Výběr CAR, darovaná vajíčka

l74
10
20.12.10 23:31

Výběr CAR, darovaná vajíčka

Potřebuji poradit, po nevydařeném IVF to vypadá,že budu pravděpodobně potřebovat darovaná vajíčka.
Jsem v CAR Apolinář, zatím spokojenost. Nevím ale, zdali v případě léčby s darovanými vajíčky není lepší se obrátit na komerční CARy - např. v Praze Pronatal, Gennet?
Mají kratší čekací lhůty? Předpoklávám, že dárkyně tam dostanou větší odměnu.
Jaké jsou požadavky na dárkyně, jsou všude stejné? Vyjdou mi někde vstříct, aby mi byla dárkyně podobná?
Děkuji za Vaše zkušenosti a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7354
21.12.10 00:07

gennet kratší čekací lhůtu má, nebo alespoň měl a cena byla vyšší.

Když jsem se rozhodovala (jaro 2008), tak se u Apolináře platilo 7 tisíc a v Gennetu 20 a u A. se čekalo 2 roky a podmínkou bylo přivést dárkyni a v Gennetu 8 měsíců a když člověk přivedl dárkyní, šel na první místo v pořadníku.

Dárkyně měla stejnou krevní skupinu a fenotyp. Ptali se na mou výšku, váhu, barvu očí a vlasů, vzdělání. Dárkyně měla podobný typ vzdělání, jako já. Podoba mě nezajímala, spíš charakter.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1825
21.12.10 00:52

Ahoj.Tak to podstatné už psala Madlička,ja jen za sebe pokud mužu radit,vynech ve svém vyběru Iscare v Praze Holešovicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7754
21.12.10 06:59
chrpa píše:
Ahoj.Tak to podstatné už psala Madlička,ja jen za sebe pokud mužu radit,vynech ve svém vyběru Iscare v Praze Holešovicích.

Ahoj,
taky se připojuju k holkám. :kytka: A určitě bych dala na radu Chrpinky. :pankac:
Když jsem zjišťovala, jaké jsou čekací lhůty, tak vychází líp soukromé CARy.
Třeba v Pronatalu se nečeká vůbec. Jeden měsíc jsme se rohodli, že chceme darovaná vajíčka a druhý měsíc už jsme mohli jít na IVF.
Co se týká ceny, tak soukromé CARy chtějí víc peněz, dávají dárkyni větší odměnu.
U Apolináře se třeba čeká dva roky, cenu mi nenapsali. V Motole půl roku, cena 30 tisíc. V Podolí přes rok (pokud přivedeš dárkyni - cca 2 měsíce), cena 30 tisíc.
Co se týče soukromých CARů, je to různé, čekací doba je 1-4 měsíce, ceny 30-60 tisíc.
Každopádně ti moc držím pěsti, aby vám vše dopadlo dobře. :palec:
Pokud bys chtěla, je tu založená diskuze o darovaných vajíčkách - IVF 2011, endometrióza, darovaná vajíčka. Určitě se k nám můžeš připojit.
Papa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
21.12.10 15:37

tak já sama osobně jsem dárkyně .. a třeba pronatal plus to má tak, že hledá jednu dárkyni pro jednu konkrétní příjemkyni.. jako dárkyně vyplnuji dotazník výška, váha, barva očí, vlasů, barva pleti, taková ta klasika, pak vzdělání, záliby, ale nikdo ti nezaručí tvou kopii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
l74
10
22.12.10 14:35

děkuji všem za rady. Chrpince přeju, aby jí vyšel ten nejlepší vánoční dárek.
Musím teď čekat do jara, kdy mám plánované 4.IVF (3. IVF bylo bez ETu) a doufat, že to dopadne dobře …
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slimacek
26.1.11 18:48

Chrpičko,můžu se zeptat proč nedoporučuješ Holešovice?Já tam chodím a čekám na darovaná vajíčka.Děkuju za odpověď

• Citovat
  • Upravit
l74
10
27.1.11 16:18

Ahoj Slimáčku,
Chrpince v ISCARE popletli den ETU. Emryjka zamrazili, což Chrpinku mrzelo. Vše se v dobré obrátilo, embryjka byla výborná a Chrpinka čeká dvojčátka- viz diskuze IVF, endometrioza, darovana vajička.

Už dlouho sleduji diskuze týkající se darovaných vajíček a ke každému CARu jsou nějaké výhrady. Myslím, že já sama bych v případě potřeby hodně zvažovala Iscare (je to pro mě dopravně dostupné - na rozdíl od Pronatalu).
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slimacek
28.1.11 14:41

Lenko,děkuju za odpověď.Já jsem pak nakoukla do té druhé diskuse a všechno jsem si pečlivě přečetla,co tam holky píšou :-) To je skvělé,že se jim to podařilo!Já chodím do Iscare a dokonce i ke stejnému doktorovi jako Chrpinka.A mám bohužel i stejné zkušenosti s těmi penězi,co psala.Také mi dr.říkal,že to bude stát cca 40 000,–.Mám tam jít v únoru,tak se ho chci na to pořádně zeptat jaká bude opravdu konečná cena.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex