Dvouleťáci ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11955
11.7.12 17:21

@kattkka naše dítko nastupuje do státní ;)

jinak to jsou docela rozumný ženský - a sakra mi chyběl nějakej rozumnej protiargument :think: každopádně moje dítko prostě nastoupí, tady jako není co řešit… ale pokud by se dalo udělat něco, co přispěje k tomu, aby to ve zdraví přežilo jak dítě, tak paní učitelka, budu přece jen kllidnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
11.7.12 17:22

Malá půjde na 4 hodiny denně od 2 let a 1 měsíce, nemusí umět v podstatě nic, i plínky berou (soukromá). Chtěla bych ji dát tak na 3 dny v týdnu, doporučujete dát ji tam ty tři dny v kuse anebo třeba pondělí, středa, pátek? A proč? Slyšela jsem, že když je dlouhá mezera, tak že dítě pak zase první den pláče, tak jsem přemýšlela ji dávat obden :nevim: Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
11.7.12 17:24
@wobludečka píše:
@kattkka naše dítko nastupuje do státní ;)jinak to jsou docela rozumný ženský - a sakra mi chyběl nějakej rozumnej protiargument :think: každopádně moje dítko prostě nastoupí, tady jako není co řešit… ale pokud by se dalo udělat něco, co přispěje k tomu, aby to ve zdraví přežilo jak dítě, tak paní učitelka, budu přece jen kllidnější

Tak to mas stesti. U nas nechcou brat 2,5lete a maminy nektere cekaji na srpen jak se rozhodlo ze to pry zalezi na ucitelkach a reditelce. Ale jinak ti asi meli rict co ocekavaji co musi umet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
11.7.12 17:25

@El-Brno
Taky mi přijde logický, že když už, tak už, ať si najede na určitej režim. Mně ho vzali nejdřív na dva dny jen do oběda bez spaní, že to zkusíme, a pak jsme už najeli na plnej režim. Mladej tak věděl, že já jdu ráno do práce, on do školky a odpo jsme zase spolu. Asi hodně záleží taky na učitelce. Prcek byl ve státní, úča zlatá, takže za mě hlasuju pro denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
11.7.12 17:26

@El-Brno To neporadím, malý půjde zatím jen na 1 den, takže pak maximálně můžu poreferovat, jak ty pauzy zvládá.

Jinak u nás taky mohou být i plíny, tedy byla bych raději, kdyby se mi do do podzimu povedlo odplínkovat, ale hrotit to nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
11.7.12 17:27

@Camael hm, to by taky bylo fajn, ale já nejdu do práce, budu doma s mladší a přece jen denně už se to trošku prodraží, ty tři dny jsem brala jako rozumný kompromis - malá bude v kolektivu, já si odpočinu, nevyjde to zas tak draho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
11.7.12 17:28

@j.a.n.i1 mě se má za 2 měsíce narodit další, malé bude 22 měsíců, tak já bych chtěla odplínkovat alespoň na den do té doby :oops: a moc tomu nedávám :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
11.7.12 17:29

@El-Brno
Aha, no tak to jo. To bych se jen bála, aby se jí tam chtělo, když ví, že ty zůstáváš doma s mladší. U nás to asi bylo snazší, když věděl, že jdu do práce, tudíž ho ani nenapadlo, že by se mu mohlo nechtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
11.7.12 17:31

Ve státní školce většinou požadují, aby bylo dítě bez plen, umělo si říct nebo dojít na wc, umělo se najíst, alespoň trošku obléct, poznalo si své věci…U soukromých školek a miniškolek je to na domluvě, tam nevadí ani plíny, děti mohou chodit na nočník a vše ostatní se trénuje. Já mám v miniškolce tři dvouleťáky a na nočník trénujem se všema třema, najíst se jakž takž dokáží a oblečení si absolutně nepoznají :)

• Citovat
  • Upravit
5476
11.7.12 17:31

@Camael to mě nenapadlo, ale možná to je :think: co jsem soudila zatím, tak ta když vidí děti, tak mě ani nezamáváa je fuč, proto jsem se rozhodla ji někde dát, ale to se může klidně do té doby změnit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
11.7.12 17:32

@kattkka né počkej to mě zajímá - jak rozmazlený, že ho rozmazlují ve školce jako psala teď nevím jestli Lou nebo camael, nebo pak rodiče doma, že je,,chudáček" ve školce?

kéž bych si dělala srandu, prý je to učí i ve škole :roll:

nějaká doporučení jsem dostala, ale nikdo neřekl, že když něco z toho nebude umět, že to bude zásadní problém. Každopádně chci zapracovat na tom, aby toho uměl co nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
11.7.12 17:33

Taky pujde dcera od zari (v rijnu ji budou dva) na jeden den.. postupne budeme pridavat, jak to pujde. Uvidim.

Bez plin je uz dlouho, ale ze by se sama oblikla.. jo, svliknout se umi. :lol: :lol: Ale jde do soukrome, tak tam tyhle pozadavky nejsou.

• Citovat
  • Upravit
7860
11.7.12 17:41

Moje dítě mělo trauma, když se nudilo jen s rodičema :? Do školky po 2. roce a bylo to bez problémů a v pohodě.
Nic jsme rozhodně netrénovali :lol:
Ale jestli chceš něco trénovat, tak boj s fakt zákeřnými bacily! 8o Že marodilo dítě, to s etak trochu předpokládalo, ale že jsme i dospěláci se půl roku plácali v nekutečných sr… jako nikdy předtím, to nás zaskočilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
11.7.12 17:47
@vulpes píše:
Moje dítě mělo trauma, když se nudilo jen s rodičema :?

presne tak jsem to citila ja…skakala mi po hlave, zlobila jak cert, nudila se, vymyslela, nic ji nebylo dobry…ted chodi na pul dne a je to uplne jiny

• Citovat
  • Upravit
24320
11.7.12 17:49
@wobludečka píše:
@kattkka né počkej to mě zajímá - jak rozmazlený, že ho rozmazlují ve školce jako psala teď nevím jestli Lou nebo camael, nebo pak rodiče doma, že je,,chudáček" ve školce?

kéž bych si dělala srandu, prý je to učí i ve škole :roll:

nějaká doporučení jsem dostala, ale nikdo neřekl, že když něco z toho nebude umět, že to bude zásadní problém. Každopádně chci zapracovat na tom, aby toho uměl co nejvíc.

Tam za to muzou rodice. Vezmi si ze dite je od 7-7:30 ve skolce vyzvedavaji si ditko v 17 nekdy o neco driv a pul 8 uz dite chrni. Takze si pohraji 1,5 hodky protoze dojedou domu az o pul 6. Takze doma je to chudacek ktery kdyz uz nechce jit ven tak se nejde, dela se to co si rekne. Vsechno se opakuje 10× protoze ono je ten chudacek ktery je celej den ve skolce takze po nem nemuzu kricet a dat na zadek ale ze dite lita po silnici a nechce poslechnout ze z te silnice ma jit pryc jeste se drze usmeje a ma z toho srandu. Ze dite sem tam nekoho bouchne a v okamziku kdy to druhe dite vrati tak jsou strasny slzicky a maminka tam utesuje ty muj chudacku on te bouchnul on ti to nechce pujcit takze i takhle muze dopadnout 2lete dite ve skolce tim te nechci strasit ale na tohle opravdu pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin