Dvouleťáci ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
557
11.7.12 17:56
@wobludečka píše:
@kattkka naše dítko nastupuje do státní ;)jinak to jsou docela rozumný ženský - a sakra mi chyběl nějakej rozumnej protiargument :think: každopádně moje dítko prostě nastoupí, tady jako není co řešit… ale pokud by se dalo udělat něco, co přispěje k tomu, aby to ve zdraví přežilo jak dítě, tak paní učitelka, budu přece jen kllidnější

To je blbost. Jinde ve svete zenska je doma par tydnu a musi zpet do prace. Rodicovska neexistuje a to vim protoze jsem se ptala kolegyn z prace a co me prekvapilo tak ani ve Spanelsku nebo v Italii kde jsou hodne rodinne zalozeny tak nic takoveho neni. Fungujou chuvy nebo jesle. A nemyslim ze by italsky nebo spanelsky deti byli vice traumatizovany nez nase. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
11.7.12 18:23

Dcera šla do školky ve 2 letech a 3m. Chodila 1× týdně na celý den. Od začátku tam byla spokojená, ani moc nemarodila (má starší sourozence, takže si to odbila dřív). A od září z ní bude předškolák :nevim: to snad ani není možný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
11.7.12 18:24

No oni mi vždycky řekli, že to musí umět úměrně věku. Takže je bez plín (kromě noci teda, ale to je off topic), ale že by si uměl něco obléct - tak čepici leda :D :zed: spíš by mě zajímalo, jestli můžu říct, že to je úměrně věku nebo musíme zamakat :think:

a o tom, že školku potřebuje jak sůl, o tom nemám nejmenších pochyb… o celodenní docházce mám mírné pochybnosti, ale bude se muset snažit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
11.7.12 18:27

@kattkka díky, dám si na to bacha :palec:

některé věci prostě ještě dělá úměrně věku, třeba když jsou vyšší schody, tak je nedokáže sejít a leze po čtyřech :roll: prostě na to fyzicky nemá, jako poradí si, o tom žádná, ale až budou někde na výletě a on je začne slízat, tak paní učitelku trefí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
11.7.12 18:33

Ahoj,

Kazde dite je jine a muze byt sikovnejsi dvoulete nez ctyrlete:-)
Podminku bych videla ve statni ms BEZ PLIN, ale vse ostatni se bude resit za pochodu. Aspon to tak je a bylo u nas-a to presto, ze mame vetsi polovinu deti cerstve dvouletych:-)Vse se navic deti nauci drive napodobou od starsichm, nez doma biflovanim od maminky… :P :lol:

ALE
To, ze muze byt velice casto na hromade, je docela pravdepodobne…Holt imunitni system neni zcela dozraly…

DRZIM PALCE :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
11.7.12 18:38
@El-Brno píše: …ale to se může klidně do té doby změnit :think:

Může se to změnit, s tím počítej.

Jestli dávat po sobě nebo na přeskáčku, neporadím. Resp. já dávám 2 dny po sobě. Mladej šel ve 2 a 3/4 roku, do soukromé, má plíny na spaní. Nejdříve chodil jen na dopoledne, asi po 1/4 roce jsem to protáhla i na spaní. Ráno pořád protestoval, že tam nechce, ve školce ale dobrý. Přes zimu tam byl ale vždycky jeden týden (tzn. ty 2 dny) a pak 10 dní doma nemocnej, chytalo to od něj i mimino. Pakárna neskutečná. Takže jsem ho tam 2 měsíce nedala a pak se s ním „domluvila“, že už zase začne chodit, ale jen dopoledne (protestoval, že tam spinkat nechce). To už chodí raději…

Jo a pokaždé se ptá: „A maminko, co budeš dělat ty?“ Tak mu popisuju, co všechno budu mít za práci (nákup, vaření, uklízení, když mám hlídání, tak pracovní věci) a moc nezmiňuju, že budu doma s miminem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
11.7.12 18:38
@El-Brno píše: …ale to se může klidně do té doby změnit :think:

Může se to změnit, s tím počítej.

Jestli dávat po sobě nebo na přeskáčku, neporadím. Resp. já dávám 2 dny po sobě. Mladej šel ve 2 a 3/4 roku, do soukromé, má plíny na spaní. Nejdříve chodil jen na dopoledne, asi po 1/4 roce jsem to protáhla i na spaní. Ráno pořád protestoval, že tam nechce, ve školce ale dobrý. Přes zimu tam byl ale vždycky jeden týden (tzn. ty 2 dny) a pak 10 dní doma nemocnej, chytalo to od něj i mimino. Pakárna neskutečná. Takže jsem ho tam 2 měsíce nedala a pak se s ním „domluvila“, že už zase začne chodit, ale jen dopoledne (protestoval, že tam spinkat nechce). To už chodí raději…

Jo a pokaždé se ptá: „A maminko, co budeš dělat ty?“ Tak mu popisuju, co všechno budu mít za práci (nákup, vaření, uklízení, když mám hlídání, tak pracovní věci) a moc nezdůrazňuji, že budu doma s miminem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
11.7.12 18:41

Tak vždycky něco tak pomalu trénujeme, jak to tak život přinese, třeba samostatné jídlo, ale je fakt, že kdyby nešel do školky, tak bych asi s některými věcmi ještě počkala… (tedy přesněji řečeno ještě jsem nezačala, teprve se na to psychicky připravuju) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
11.7.12 18:42

@Wiolla Znam mnoho rodicu, kteri na doporuceni lekaru vubec nedavaji starsiho sourozence na obdobi podzimu a zimy pri narozeni mimca do ms vubec-presne z duvodu, ktere zminujes. A pomohlo to. Mimca nemela stale rymy, kasle, nachlazeni…Ty bacily jsou holt sFina :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
11.7.12 18:43

Jo, prave mimino na ceste, to muze byt jeste hacek.Muze se stat, ze starsi bude zarlit, takze az se za par mesicu narodi, budem doma valcit pekne ve trech…ale doufam, ze i kdyby to nastalo, tak jen docasne, protoze vseobecne se tam dceri libi a chodi rada.Kdyz v poledne odchazime, jeste ji musim tahat z auticek houpacek domecku atd co maji na dvore, aby vubec sla domu 8)

• Citovat
  • Upravit
LouLou
11.7.12 18:44

@farska prave, me se narodi v rijnu, tak uz asi jen kvuli tem nemocem to aspon mesic stopnu :-O

• Citovat
  • Upravit
14856
11.7.12 18:53

Dcera nastupuje 8.8, jeste ani nebude mit dva.....no jak trenujeme? Zatim moc nijak, ona si proste jede svoje a ze schodu proste chodit nebude, na nocnik taky ne, z jineho pitka nez z flasky taky ne :zed:, tak jsem na to zvedava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
11.7.12 18:55
@LouLou píše:
@farska prave, me se narodi v rijnu, tak uz asi jen kvuli tem nemocem to aspon mesic stopnu :-O

Ona ani doba chripkovych epidemii neni koser.....Ja mela ted posledni dceru v cervenci a Anicka /predposledni/do ms chodila veeelice sporadicky…Ale ono to bylo jine, stejne tam uz chodila dalsi dcera coby predskolak, takze ty bacily castecne nosila taky. Ale ta uz toho tolik nechytala, jako ta 30mesicni.
Je to tezky rozhodovani… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.12 18:56

Holky, kdys vás tady tak čtu, možná dám OT, tak se omlouvám zakladatelce. A i za anonym, ale nechci profláknout, že jsem těhotná, díky.
Syn teda v září už bude mít 3,5 roku, ale nastupuje do školky, já budu cca v 5. měsíci. Všichni se diví, že ho tam dám a nenechám si ho doma. A straší, že dotáhne nějakou šílenou nemoc, co ohrozí to nenarozené :roll: Já nevím no, dyť je spoustu rodin, kde dítko chodí do školky a čekají další… s novorozencem to potom chápu, že třeba měsíc dva je fakt dobrý to dítě nechat doma, kor v zimě, že

• Citovat
  • Upravit
30309
11.7.12 18:56
@suik píše:
Dcera nastupuje 8.8, jeste ani nebude mit dva.....no jak trenujeme? Zatim moc nijak, ona si proste jede svoje a ze schodu proste chodit nebude, na nocnik taky ne, z jineho pitka nez z flasky taky ne :zed:, tak jsem na to zvedava.

Ahoj, ale to nejde do statni?! V soukrome maji deti min, takze maji moznost se jim venovat individualne/pliny pres den apod/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin