Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ja mam kamaradku, ktera v Rudne vede skolku Helen Dorron a co vim od ni, tak je to naprosto super… ![]()
A co vim z vlastni zkusenosti, tak deti v predskolnim veku se lepe uci jazyky nez potom ve skole (cim mensi, tim lepsi)…
A kdyz neumite anglicky, umite nejaky jiny jazyk? Ze byste nasli jinou skolku s jinym jazykem… ![]()
Já jsem se celé roky učila němčinu a manžel taky, a teď je nám celkem na prd. Taková školka u nás není. Tu anglickou mám kousel, a určitě angličtinu uplatní víc ![]()
Osobně mám poct, že v takové školce je hodně dětí z bilingvních rodin, které mluví anglicky i doma.Aby pak prcek nebyl v nevýhodě a „odstrkovaný“ když by hned nerozumněl
Ale takhle malé dítko si asi zvykne brzo.
@Anonymní píše:
Já jsem se celé roky učila němčinu a manžel taky, a teď je nám celkem na prd. Taková školka u nás není. Tu anglickou mám kousel, a určitě angličtinu uplatní víc
no, ja bych se trochu bala toho, ze anglicky neumite, protoze dite si o tom bude chtit povidat a bude chtit procvicovat i doma…
To bych ho radeji dala do normalni skolky a dala ho ucit nemcinu, jestli mate nekoho soukromeho… Abyste si mohli povidat i doma..
Ale je to jenom muj nazor. ![]()
Pokud je to opravdu Anglická školka, kde jsou rodilí mluvčí po celý den, tak to opravdu smysl má. Děti bývají v takovýchto školkách cca. od 8 do 17:00 od po do pá a jsou v anglicky mluvícím prostředí, takže to jestli rodiče umí nebo neumí anglicky zas až tak nevadí. Naopak se od dítka neco přiučí
. Je třeba si zjistit, jak to opravdu je s tou výukou v Aj v té dané školce. Pokud tam jen někdo dochází na pár hodin a nebo je tam převaha česky mluvících učitelů, tak to potom moc smysl nemá.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Holky, tak jsem se dopídila k této školce, a přemýšlím, že bych tam dala syna.Ale stojí tady pár otázek, na které si neumíme odpovědět.
Ani jeden z nás anglicky neumí, takže by jsme se museli učit asi s ním.
Myslíte, že to má cenu ho tam dávat? chci aby mu to pak pomohlo i ve škole.
Je schopno dítě se opravdu naučit anglicky tak brzy?
Máte s takovou školkou zkušenost?
Děkuji za odpovědi pozitivní i negativní.