Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky holky,
jak je to s jeslema v Praze pro nepražské maminky? Je nějaká šance nebo to prostě neexistuje tahle možnost? S malým máme oba trv. pobyt v Hradci Králové, ale jsme přestěhovaní do Prahy, práci mám v Praze (na plný úvazek), ale jelikož jsem v situaci v jaké jsem, tak hledám pro malýho nějaké hlídání abych nepřišla o práci.
Takže a) víte o někom kdo by si rád přivydělal a má rád děti a nevadilo by mu hlídání v mé domácnosti (lokalitu zatím nevím, nevím kam se přestěhuju, bydlení jsem ještě nenašla)?
b) je možnost nějakých jeslí, abych neplatila majlant?
Nebo jak takové věci řeší maminky co zůstanou samy se 14ti měsíčním prckem
![]()
Díky ![]()
Mne dite nevzali ani v jeslich v jine MČ.
(V nasi jesle nejsou.) Ale zkus se zeptat na jesle na Praze 1 nebo 2, vim, ze loni meli celkem volno. Ale taky to neni uplne levne. http://www.cssp2.cz/…y/107_jesle/ http://www.socialnisluzbyp1.cz/jesle
Ty jo, tak ja jenom nakukuju, abych videla, kolik se v te praze plati… To mas 6000 za mesic +jeste to jidlo?? Jako co je na tom jejich jidle za 40 korun to teda nevim, ja jsem jedla na vŠ za 30… To se fakt oplati ty decka nahnat k nejake mamce na barak se zahradou a slozit se ji na privydelek k rodicaku…
@Monny píše:
Já vůbec nevím jak se to pohybuje..
Já pracuju jako chůva, takže se v pražských cenách hlídání docela orientuju. Není to ale nic levného mít doma paní na hlídání, to asi levněji vyjdou ty jesle a to nejspíš i soukromé.
Profesionální chůvy se ŽL si berou tak od 120,– na hodinu, agentury od 140,–, nekvalifikované hlídání s platbou do kapsy od 80,– na hodinu, ale pokud by ses domluvila třeba s nějakou maminkou na MD tak by to třeba šlo i za méně. ![]()
@Troj píše:
Ty jo, tak ja jenom nakukuju, abych videla, kolik se v te praze plati… To mas 6000 za mesic +jeste to jidlo?? Jako co je na tom jejich jidle za 40 korun to teda nevim, ja jsem jedla na vŠ za 30… To se fakt oplati ty decka nahnat k nejake mamce na barak se zahradou a slozit se ji na privydelek k rodicaku…
tak zas na VŠ jsi měla za 30 jen oběd
v těch jeslích budou mít asi i svačinu a tak… A hlavně teda kvalita jídla v menzách na VŠ…
(u nás býval oběd za 19 korun základni a 26 výběr - myslím
) Navíc jde o to, do jaké míry jsou dotovaný obědy a jídlo v těch jeslích, jestli stejně jak třeba v těch VŠ menzách nebo míň. ![]()
(omlouvám se za OT
)
Jo jinak ty státní jesle většinou fungují za relativně příznivou cenu jen pro ty s trvalým bydlištěm v dané městské části, ten kdo má bydliště jinde už platí víc. Většinou státní jesle nabízejí i babysitting, kde se platí hodinově, tam je zase vždy nějaká příznivá sazba pro ty s trvalým bydliště v příslušné MČ a většinou ještě je podmínka, že musí být na RD. Kdo má bydliště jinde nebo už není na RD tak se to pohybuje okolo 50,– na hodinu.
Soukromé jesličky nevím, ale tipuju, že to by mohla být těch 50,– na hodinu stejně.
@kate02 No nam teda v brne varili fakt dobre a na vyber z osmi jidel a bylo toho hodne. Onísvacinky nemaji, ja jsem jim tam koukla na ten jidelak a prave proto me to tak soklo
to bych i bez dotovani udelala za min!
@Troj píše:
@kate02 No nam teda v brne varili fakt dobre a na vyber z osmi jidel a bylo toho hodne. Onísvacinky nemaji, ja jsem jim tam koukla na ten jidelak a prave proto me to tak sokloto bych i bez dotovani udelala za min!
tak záleží jak co
(já taky studovala v Brně
) Ale co do toho cpali radši nedomejšlet…
Ale u toho prvního odkazu mají v sazebníku 35 korun za stravu na celej den - snídaně, svačina, oběd, svačina. A to mi přijde celkem v pohodě ta cena… Pod to se já doma s dětma dostanu tak tak… ![]()
Tak třeba ty jesle mají nějaký přísnější normy…
![]()
Mám osobní a velmi negativní zkušenost s jeslemi Chůvička praha s. r.o.. Špatné jídlo - jen omáčka a k tomu knedlíky nebo těstoviny, věčně bílé pečivo, nejlépe jen s máslem, k pití nejlevnější ovocné čaje. Vybírají spoustu peněz, ředitelka tam kouří, nezouvá se… Kvalitní, leč mizerně placení zaměstanci odcházejí…
Když už je tu diskuze o jeslích v Praze… Hledám zkušenosti všech, kdo dávají děti do jeslí Mirovická na P8. Děkuji za zkušenosti, ne jen dojmy
.
Myslím, že pokud nemáš trvalé bydlište tak i ve státních platíš prakticky totéž co v soukromých tipuji od 6-10 tisíc ty nejlevnější
Praha 9 má pro děti mimo obvod super cenu 3000
http://praha9prosek.blog.cz/…kolipska-621
Jinak tady k tématu, který už je určitě vyřešený:), ale třeba se to někomu bude hodit.
Pro děti s trv. bydlištěm mimo Prahu 8 je částka za hlídání 100kč na hodinu. V té Mirovické. A stravné max 35kč
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.