Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, syn půjde do státní školky od prosince, budou mu dva a pár dní. Řekli nám, že má být i na spaní bez plen, má se umět najíst sám, ale že dětem pomáhají, protože někteří jsou pomalí a i těm třileťákum musí pomáhat, aby jídlo nejedli studený.
Jo a taky se mě ředitelka ptala, jak je na tom a chozením kvůli procházkám, jestli zvládne něco ujít nebo je to kočárkový dítě. ![]()
@Anonymní píše:
@wobludečka my teď k pediatrovi půjdeme, tak se ho chci zeptat. a uvidíme co on na to. syna ze školky stáhnout úplně nemůžu, jednak nechci a jednak už se hlásíme podruhé, ředitelka nám vyšla vstříc a vzala ho přednostně, tak teď zas nemůžeme přijít s tím, že nenastoupí
jinak naše dítko, i když teda je starší, je teda trošku míň samostatnéučíme ho to, ale je strašně tvrdohlavej
zjistili jsme, že ty věci umí, ale dělá, že ne, je prostě línej
![]()
ja taky nechci couvat, jsem zvedava co na to doktorka, ale myslim, ze nejsme prvni ani posledni kterejm se to tak seslo. Taky jsem rada, ze nastupuje v lete. treba ma dobrou imunitu…
hlavne abychom nelehli vsichni, jak tu nekdo psal, ja jsem teda citlivejsi jak ona.
mam v planu akorat nejake vitaminy, ale ne tablety, ale spis cecko trebas v rakytnikovem sirupu a tak.
Jo a naji se teda sama, neco teda stale rukou, ale pomoct moc nepotrebuje. Aspon neco.
kocarkova je, ale myslim ze toho ujde celkem dost, pokud nepujdou na nejakou turu.
Holky, tak to ja budu za totalniho krkavce, mam 1,5 letou dceru, v rijnu cekame prirustek, jelikoz jsem na ni pres den sama, rodina daleko, tak nevim, jak to budu na konci tehotenstvi a po porodu zvladat. Zacala jsem uvazovat, ze bych ji na par hodin denne dala do miniskolky. Strach o jeji dusevni zdravi nemam, je to spolecenska divoska od narozeni, deti ma rada, ale je jak nerizena strela, o poslouchani ani nemluvim, tak se bojim, aby pani ucitelka nedelala nic jineho, nez behala za tim mym batoletem
. A snad ani nemusim vypisovat, co vsechno neumi, o samostatnosti lze hovorit jen v objevovani sveta
. No, jeste to promyslim, pripada mi na to mala (podle veku), ale mne by to fakt bodlo.
@ebirka chapu, jeste si pamatuju na svoji kdyz mela pred rokem taky 1.5 to jsem byla vecer vycerpana i jako netehotna…sileny obdobi,,, ![]()
@ebirka Vůbec bych tě za krkavčí matku nepovažovala. Každá to máme jinak, já bych takhle malé nedokázala dát do kolektivního zařízení bez matky. Pro mě je zase ta hranice prostě 3 roky. Ale mám jedno dítě, jsem za to v tomto ohledu ráda, takže poradit nedokážu, bude to určitě náročné.
@ebirka klidne dej, jestli ji vezmou, pro me to je taky zahul a navic si myslim, ze ji nedokazu poskytnout tolik zabavy kolik by chtela, casto se den podridi me, a ze musim lezet ![]()
Jeste to promyslim, zase si rikam, aby mi to pak nebylo lito (to jsou ty tehotensky hormony). Taky si myslim, ze by tam mela vic zabavy nez s tulenni matkou, ktere roste bricho do obrich rozmeru a za chvili se ani neohne. Asi pockam do doby, kdy budu jeste jakztakz zvladat a pak budu konat. Ale zase aby si to nespojila s prichodem mimina. Chjo, to je dilema.
@ebirka proto je mozna lepsi dat do skolky driv, nez pak potom…jestli po tom, tak az se souziti utrepe.
No já ani na výběr nemám, jestli se to povede, mám před sebou rizikové těhotenství - ještě jsme s dr. neřešili detaily, ale pokud nebudu celou dobu v nemocnici, tak rozhodně nebudu moct vstávat z postele
takže mi jde hlavně o zajištění základních životních potřeb dítka… ale myslím že je docela otrkanej, od roka do roka a půl mě skoro neviděl (byla jsem opět těhotná
), týden u babičky není problém, kočárek neviděl od prvních krůčků. Ještě mě napadlo, že ho doma na záchod z praktických důvodů posazuju - pinďu si umí pohlídat, aby nepočůral vše kolem, ale chtělo by to natrénovat ve stoje, sice si asi zauklízím ![]()
@wobludečka píše:
No já ani na výběr nemám, jestli se to povede, mám před sebou rizikové těhotenství - ještě jsme s dr. neřešili detaily, ale pokud nebudu celou dobu v nemocnici, tak rozhodně nebudu moct vstávat z posteletakže mi jde hlavně o zajištění základních životních potřeb dítka… ale myslím že je docela otrkanej, od roka do roka a půl mě skoro neviděl (byla jsem opět těhotná
), týden u babičky není problém, kočárek neviděl od prvních krůčků. Ještě mě napadlo, že ho doma na záchod z praktických důvodů posazuju - pinďu si umí pohlídat, aby nepočůral vše kolem, ale chtělo by to natrénovat ve stoje, sice si asi zauklízím
Proc ve stoje?? Neni to jedno jak hlavne ze se vycura. ![]()
@wobludečka píše: …Ještě mě napadlo, že ho doma na záchod z praktických důvodů posazuju - pinďu si umí pohlídat, aby nepočůral vše kolem, ale chtělo by to natrénovat ve stoje, sice si asi zauklízím
Proč? Snad jen kvůli čůrání venku. Ale jinak dobře za každýho kluka-chapa, co si doma při čůrání na záchod sedne.
![]()
@Wiolla Prcek venku zatím čurá na holčičku (nechce si nechat šáhnout na pindíka
). Ptala jsem na to dr. a ten řekl, že nejlíp se chlapum močový měchýř vyprázdní právě v sedě, takže doma jen tak dál. ![]()
@Wiolla píše:
Proč? Snad jen kvůli čůrání venku. Ale jinak dobře za každýho kluka-chapa, co si doma při čůrání na záchod sedne.![]()
Jééé, to jsem ráda, že tenhle názor nesdílím sama. Kolem mě všichni tvrdí, že je to nechlapský (včetně ženských!). No, je mi úplně šumák, jestli to je nechlapský, hlavně že je všude čisto. ![]()
No mně je to úplně jedno jak čůrá, ale je to prcek a přestože jsou ty záchody ve školce níž, tak na ně sám nevyleze, aby si sednul, kdežto ve stoje už mu to výškově dá, takže by to mohl zvládnout sám. Venku to je v pohodě, to se obslouží. Nebo učitelky vždy s každým dítkem chodí čůrat?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.