Začátek školky

41
24.7.12 09:06

Začátek školky

Dvojčata(3 roky) nastupují od září do školky na 4 hodiny denně. Přemýšlím zda je lepší dávat ze začátku na zvykačku, třeba hoďku až dvě nebo přímo na 4 hodiny i s obědem. Jaké máte zkušenosti? První dcera chodila na zvykačku, ale neměla v té době ještě 3 roky, zvládla to ok. Děkuji všem:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
24.7.12 09:17

U nas zvykani na prd…idealn nastal kdyz tam byla na cely den 8 - 16.00 to bylo nejstastnejsi dite na svete :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.7.12 09:34

Ahoj, já dávala rovnou na celý den, takže zvykačku nemůžu posoudit. Neznám nikoho, kdo by dával třeba jen na hodinu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
24.7.12 09:35

Taky jsem chtěla pomalu aby si malá zvykla, ale učitelka mě přesvědčila, že naráz to bude nejlepší a že kdyby něco, tak zavolá. Nedalo mi to a šla jsem okouknout zahradu, když tam děti byly, čekala jsem uplakané stvoření a místo toho viděla, jak s lopatkou v ruce organizuje ostatní děti na pískovišti. Bylo to naprosto v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
24.7.12 09:40

U nás je zvykačka 14 dní a to do oběda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
24.7.12 09:42

Já dala rovnou na celé dopoledne po obědě jsem pro ní šla, takhle asi týden, až za mnou přišl učitelka, proč jako dcera ve školce nespí! Tak jsem se podivila, že jsem na MD, že přeci není místo, tak říkala, že místa je dost, dcera spát chtěla, od té doby tam byla do odpoledne, chodila jsem pro ní hned ve 2h po probuzení a svačině, pak mi byl dcerou vyčteno, že si nemohla něco vyrobit, vymalovat (odpoledne když něco tvořili, tak si to mohli nosit domů), tak jsem jí nechávala do 3h a pak mi bylo vyčteno, že si nemohla pohrát s holkama na zahradě :lol:, tak jsem pro ní chodila nejdřív o půl 4 a spíš ještě později :palec:
Když máš dvojčata, myslím, že jak tam budou spolu bude to pro ně lehčí, nechala bych je rovnou na celé dopoledne vč. oběda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
24.7.12 10:36

Já dala taky rovnou, dva dny šly po obědě a pak už tradá s pyžamem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
24.7.12 10:38

Syn tam nespí vůbec - donutila jsem ho 2× - za celý školkový rok. Každý den scény po dobu 8 měsíců :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
24.7.12 10:48

Ahoj,
u nás zvykání není, ale starší chodil týden po obědě, pak už po svačince. byla jsem sice doma s mladším, ale ten mi spával v dobu kdy bych musela chodit pro staršího po obědě tak to moc nešlo. Teď půjde do školky mladší a jelikož už budu v práci tak asi od začátku na celý den. Pokud se ho nezželí babičce a nebude pro ně chodit po obědě, ale stejně tak nejdýl týden. Když budou dva myslím, že to budou mít trošku jednodušší.

Gilotek - to byl taky jeden z důvodů proč tam starší hned po týdnu začal spávat. Abych předešla diskuzíma scénám jestli dneska jo nebo ne. Prostě školka je od rána do svačiny po spaní, bez diskuze. A teda vzal to a nikdy ani nediskutoval, že by chtěl po o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
24.7.12 11:17

Já taky nechala malýho ve školce rovnou spát. Učitelka říkala, že je to pro ně lepší. A v pohodě. Akorát teď o prázdninách mi tam spát nechce, protože je zvyklý chodit spinkat nahoru do třídy, ale vzhledem k omezenému provozu spí ve své třídě, a to se mu nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
24.7.12 11:18

Od začátku bych tam děti nechávala tak dlouho, jak budou chodit celý školní rok (do oběda-po spaní). Jinak si zvykají nadvakrát…Zvykají si na hodinu, zvykají si do oběda, zvykají si na spaní… naše zkušenost :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
24.7.12 11:46
@Kacka2 píše:
Ahoj,
u nás zvykání není, ale starší chodil týden po obědě, pak už po svačince. byla jsem sice doma s mladším, ale ten mi spával v dobu kdy bych musela chodit pro staršího po obědě tak to moc nešlo. Teď půjde do školky mladší a jelikož už budu v práci tak asi od začátku na celý den. Pokud se ho nezželí babičce a nebude pro ně chodit po obědě, ale stejně tak nejdýl týden. Když budou dva myslím, že to budou mít trošku jednodušší.Gilotek - to byl taky jeden z důvodů proč tam starší hned po týdnu začal spávat. Abych předešla diskuzíma scénám jestli dneska jo nebo ne. Prostě školka je od rána do svačiny po spaní, bez diskuze. A teda vzal to a nikdy ani nediskutoval, že by chtěl po o.

no jo já to taky tak plánovala, jenže já ho den co den ráno vlekla přes 1,5 km za ruku do školky, v šatně se vztekal a házel botama, když jsem ho tam nechala přes oběd, tak tam řval tak, že se jim tam 5× pozvracel.
U nás nebyl problém, že tam nechtěl spát po obědě, u nás byl problém, že vůbec do školky nechtěl. Jako fakt silnej odpor. Ředitelka říkala, že se jim každý rok vyskytne jedno dvě dítka, které prostě školku nesnáší a nezvyknou si na ní po celou předškolní docházku - a bohužel jeden z nich je syn
Já jsem doma na rodičáku, takže mi neva, že jde domů po obědě. Ve škole pak taky nebude spát, tak je mi to fuk že tam nespí :mrgreen:
Já jsem ve školce taky nespávala 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
24.7.12 12:52

@GILOTEK aha tak já to pochopila jinak. Myslela jsem že dělal scény že tam nechce spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
24.7.12 13:06
@Kacka2 píše:
@GILOTEK aha tak já to pochopila jinak. Myslela jsem že dělal scény že tam nechce spát.

nene ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
24.7.12 13:39

@GILOTEK Já jsem taky jedno z dětí, co si na školku nezvykly. :mrgreen: Zkoušeli to se mnou asi měsíc. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin