Vybavujeme novou kuchyň

5579
7.4.09 10:50

Vybavujeme novou kuchyň

Zdravim,
budeme zarizovat v novem novou kuchyn a potrebovala bych poradit se spotrebici.
Mycky jsem tu procetla, takze to mam vyreseno, ale ostatni fakt netusim.
Bude tam indukcni deska, vestavna mikrovlnka (jedine co od ni pozaduji je, aby dobre ohrivala, zadnou jinou funkci nepotrebuju), vestavna trouba.
Ta trouba je pro nas asi nejvetsi orisek, protoze ja jsem zvykla na obyc. elektrickou troubu, ale manzel proste zjistil, ze napr.Whirpool vyrabi uz jen horkovzdusne trouby a presvedcuje me jak to bude super (v zivote troubu ani nezapinal). Ja to moc nechci, bo jsem fakt zvykla na tu svou, nejsem zadna velka kucharka a dela mi problem jen podle navodu spravne umichat testo, takze predstava, ze budu michat testo na babovku a u toho se rovnou stresovat, jak to pak v te troube upecu me fakt nelaka.
Tak bych vas poprosila jen o to, abyste sem napsaly co mate doma vy a jak jste s tim spokojeni. Jo predstava nasi cenove relace - radi bychom se vesli se vsim (mycka, indukce, trouba, mikrovlnka, digestor)do 50 tis.
Manzel si jeste predstavuje, ze to bude vsechno od jednoho vyrobce, aby to jako designove vypadalo pekne, me je celkem jedno kolik znacek se nam v kuchyni sejde, hlavne, kdyz spotrebice budou plnit svou funkci a neporouchaji se po dvou mesicich.

Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5618
7.4.09 11:07

Ahoj,

my osobne mame Fagor, rozhodne bych se nevzdavala horkeho vzduchu - je supr! Pece rovnomerme, klidne i vic plechu dohromady (cukrovi). Kazda trouba pece jinak, stejne si na ni budes muset nejdriv zvykat, snadno se naucis i horky vzduch!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
7.4.09 11:15

Horkovzdušné trouby se vůbec bát nemusíš. U každé máš vyběr programů, bývá tam i normální pečení. A výhoda horkovzduchu je, že můžeš bez problémů a krásně rovnoměrně péct na více úrovních. Klidně 2-3 plechy zároveň.

Já mám Whirpoolku s horkovzduchem a grilem už 10 let a jsem opravdu maximálně spokojená. Funkce dnešních spotřebičů jsem moc nezkoumala, ale určitě by bylo fajn, aby měla i nějakou samočistící funkci, časovač apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2981
7.4.09 11:21

Já taky raději peču bez horkého vzduchu, ale manžel, zase raději s horkým vzduchem, takže máme BOSCH a ona umí obojí.
Cenu už si nepamatuju, máme v bílém provedení, teleskopické výsuvy a jsem s ní maximálně spokojená.
U vestavěné trouby je hodně důležité jak je děláno odvětrávání, nemělo by být do boku, ale spíš dozadu.

Co se týče digestoře, tak tam je důležité vědět kolik metrů čtverečných bude odvětrávat a podle toho musí mít výkon.
Hlavně si zjisti hlučnost, naše je příliš hlučná a často mi leze na nervy :roll:

Ledničku máme taky BOSCH a jsme spokojení, je dvoukompresorová, tzn. že se může zapínat a vypínat zvlášť mrazák a zvlášť lednička.
Myslím, že je tichá a to je volně stojící.

Myslím, že na mikrovlnce opravdu není potřeba moc řešit, zbytečně nepřeplácet, stejně v tom člověk jen ohřívá.

Totéž varná konvice vybrat sice s rozumem (tzn. aby i vydržela a člověk se neopařil), ale hodně vysoké ceny jsou pak spíše za design.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
7.4.09 11:30

Horkovzdušná trouba je super, můžeš v ní dělat najednou i různorodé pokrmy a vzájemně to nenačichne - třeba maso + zákusek - pokud se to tam teda vejde. Občas to tak dělám a fakt to funguje.
Jinak neporadím, my kupovali kuchyni právě v měsíci, kdy dávali 50% slevu na spotřebiče Mora a Gorenje, takže to bylo jasné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
7.4.09 11:33

Urcite si nekupuj troubu jen s horkym vzduchem, kup si kombinaci - vetsinou maji i normalni topna telesa, jeste budes muset pohledat, aby je umela zapinat samostatne.
My koupili elektrolux asi za 6000 ve sleve, umi vsechno, jenze ji nemame jeste nainstalovanu, takze nevim, jak dobre .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
7.4.09 11:54

Troubu klidně horkovzdušnou, ventilátor můžeš vypnout (ale s ním to opravdu peče líp). Hlavně kam s ní, my máme zabudovanou v úrovni „na lince“, nad ní mikrovlnku a je to mnohem lepší než se k předklánět k zemi pro rozpálený pekáč. A taky chlazení skla dvířek nebo aspoň pořádná izolace, ať nemusíš hlídat děti.
Na mikrovlnce je fajn digitální nastavování času (my máme 10s, minuty, hodiny), lepší než otočný čudl. Máme i předvolby na režimy, např. zadám jen přibližnou hmotnost rozmrazovaného masa a mikrovlnka sama nakombinuje vlnění a pauzy nebo vhodím pytlík popcornu a zmáčnu tlačítko popcorn.
Varnou desku indukční, pokud máte 400V tak s bustrem (znásobení výkonu pro rychlý ohřev, trochu to vrčí, ale vodu uvaří rychleji než rychlovarná konvice), pokud máte jen 230V tak je to k ničemu, nebude to fungovat.
Digestoř komínovou pokud máte možnost odtahu mimo kuchyni, když ne tak teleskopickou (ať se neboucháte do hlavy při nahlížení do hrnců na zadních plotýnkách) s uhlíkovým filtrem a co nejvýkonnější (klidně dvoumotorovou).
50.000,– by Vám mělo stačit na velmi slušné spotřebiče. Jednotný design je určitě vhodný (madla, tvary, povrchy), ale můžeš to „ošulit“ např. plně integrovanou myčkou jiné značky (vidět je jen krycí deska v provedení jako dvířka linky).
Hlavně dobré rozložení v prostoru (trojůhelník mytí-vaření-příprava) a dát si bacha na drobnosti: ne myčku na kraji (je hlučná a zbytečně si omezíš přístupový prostor), digestoř do ideální výšky (ne moc dolů aby zavazela, ne moc vysoko aby fungovala) atd.. My projektovali sami, pán v IKEA shlédnul, navrhnul nějaké vychytávky (ochranu desky přeh horkou parou z myčky…), spotřebiče jsme si našla na netu ............a už to vše stojí a funguje.
Tak ať Vám taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
7.4.09 12:03

Baraf jsou i trouby,co fakt umej jen foukat - segra ma takovou a pece desive . hur nez muj 20 let stary el. sporak - ale samozrejme to je ta nejhorsi trida …

jinac trouby na horky vzduch se lisi tim, jestli maji jen topitko a ventilator, nebo tzv. kruhove teleso - ty jsou prej lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
7.4.09 12:06

Horkovzduchu bych se nevzdala a taky jsem ho původně nechtěla :-) Ale je to pohoda. Je to rychlejší a můžeš v troubě péct na více pekáčích naráz - já dělám třeba brambory a maso současně.
Kdybych si ale vybírala teď koupila bych si kamna s pyrolýzou (čistění při více než 500st.)- sousedka je má už 2 roky a je to bomba, kamna jako nová.
My máme jinak všechno od Elektroluxu - nějaká jejich :,-(a - kupovali jsme tenktrát přes net v akci a ještě k tomu byla digestoř zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
7.4.09 12:12

zaneth trouby spyrolyzou uz jsou teda za vetsi pakatel … taky me to lakalo, jsem si rikala, ze by se to dalo treba pouzit na keramiku :-))) ale trochu draha sranda… my nemame ani vysuvy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
7.4.09 12:27

Já jsem koukala na netu a už jsou pod 15tisíc, to mi připadá schůdný. Navíc žádný drhnutí a pořád čistá trouba :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
7.4.09 12:31

Dekuju vsem, rovnou jsem to konzultovala s manzelem a internetovym obchodem :lol:

Tak manzel prave domlouva ceny (maji nejakou smlouvu s chlapem co nam tu kuchyn dela), vsechno je nakonec Whirpool.

Moc dekuju za rady. Klidne piste dal, treba na to narazi nekdo dalsi, kdo resi podobnou vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.4.09 13:17

Ahoj, ještě je dobré, když chceš kupovat tolik spotřebičů, vybrat nějaký set. My jsme si našli set Ariston trouba+deska+myčka, dohromady v setu za 24 000, samostatně každý zvlášť 34 000. Slevnili jsme trochu na myčce vzhledem k vlastnostem, ale jen malinko… Ceny teda před 5 roky. Resut

• Citovat
  • Upravit
4232
7.4.09 13:35

Před Aristonem varuju, sice značka, ale dost předražená a neodpovídá to kvalitě. Nejvíc mi vadila ta hlučnost, teď mám všechno od Elektroluxu a nemůžu si stěžovat. Už bych si Ariston znova nekoupila.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
7.4.09 15:05

Dori - mi máme tu whirpoolku a jestli chceš tak ti ji vyfotím, neb přesný název nevím, ale má i horko a normální ohřev. No já byla taky zvyklá na normální, ale tady u té jsem snad norm. ještě nepoužila, dost jsem si zvykl ana tu cirkulaci teplého vzduchu. Peče krásně rovnoměrně. U trouby bych si hlavně pohlídala, aby byla vyvýšená - tzn aby ti ji děcáni neotvírali a aby za chodu nepálila.

Jinak nevím jak ostatní, ale já už bych nikdy nešla do žádného nerezového spotřebiče!!! Je to absolutně nemožný ho udržet čistý, pořád jsou na něm vidět tlapky (máme v nerezu sporák, digestoř, troubu, myčku a pekárnu.) Na pohled je to hezký, ale dá to moc práce to hezký udržet!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí