Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem,
vím, že to v dnešní době není příliš časté, ale věřím, že pár maminek, kterým dvouleťák bude od září nastupovat do školky, se najde. A jistě máme i trochu obavy, jak to ty naše mrňata zvládnou. Co trénujete a jak vám to jde?
Mě půjde, na jeden den v týdnu do soukromé… a myslím, že tam bude nejmladší, jelikož je říjňátko. Jinak netrénuju vůbec nic
tedy krom samostatného jídla lžičkou.
A hele, znama wobludecka.Co bys chtela trenovat, mate nejaky podminky? Krome breceni prvni tyden pri mem odchodu (cca minutu az pet, cekala jsem pod oknem a poslouchala
) zvladla vsechno skvele. breceni pak taky prestalo, bez problemu.
Ahoj, ja mam dcerku v jasliach od 15 mesiacov a teraz od zari pojde do skolky. Zvladla to ok. Sice chodila 2× tyzdenne a zacne 3× do tyzdna ale niekedy je tam aj cely tyzden ( ked mame vela vymeskanych navstev) a ucitelky hovodia ze to zvlada super. Dva roky bude mat v zari.
@LouLou nazdar
no že si chvíli pobulí, to se houby stane, ale když jsem ho teď viděla jak se svléká
mi ho pošlou hned první den PPLkou zpátky… kritéria stanovena nebyla - naštěstí ![]()
právě že mám pocit - ale možná mě vyvedete z omylu - že jesličky jsou přece jen na tyhle mrňata zařízená, kdežto ve školce se s každým tak párat nemůžou
Malý je květen 2010 - a kromě úplných začátků bude mít celodenní docházku už od září.
Zdravím známé tváře. ![]()
Mně šel syn taky ve dvou, byl naprosto v pohodě, těšil se mezi děti, nebrečel. Jediný, co požadovali, bylo, aby byl bez plín a šlo se s ním domluvit. No a jediný, co bych vytkla, bylo, že mi ho tom coby nejmenšího pěkně rozmazlili, ale to jsme taky vyřešili vcelku rychle. ![]()
@wobludečka píše:
@LouLou nazdarno že si chvíli pobulí, to se houby stane, ale když jsem ho teď viděla jak se svléká
mi ho pošlou hned první den PPLkou zpátky… kritéria stanovena nebyla - naštěstí
![]()
právě že mám pocit - ale možná mě vyvedete z omylu - že jesličky jsou přece jen na tyhle mrňata zařízená, kdežto ve školce se s každým tak párat nemůžou
Malý je květen 2010 - a kromě úplných začátků bude mít celodenní docházku už od září.
Vsak ve skolce sesnim nikdo parat nebude.Musi se najist, byt bez pliny, a nejspis by se mel umet oblect. Jeslicky na tohle jsou zarizene.
Ja teda dala uz par mesicu pred 2.narozeninama, bohuzel v blbou dobu (listopad) takze vetsinu zimu promarodila. Takze vlastne sla taky az v tech dvou.Jen co jsem ji vykuryrovala, tejden, 10 dnu ve skolce a hned byla zas doma s necim dalsim. Samozrejme doufam, ze pristi zimu bude uz odolnejsi. S tim je treba taky pocitat, bohuzel…pro ty kdo planujou navrat do prace.
@kattkka jistě, kdybych měla možnost dát ho do jesliček místo do školky, tak to udělám
nedávno jsem měla možnost vyslechnout názor dvou pediatriček a obě se shodly, že pokud mi náhodou dítko neskončí na JIPce s nějakým agresivním bacilem, tak bude mít jistojistě doživotní citové trauma. Což mi dvakrát optimismu nepřidalo.
Jo ale vy se nejspis bavite o soukromych skolkach
.Tam je to individualni co tak slysim tak spis formou jesli.
@LouLou píše:
Ja teda dala uz par mesicu pred 2.narozeninama, bohuzel v blbou dobu (listopad) takze vetsinu zimu promarodila. Takze vlastne sla taky az v tech dvou.Jen co jsem ji vykuryrovala, tejden, 10 dnu ve skolce a hned byla zas doma s necim dalsim. Samozrejme doufam, ze pristi zimu bude uz odolnejsi. S tim je treba taky pocitat, bohuzel…pro ty kdo planujou navrat do prace.
Rika se, ze ten prvni rok dite chytaji akorat nemoci at je to 2 letak nebo 3 letak.Mala jde v zari tak jsem zvedava.
Parat, neparat, to tezko rict.Ale musim rict, ze jsem vdecna, ze moji dceru naucili docela discipline a civilizovanymu chovani v ruznejch oblastech a jsem si jista, ze tam ma z ucitelek vetsi respekt a poslechne.Me totiz uz i v tak utlem veku zacinala pekne prerustat pres hlavu.
Ted je to o moc lepsi, a nemusim byt ani prisnejsi, ani ji bit, ani nic podobnyho rekla bych ze je to jak vekem, tak castecne i skolkou.
@wobludečka to snad ne.....na to mam argument, ze celej zbytek Evropy je teda asi traumatizovanej..? prosimte…
@wobludečka
Cooo? Mám ti poslat na tejden toho mýho teď už 15letýho „ztraumatizovanýho“ potomka?
proč by mělo mít trauma? Pokud to není takovej ten ubulánek, co strávil celou MD jen s mámou a tudíž se bojí každýho cizího, bude nadšenej už z toho, že je mezi dětma. Mně ho ve 2,5 vzali i na týden na školku v přírodě a byl naprosto v pohodě.
@wobludečka píše:
@kattkka jistě, kdybych měla možnost dát ho do jesliček místo do školky, tak to udělámnedávno jsem měla možnost vyslechnout názor dvou pediatriček a obě se shodly, že pokud mi náhodou dítko neskončí na JIPce s nějakým agresivním bacilem, tak bude mít jistojistě doživotní citové trauma. Což mi dvakrát optimismu nepřidalo.
A on ti jde do statni nebo do soukrome??
To je taky nazor promin jsem se zasmala
co ti rekli pediatricky…
@LouLou píše:
Parat, neparat, to tezko rict.Ale musim rict, ze jsem vdecna, ze moji dceru naucili docela discipline a civilizovanymu chovani v ruznejch oblastech a jsem si jista, ze tam ma z ucitelek vetsi respekt a poslechne.Me totiz uz i v tak utlem veku zacinala pekne prerustat pres hlavu.Ted je to o moc lepsi, a nemusim byt ani prisnejsi, ani ji bit, ani nic podobnyho rekla bych ze je to jak vekem, tak castecne i skolkou.
Bud rada, ze to mas takhle. Znam ve svem okoli jednu takovou co dala dite ve 2 letech do skolky a s ditete roste rozmazlenej, neposlusnej spratek
ps
Ou asi tady nemam co delat omlouvam se zakladatelce.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.