Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Já jsem hodně spokojená s kočárkem Baby Design. Máme tu základní verzi. Je to dvojkombinace a k tomu vajíčko (sedačka) maxi-cosi. Kupované v setu. Koukám, že teď stojí (bez vajíčka) cca 12,000,–, ale určitě se bude někde dát sehnat sleva. Kočár mám už na druhé dítě a je jako nový. Každý kdo vozil byl nadšený jak se lehce ovládá a zvládl i různé terény.
Nosítko - hlavně pozor, aby jste nekoupila visítko. O nošení se hodně dozvíte ve fb skupině nošení. Nosítko by mělo splňovat základní kriteria: nošení čelem k sobě (naopak, aby dítě mělo výhled je špatně. Je to nepohodlné pro vás, natožpak pro miminko, dítěti ničíte záda a visí tam za rozkrok přehnuté do luku což je krajně nepříjemná pozice). Záda bývají vyztužená, což je taky špatně. Taky se v případě potřeby může schovat ve vašem výstřihu, ono těch podnětu pro něj je strašně moc i když se to nezdá a občas potřebuje klid a bezpečí v tom velkém světě). Taky je důležité aby mělo při nošení miminko nožičky do M, čili široký posed. Jinak jaké nosítko vám vyhovuje je dobré si vyzkoušet. Na fb si najdete regionlní skupinku a tam Vám holky rády pomůžou s výběrem, zapůjčí k vyzkoušení atd. Od narození je nejlepší šátek, jedině ten je plně rostoucí, jinak většina nosítek se dělí na novorozenecké a potom pro starší děti. Já měla manducu, která má i novorozeneckou vsadku a nesnášela jsem jí, krom toho i když píšou, že je do hodně kilo, tak z ní děti stejně brzy vyrostou na výšku. Nakonec jsem si koupila Fly Tai. Je to takový hybrid mezi šátkem a nosítkem a byla jsem nadšená. Hrozně pohodlné oproti manduce a uneslo i syna skoro ve třech letech.
Ja mam take kocarek BabyDesign, je skvely, ma tolik uzasnych vychytavek a ta ovladatelnost.. Ale preci jen jednu vadu ma… Ac nam tvrdili, ze je jeden z nejvetsich na trhu, malemu nejsou jeste ani ctyri mesice a v podzimnim overalku uz je pres celou korbu kocaru (maly ma 64 cm, kocar ma cca 72 cm)
Proto bych hledala kocarek s vetsi korbou - urcite ji ma Maked nebo pry i Camarelo (vzhledove jsou oba nic moc, ale ta velka korba je holt k nezaplaceni).
S nositkem neporadim, ale kazdemu miminku pry vyhovuje jine - vyplati se I s mimcem navstivit specializovanou prodejnu a ruzna nositka tam vyzkouset…
Nosítka jsou tak individuální, že doporučuji vyzkoušet osobně.
Jinak kočárky Baby Design nejsou špatná volba. Ale novou trojkombinaci do 10tis nevim nevim.
Ahoj. Koupi nosítka, pokud neuvažuješ o šátku, bych určitě nechala až bude miminko na světě. Určitě se přidej na FB do skupinky,, Nosíme děti „. Skupinku vedou zkušené nosící mamky, které mají jednotlivá nosítka vyzkoušená a jsou opravdu chopné posoudit, zda je to dané nosítko vhodné. V albech tam najdeš vypsaná všechna nosítka dle vhodnosti a velikosti miminka. Všeobecně na novorozence je lepší šátek, popřípadě šátkové nosítko, lépe ho tím obepneš. U staršího mimča, které už je zpevněné mně osobně zase vyhovuje nosítko přezkové, protože je jednodušší na zapínání. Já mám na malou šátkovou Fidellu Fly Tai v Baby verzi, tak vydrží tak do 6 měsíců, pak budu kupovat jiné. Staršího jsem nosila doma v šátku a venku později v Manduce, ale ta je dost drahá a za tu cenu se dá sehnat daleko hezčí a hlavně pohodlnější nosítko. Hlavně pozor, každý výrobce píše, že jeho nosítko je ergonomické, ale pravda to není. V ergo nosítku nikdy nemůže být dítě nošeno čelem od matky. Musí mít dostatečnou šířku mezi nožkama(pozor na,, visítka“ známých značek jako Chicco a pod., ve kterých dítě visí za rozkrok) aby se docililo správného podsazení a k tomu zároveň odpovídající výšku zádové opěrky, aby dítěti sahala do správné výšky. Obecně pohodlnější jsou nosítka šátková, ale pravidlo to být nemusí.
Kočár je otázka. V cenové hladině, kterou máš, seženeš hlavně polské kočárky. Nám osobně bylo na prodejně řečeno, že pokud budeme vybírat jeden z nich, je úplně jedno, který vybereme, že všechny jsou prakticky stejné. Máme Adamex, stál tedy trošku víc. Je polský, korba 85 cm, malá má momentálně 65cm a s fusakem má ještě dostatek místa, zvládneme celou zimu. Vozím v něm už druhé dítě a zatím bez oprav, když nepočítám výměnu duší, kvůli tomu bych volila gelová nebo pěnová kolečka. Dost maminek si stěžuje na sporťák, já třeba až takové mínusy nevidím, ale je pravda, že jsem malého vozila do 15 měsíců, pak jsem koupila golfky, protože mi nikdy v kočáře nespal, byla jsem znovu těhotná a nechtěla jsem se s tím monstrem tahat. Zpětně bych za kočárek tolik peněz nedala a vybrala něco od značky ABC nebo Hauck, běžně se jejich kočárky prodávají v dvojkombinaci kolem 7-8k. Sedačku bych v kombinaci nikdy nekoupila, nejsou tak bezpečné, jako ty všeobecně známé (maxi cosi, cybex, apod…) a ke každému kočárku se na tyhle známé značky dají dokoupit adaptéry.
Kočárek jsem koupila Gmini grand, jako hluboký stačí a za ty prachy je super. Stejně budu potom na jaře kupovat pohodlnější sporťák, jako u prvního, takže troj i dvoukombinace u nás nemá smysl. Nosítko mám Tula FTG a doporučuju, můžeš nosit od novorozence do 20kg. ![]()
@Lychee13 Tula FTG ti vydrží tak do roka dítěte, pak mu bude malá jak zádová opěrka, tak mezi nožkama. Udávaných 20 kg je testovaná nosnost nosítka, kterou musí vydržet. U nosítek je lepší se orientovat podle rozpětí velikosti dítěte, ne váhy. I ta je ale individuální podle toho, jak dítě roste.
@Aduš8 Však to mi bohatě stačí, větší dítě tahat nebudu, mám ráda svoje záda. ![]()
Ahoj. Promyslela bych tu trojkombinaci, zda je nutná. Nejvíce upotrebis pozdeji sportovní kocarek, měl by byt lehounky, skladný pokud budeš dávat do auta apod. Také hodně kamarádek nadávalo na ty trojkombinace do 1Otis.,jsou i pak hůře prodejné, rozviklané…Raději bych si koupila nový sporťák a případně naklapla korbicku, i třeba použitou od jiné maminky. Třeba Britax.
Ahoj máme kočárek Babylux je sice z Polska ale všechno drží jak ma ido terénu se s ním dá, má velké odpružení. Výhodou je jednak bezdiskuse design a cena
i s autosedačkou 9000 některé stránky nabízí i levněji. Určitě bych brala 3 kombinaci ja to neudelala a teď akce jedeme na nákup znamená naložit do auto napřed kočárek a pák až malou ![]()
A nošení na novoška nám vyhovoval víc šátek ![]()
@vannilka píše:
Ahoj. Promyslela bych tu trojkombinaci, zda je nutná. Nejvíce upotrebis pozdeji sportovní kocarek, měl by byt lehounky, skladný pokud budeš dávat do auta apod. Také hodně kamarádek nadávalo na ty trojkombinace do 1Otis.,jsou i pak hůře prodejné, rozviklané…Raději bych si koupila nový sporťák a případně naklapla korbicku, i třeba použitou od jiné maminky. Třeba Britax.https://www.detske-kocarky.cz/…s-black.html?…
Souhlasim. Sla bych do motiona 4+, a nsklapnout korbicku, a koupis i kvalitni vajicko k tomu od britaxu. Ja mela motiona a za me to byl super sportak. Melajsem jej bazarovy, kdybych mela druhe dite resilabych to takto. Korbicka jde koupitbazarova, pak prodat. U tohohle je super zejeto na casti vse.
Na zimu kočár s velkou korbou a za mě vždycky houpavy, ja když pak vidím maminky, jak cloumaji konstrukcí ve snaze pohoupat ditko, tak je mi jich lito.
Nositko mam manducu, ale malej v ni byt nechtel a ja se v tom citim divne. Ted ani nosit asi nebudu, mám v haji zada, asi to jen zkusím, kdyby druhorozeny treba nejak chtěl ![]()
Jak někteří píšou, určitě nebrat trojkombinaci. Když už, tak dvoj a tam se do 10 tisíc vejdes, akorát to nebudou prestiznejsi značky, ale spíš obyčejné. Sedačku určitě zvlášť od prověřených kvalitních značek a dokoupit adaptéry, abys mohla vajíčko případně nacvaknout na podvozek.
Ahojky mám kočárek značky babylux alu a velká spokojenost. Velká široká korba. Miminko se tam krásné rozvali a je lehky
Jinak nositka, to jsem zrovna v testovací fázi, ale je mi příjemné KiBi a ted ještě budu zkoušet Fidellu fusion u segry.
Ahojte maminky, chtěla jsem se zeptat jaký kočárek a nosítko by jste mi doporučili a se kterým jste opravdu spokojené a miminkům vyhovovali. Už mám sice něco vyhlídnuté, ale přeci jen se ráda kouknu i na něco co už někdo z vás má a je s tím spokojený.
Kočárek- dvoj/troj kombinace, do terénu i do města, nejlépe do 10tis. (nechci na ničem šetřit ale za kočárek vyfásnout 15-30k se mi zdá opravdu moc)
Co se týče nosítka hlavně aby bylo praktické a pohodlné jak pro vás, tak pro mimčo.
Předem všem moc děkuju za tipy.