to zvladli bez plastenky.

Ja prave, abych neco nezanedbala radeji nakoupim kupu veci a pak nejsou potreba.Tak mi slo o to, co udu urcite potrebovat :)
Jsem asi spise nervozni z toho, ze moje miminko jde do skolky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
5.8.12 14:09

Já bych to nehrotila. Hygien. pomůcky - určitě ve školce řeknou, co chtějí a pak nakoupíš. Pláštěnku a gumáky malý za celý rok nepotřeboval a rozhodně je nemá 2×. Koupit pyžama, tepláky, trička - množsví podle toho, jak se ti chce často prát a jaké je dítko čáňátko. No a papučky - malý má vždycky sandálky z léta. V papučích se mu děsně potí noha. A na vycházky má běžné oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
5.8.12 14:22

Taky se připravujeme na školku, ale čekám na info schůzku, nechci koupit blbosti, přece jenom každá školka chce něco jiného… zatím teda koukám po oblečení - trička, tepláky, bačkorky koupíme těsně před

• Citovat
  • Upravit
7182
5.8.12 14:27

Tak to by ses měla ptát u vás ve školce. V naší chtějí samozřejmě bačkory, hrnek, kartáček a pastu, nějakou tašku na přenášení věcí na zahradu (dávám batůžek), náhradní oblečení, aby bylo v přihrádce. Holinky a pláštěnku nosím podle potřeby, ve školce to nenechávám. Jo a malou fotku nosíme, dávají je na nástěnku na papírové berušky (Robí chodí do třídy berušky) a mají tam k tomu velkou kytičku a vždy, když někdo slaví narozeniny, tak jeho berušku dají na tu kytičku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
5.8.12 14:37

Tak u nas backurky, kelimek a kartacek s pastou na zoubky, hrnecek, obleceni na ven, nahradni obleceni(kdyby se pocintal pri obede),pyzamko, WC papir a papirove kapesnicky(od obojiho vzdy balik na zacatku roku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
5.8.12 14:42

Sari fakt bude lepší počkat až na pokyny ze školky. U nás třeba v prvním oddělení děti ještě ani nespí, ani si nečistí zuby takže pyžamko a kartáček s pastou bych nepotřebovala, ani např hrnek nebo pytlík jak tu někdo psal, to jim pučí. Určitě asi budete potřebovat hyg. pomůcky jako toal. papír, mýdlo, kapesníčky, ale možná ani to ne, třeba vám to školka dá grátis :lol: raději počkej ;) Moje jde zas v září do školy a krom aktovky a penálu jsem ještě nekupovala nic, čekám až na instrukce ze školy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
5.8.12 14:44

@Crystal87 jen mimo téma :oops: ty brďo to uteklo, přijde mi to jako nedávno kdy jsem ve tvém podpisu četla že jsi těhotná :kytka: a ty už skoro rodíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
5.8.12 14:46
@Bajča píše:
@Crystal87 jen mimo téma :oops: ty brďo to uteklo, přijde mi to jako nedávno kdy jsem ve tvém podpisu četla že jsi těhotná :kytka: a ty už skoro rodíš

jo no:)taky si pamatuju na ten sok kdy jsem manzelovi ukazovala test ze jsem zase tehotna :lol: :lol: :lol: :lol: a ted uz pocitam dni do porodu…hrozne to leti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin