Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím maminky, čekáme druhé dítě a opět se trápím s výběrem kočárku. Na našem předešlém kvalitním terénním kočárku (Gesslein F6) mi vadila jedna věc - byl strašně těžký na nakládání do auta (skoro 15 kg) a nakonec jsem jeho funkci do terénu využila minimálně, za to po porodu to nakládání do auta bylo fakt peklo. Na výlety, kde byl terén, jsme raději využívali nosítko.
Po letech se moje požadavky na kočárek změnily a trh také, takže moc prosím o radu.
Hledám kočárek dvojkombinaci, který:
Přijde mi, že hledám jednorožce, zároveň mi nepřijde, že by se ty požadavky nějak vzájemně vylučovaly, tak nevím. Už jsem vážně uvažovala nad bazarovým Cybex Priam, ale ta váha mě opět dost odrazuje. Budu ráda za pomoc.
Tak já jsem u druhého dítěte po přesunu do sporťáku koupila snap Valco 4 a je super lehký na nakládání, myslím 6kg, koupila jsem ho z druhé ruky a paní na něm měla koupený set dlouhá stříška s větráním, podložka a kabelka…přejede toho dost, pak máme ještě vozejk Chariot a nosítko monilu…ale jak denně někde jezdím se starší dcerou, tak tenhle kočárek se mnou jezdí stále v kufru a vyndám ho jednou rukou…
K Cybex Priam doporučuju do terénu a do sněhu dokoupit přední terénní kola. Jinak ráda zodpovím dotazy, pokud k němu nějaké máš.
Váha mi nijak nepřekáží, do auta se nakládá celkem v pohodě. Ale do třetího patra bez výtahu bych s ním nešla, no. ![]()
Napadá mě Zopa Move Cross, máme starší verzi, teď jsme dokupovali hlubokou korbičku, ale splňuje všechno, co píšeš, je lehký, skladný, není teda úplně na drandění po lese, ale mírnější polňačku zvládne krásně, město úplně bez problému🤔 🙂
@Anonymní píše: Více
No možná to tak nakonec taky udělám, vykašlu se na dvojkombinaci, která je prostě těžší vždycky a pořídím nějaký čistě s korbou a pak lehký sporťák. Na Valco jsem koukala už u první dcerky, dá se i hezky vytunit a z obyč kočárku je pak celkem paráda, moc díky. 🙂
@broskvová zmrzlina píše: Více
Musím asi více naposilovat ruce a nebudou mi ty těžké konstrukce tak vadit. 😁 Jako jinak mi přijde úplně dokonalý, ale těch 14 kg se pronese, patro sice nemáme, ale autem jezdím neustále. Ale někde si ho ještě určitě vyzkouším, ono nemusí taky být 14 kg jako 14 kg, jde i o rozložení váhy složeného kočárku, a pak se to třeba tolik nezdá.
@Daisy98 píše: Více
Moc díky za tip, koukala jsem na něj a opravdu vypadá, že splňuje vše a navíc za super cenu. Doteď mě tahle značka kočárků úplně míjela, určitě se na něj zajedeme o víkendu podívat. 🙂
Příspěvek upraven 10.03.25 v 15:25
Cybex ale hrka a nerovnosti neprojede a ani vymena prednich kol to nezachrani. Je proste spatne odpruzenej celkove. Sportak je u nej malickej, kocaru jsem vystridala 5 (1 golfky) Priam byl rozhodne nejhorsi a i ty golfky projely vic.
@DandátkoP píše: Více
Moc díky za zkušenost. Většinou se všude na Priam pějou ódy. A ta cenovka je fakt přestřel.
@katerina514 Já jsem ho právě kupovala původně jako sporťák když dcera vyrostla z korbičky, protože ten co jsme měli ve dvojkombinaci byl dost příšerný (i když korbička zase super), bydlíme na mrňavé vesnici a naše rozbité cesty projede krasně, hlavně jsem chtěla, aby šel otočit po i proti směru, plus se krásně jednodušše polohuje, má nastavitelnou výšku držátka a teď jsme pro druhátko dokupovali hlubokou korbičku, ať máme na cesty🙂 navíc podvozek je fajn, že skrz adaptéry lze nasadit víceméně jakékoliv vajíčko, teď máme kombinaji Zopa podvozek + Joie vajíčko a bez problémů, adaptéry Maxi-Cosi🤔
@katerina514 píše: Více
Jo, uplne to nechapu prave, kor kdyz jsou vsude casto kostky. Ja mela s korbou velkej problem, prislo mi, ze to dite v tom naklepavam. Priam je krasnej, byl muj vysnenej, ale za ty penize nestoji. Jediny pozitivni bylo, ze jsem ho i po tech par mesicich prodala za slusnou cenu, okolo 24 tisic a zajemcu behem hodiny snad 10. Cybex je spis modni vlna poslednich par let v Praze. Kdo ma srovnani s jinejma kocarama, urcite musi uznat, ze jizdni vlastnosti ma spatny.
@Daisy98 píše: Více
To zní skvěle, nadchla jste mě. Teď už mě zajímá jediné - jakou jste zvolila barvu? 😁 Všechny jsou povedené.
Edit: Až teď jsem si všimla, že jsem koukala na barevná provedení Move Cross 3, tedy toho nejnovějšího modelu, ty starší nemají takový výběr, tak nic. 🥲
Příspěvek upraven 10.03.25 v 18:05
@DandátkoP píše: Více
Díky moc za cenný vhled, který určitě pomůže nejen mně. 🙂 Ono to srovnání s ostatními kočárky je opravdu nejvíc. A bohužel tak důležitý parametr jako jsou jízdní vlastnosti si prostě člověk v obchodě moc neozkouší. A když jsem byla prvorodička, tak mi to ani jako podstatný parametr nepřišlo, ale člověk pak s tím miminkem taky trochu vystřízliví za co všechno ty peníze dal.
@katerina514 To jsem moc ráda, že jsem pomohla 🙂
Ano správně, mám tu starší verzi, ale i tehdy jsem si vybrala, chtěla jsem světlejší kočárek, aby tolik nevyšisoval na sluníčku, jako to dělají některé černé, tak jsem zvolila Silver Grey sportovni sezení a teď hlubokou korbičku Granit Grey a je taková mírně do zelenkava a vypadá velice hezky 😊 A teda teď z těch nových bych měla problém si jednoduše vybrat, líbí se mi jich tolik, poslední dobou dost ujíždím na zelené, tak možná ten Antique Green🙈 ale líbí se mi i Toffee nebo Ivory😍
Ahoj, využiju, že už tady to téma je a sama přidám svůj dotaz.
V létě mě čeká první mimčo. Samozřejmě nemám tucha, co koupit. Zajímalo by mě, jestli jsou nějaké parametry kočárku, u kterých je vždycky lepší vybrat nějakou variantu, nebo jsou v základu kočárky stejně kvalitní a jen je to o individuálních potřebách.
Vzhledem k tomu, že ty individuální potřeby ještě neznám, začínám přemýšlet o tom, že nejprve koupíme levnější samostatnou korbu a sporťák až v zimě, až budeme mít nějakou představu o tom, co vlastně potřebujeme.