Výběr porodnice - cukrovka

Anonymní
31.5.12 14:18

Výběr porodnice - cukrovka

Dostala jsem se do - pro mě - šílené situace. U druhého těhotenství mi diagnostikovali gestační diabetes (jeden odvěr nalačno a hodnota 6.0, od té doby vše v normě). Takže teď lítám po doktorech, dneska jsem dostala domů glukometr a musím si 3× denně píchat do prstu, držet dietu. Bylo mi řečeno, že se to URČITĚ zhorší s postupujícím těhotenstvím a žemě za 14 dní budou chtít předat na odborné pracoviště - Podolí, Apolinář, královské Vinohrady, kde budu až do porodu docházet do dia poradny. Dobře, nemám nic proti tomu, oblítám si to všechno. jenže mi bylo i řečeno, že nemohu rodit ve mnou vybrané porodnici, protože se o mě nemohou tak dobře postarat jako v Praze. Jsem z toho na prášky. První dítě mělo váhu přes 4 kila, horší polohu a v té porodnici jsem porodila bez problémů přirozeně. mám na to jen ty nejkrásnější vzpomínky, ten přístup se nedá sničím jiným srovnat. Poraďte - co teď? Napadá mě zkusit sedomluvit s dr. v té mnou vybrané porodnici a zkonzlutovat, jak moc je reálné/nereálné tam rodit? Já fakt nevím. Se budu poslední měsíce akorát nervovat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102539
31.5.12 14:21

Pokud bude stačit pouze dieta, tak není důvod, proč bys nemohla rodit ve vybrané porodnici…

PS: maličko OT, kde si rodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
31.5.12 14:23

mě bylo před třemi lety řečeno, že pokud jsem na dietě, můžu rodit kde chci - rodila jsem v malé porodnici a vše ok. Ale pokud bych byla na inzulínu, musela bych povinně do krajské, kde jsou prý zařízení na případné komplikace mimča po porodu

• Citovat
  • Upravit
Malá Mia
31.5.12 14:26

Nenervuj se. Domluv se v té porodnici, kde chceš rodit. Taky jsem měla cukrovku, taky kontroly, píchání do prstů, dieta. Při samotném porodu ke mně žádný zvláštní přístup nebyl, rodila jsem jako každá jiná. Jen po porodu my ještě 4× nabrali glymču, tak to by snad mohli zvládnout i v tebou vybrané porodnici :lol: .
Možná mají strach kvůli tomu, že by porod mohl být komplikovanější kvůli většímu miminku, které by pak třeba potřebovalo nadstandardní péči, takže možná jde spíš o to, aby bylo poblíž vybavenější novorozenecké, než o samotný porod. To ale zkonzultuj v „tvojí“ porodnici, určitě tě uklidní, že u nich rodí i pacientky s cukrovkou. Bylo by skoro divné, kdyby nerodily, vždyť těhotenskou cukrovku už dneska opravdu objeví u každé druhé :roll:

• Citovat
  • Upravit
17925
31.5.12 14:37
@j.a.n.i1 píše:
Pokud bude stačit pouze dieta, tak není důvod, proč bys nemohla rodit ve vybrané porodnici…PS: maličko OT, kde si rodila?

Taky si myslím že v tom nevidím problém když držíš jen dietu a nic víc.
V každé porodnici by měli mít na každém pracovišti Glukometr tu v Brně ho mají taky a po porodu mě sním měřily a nebyl žadnej problém ani z jídlem jen my dávaly více jídla měla jsem i druhou večeři.
Já rodila v Brně na Oblném Trhu a hezky se o mě postaraly a to jsem měla jen těhu cukrovku nebyl žádnej problém že bych tam nemohla rodit nikde tě nemužou vyhodit odrodit musíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.12 14:37

@j.a.n.i1 Neratovice.
No, oni mi teď co 14 dní dělají biometrii miminka, kontrolují, jak roste, jak je vyživováno, takže se nebojím velikosti, pohlídají mě.

• Citovat
  • Upravit
6
31.5.12 14:38

ahoj, já měla vybranou porodnici Bulovku, nemela vlastni dia poradnu pro těhotné, takže jsem si domluvila, že budu sledovaná u Apolináře (MUDr. Krejčí nebo Moravcová - jsou skvělé). U APolináře jsem byla jednou na začátku na školení, pak jednou týdně volala a hlásila glykemie, občas se zastavila pro proužky do glukometru (nepotřebovala jsem v průběhu nic konzultovat osobně). Na Bulovce jsem byla jako riziková rodička, diabetes řešil Apolinář. Paní doktorky byli vždycky vstřícné, i když tam mají docela nepříjemnou sestřičku. Takže být tebou, zkusím se domluvit s porodníky ve tvé porodnici a diabetology od Apolináře, zda by ti tvuj diabetes ohlidali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
31.5.12 14:38
@j.a.n.i1 píše:
Pokud bude stačit pouze dieta, tak není důvod, proč bys nemohla rodit ve vybrané porodnici…PS: maličko OT, kde si rodila?

souhlasim, presne tak. ja jsem se snazila sprajcnout a rodit v nasi mensi nemocnici a bylo mi receno, ze okamzite po porodu odvezou maleho do fakultni nemocnice (spis to byl asi trik jak me odsprajcnout a fungoval ;) )

omlouvam se to mela byt reakce na Madi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
31.5.12 14:42
@girlie sage píše:
souhlasim, presne tak. ja jsem se snazila sprajcnout a rodit v nasi mensi nemocnici a bylo mi receno, ze okamzite po porodu odvezou maleho do fakultni nemocnice (spis to byl asi trik jak me odsprajcnout a fungoval ;) )

Taky ze vším souhlasím.
;)
Někteří dr.si nechcou vzít takové problémy na sebe a pak raději řeknou aby šly rodit do jiné porodnice ale nenechala bych se zlákat jinou šla rodit do porodnice kde je to pro mě lepší než jezdit autem jinam a daleko. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
31.5.12 14:44
@Staninka30 píše:V každé porodnici by měli mít na každém pracovišti Glukometr tu v Brně ho mají taky a po porodu mě sním měřily a nebyl žadnej problém

Staninko vidis a je se i pri porodu mezi kontrakcema merila sama :roll: a to ve fakultce v HK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
31.5.12 14:49
@girlie sage píše:
Staninko vidis a je se i pri porodu mezi kontrakcema merila sama :roll: a to ve fakultce v HK

A to jsi měla už tu pumpu.
Nebo píchala jen do prstu.
Já teda naštěstí nemusela nic píchat mě se ti to ke konci ta glikemii hodně zlepšila že jsem byla jen na dietě a nesetkala jsem se znikým že by mě do téhle porodnice nevzaly.To jsi teda šikovná že při kontrakcí jsi se měřila :dance: .
A ještě jak mě dr.nasadila ten inzulin kterej jsem si píchala jen 3.denně že jsem nemusela naštěstí noční píchat nemusela.
Mě z toho bylo i zle hodně se my točila hlava a taky jsem byla stále ospalá tak my to znížila a bylo my zase hej a pak jsem uplně přestala píchat když jsem měla jen do 5.glikemii ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
31.5.12 14:53

jj uz s pumpou , tu jsem mela polozenou vedle sebe a kontrolovala jsem si glykemii. Jinak ja jezdila 60kilaku. me v podstate donutili, muj dr. rekl, ze si me nenecha a musela jsem od cca 16tt jezdit do fakultky do rizikovy poradny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
31.5.12 15:07
@girlie sage píše:
jj uz s pumpou , tu jsem mela polozenou vedle sebe a kontrolovala jsem si glykemii. Jinak ja jezdila 60kilaku. me v podstate donutili, muj dr. rekl, ze si me nenecha a musela jsem od cca 16tt jezdit do fakultky do rizikovy poradny.

To moje dr.kvuly té toxoplasmoze jsem musela po celou dobu těhu býti na Obilnáku na rizikové poradně býti.
Jezdila jsem co 3.týdny.to my nějak nevydilo.
Takže a kolik jsi měla nejvíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.12 15:18

Já jsem měla nalačno 6.0, od té doby nic vyššího ani po jídle.

• Citovat
  • Upravit
6256
31.5.12 15:18

pri porodu jsem mela kolem 6,5-7 a jeste me nalejvali preslazenym cajem

anonymni domluv se s doktorem a porodnici, to budes mit asi nejlepsi. Ja jsem rodila tam kde byli nejlepe pripraveni na komplikace ohledne miminka. Neboj to zvladnes :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková