Dvouleťáci ve školce

11955
11.7.12 16:40

Dvouleťáci ve školce

Ahoj všem,
vím, že to v dnešní době není příliš časté, ale věřím, že pár maminek, kterým dvouleťák bude od září nastupovat do školky, se najde. A jistě máme i trochu obavy, jak to ty naše mrňata zvládnou. Co trénujete a jak vám to jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101592
11.7.12 16:41

Mě půjde, na jeden den v týdnu do soukromé… a myslím, že tam bude nejmladší, jelikož je říjňátko. Jinak netrénuju vůbec nic :oops: tedy krom samostatného jídla lžičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
11.7.12 16:45

A hele, znama wobludecka.Co bys chtela trenovat, mate nejaky podminky? Krome breceni prvni tyden pri mem odchodu (cca minutu az pet, cekala jsem pod oknem a poslouchala :mrgreen: ) zvladla vsechno skvele. breceni pak taky prestalo, bez problemu.

• Citovat
  • Upravit
557
11.7.12 16:45

Ahoj, ja mam dcerku v jasliach od 15 mesiacov a teraz od zari pojde do skolky. Zvladla to ok. Sice chodila 2× tyzdenne a zacne 3× do tyzdna ale niekedy je tam aj cely tyzden ( ked mame vela vymeskanych navstev) a ucitelky hovodia ze to zvlada super. Dva roky bude mat v zari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
11.7.12 16:56

@LouLou nazdar :mrgreen: no že si chvíli pobulí, to se houby stane, ale když jsem ho teď viděla jak se svléká :zed: mi ho pošlou hned první den PPLkou zpátky… kritéria stanovena nebyla - naštěstí :oops:

právě že mám pocit - ale možná mě vyvedete z omylu - že jesličky jsou přece jen na tyhle mrňata zařízená, kdežto ve školce se s každým tak párat nemůžou

Malý je květen 2010 - a kromě úplných začátků bude mít celodenní docházku už od září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
11.7.12 17:02

Zdravím známé tváře. :mavam:
Mně šel syn taky ve dvou, byl naprosto v pohodě, těšil se mezi děti, nebrečel. Jediný, co požadovali, bylo, aby byl bez plín a šlo se s ním domluvit. No a jediný, co bych vytkla, bylo, že mi ho tom coby nejmenšího pěkně rozmazlili, ale to jsme taky vyřešili vcelku rychle. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
11.7.12 17:05
@wobludečka píše:
@LouLou nazdar :mrgreen: no že si chvíli pobulí, to se houby stane, ale když jsem ho teď viděla jak se svléká :zed: mi ho pošlou hned první den PPLkou zpátky… kritéria stanovena nebyla - naštěstí :oops:

právě že mám pocit - ale možná mě vyvedete z omylu - že jesličky jsou přece jen na tyhle mrňata zařízená, kdežto ve školce se s každým tak párat nemůžou

Malý je květen 2010 - a kromě úplných začátků bude mít celodenní docházku už od září.

Vsak ve skolce sesnim nikdo parat nebude.Musi se najist, byt bez pliny, a nejspis by se mel umet oblect. Jeslicky na tohle jsou zarizene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
11.7.12 17:09

Ja teda dala uz par mesicu pred 2.narozeninama, bohuzel v blbou dobu (listopad) takze vetsinu zimu promarodila. Takze vlastne sla taky az v tech dvou.Jen co jsem ji vykuryrovala, tejden, 10 dnu ve skolce a hned byla zas doma s necim dalsim. Samozrejme doufam, ze pristi zimu bude uz odolnejsi. S tim je treba taky pocitat, bohuzel…pro ty kdo planujou navrat do prace.

• Citovat
  • Upravit
11955
11.7.12 17:12

@kattkka jistě, kdybych měla možnost dát ho do jesliček místo do školky, tak to udělám

nedávno jsem měla možnost vyslechnout názor dvou pediatriček a obě se shodly, že pokud mi náhodou dítko neskončí na JIPce s nějakým agresivním bacilem, tak bude mít jistojistě doživotní citové trauma. Což mi dvakrát optimismu nepřidalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
11.7.12 17:13

Jo ale vy se nejspis bavite o soukromych skolkach :oops: .Tam je to individualni co tak slysim tak spis formou jesli.

@LouLou píše:
Ja teda dala uz par mesicu pred 2.narozeninama, bohuzel v blbou dobu (listopad) takze vetsinu zimu promarodila. Takze vlastne sla taky az v tech dvou.Jen co jsem ji vykuryrovala, tejden, 10 dnu ve skolce a hned byla zas doma s necim dalsim. Samozrejme doufam, ze pristi zimu bude uz odolnejsi. S tim je treba taky pocitat, bohuzel…pro ty kdo planujou navrat do prace.

Rika se, ze ten prvni rok dite chytaji akorat nemoci at je to 2 letak nebo 3 letak.Mala jde v zari tak jsem zvedava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
11.7.12 17:13

Parat, neparat, to tezko rict.Ale musim rict, ze jsem vdecna, ze moji dceru naucili docela discipline a civilizovanymu chovani v ruznejch oblastech a jsem si jista, ze tam ma z ucitelek vetsi respekt a poslechne.Me totiz uz i v tak utlem veku zacinala pekne prerustat pres hlavu. :) Ted je to o moc lepsi, a nemusim byt ani prisnejsi, ani ji bit, ani nic podobnyho rekla bych ze je to jak vekem, tak castecne i skolkou.

• Citovat
  • Upravit
LouLou
11.7.12 17:15

@wobludečka to snad ne.....na to mam argument, ze celej zbytek Evropy je teda asi traumatizovanej..? prosimte…

• Citovat
  • Upravit
40270
11.7.12 17:15

@wobludečka
Cooo? Mám ti poslat na tejden toho mýho teď už 15letýho „ztraumatizovanýho“ potomka? :mrgreen: proč by mělo mít trauma? Pokud to není takovej ten ubulánek, co strávil celou MD jen s mámou a tudíž se bojí každýho cizího, bude nadšenej už z toho, že je mezi dětma. Mně ho ve 2,5 vzali i na týden na školku v přírodě a byl naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
11.7.12 17:16
@wobludečka píše:
@kattkka jistě, kdybych měla možnost dát ho do jesliček místo do školky, tak to udělámnedávno jsem měla možnost vyslechnout názor dvou pediatriček a obě se shodly, že pokud mi náhodou dítko neskončí na JIPce s nějakým agresivním bacilem, tak bude mít jistojistě doživotní citové trauma. Což mi dvakrát optimismu nepřidalo.

A on ti jde do statni nebo do soukrome??
To je taky nazor promin jsem se zasmala :lol: :lol: co ti rekli pediatricky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
11.7.12 17:19
@LouLou píše:
Parat, neparat, to tezko rict.Ale musim rict, ze jsem vdecna, ze moji dceru naucili docela discipline a civilizovanymu chovani v ruznejch oblastech a jsem si jista, ze tam ma z ucitelek vetsi respekt a poslechne.Me totiz uz i v tak utlem veku zacinala pekne prerustat pres hlavu. :) Ted je to o moc lepsi, a nemusim byt ani prisnejsi, ani ji bit, ani nic podobnyho rekla bych ze je to jak vekem, tak castecne i skolkou.

Bud rada, ze to mas takhle. Znam ve svem okoli jednu takovou co dala dite ve 2 letech do skolky a s ditete roste rozmazlenej, neposlusnej spratek :oops: :oops: :oops
Ou asi tady nemam co delat omlouvam se zakladatelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin