Výběr šicího stroje - váš názor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
283
13.2.12 21:41

Výběr šicího stroje - váš názor?

Zdravím všechny šičky :lol: ,

chystám se kupovat šicí stroj, ale jakožto naprostý laik a začínající šička se tak trošku ztrácím v nabídce, takže se chci zeptat, jak hodně je podle vás pro běžné „domácí“ šití potřebný overlock? Jaký šicí stroj vlastníte vy - jaká jsou + a - :)

A jak se vám líbí tento stroj?

http://www.sici-centrum.cz/…-mystyle-100

Díky všem za odpovědi!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1685
13.2.12 21:47

no je hezkej......

ale já jsem také takový laik, začátečník, a jak říkám já umím ušít, jenom to co se šije rovně ;) :mrgreen: :mrgreen: mně doporučovali Singer, tak ho mám…(hlavně kvůli servisu, opravám…) ale už je to 12 let, co ho mám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.2.12 21:56

já jsem si teď koupila stroj - můj požadavek byl co nejnižší cena a horizontální chapač, aby se tam vkládali cívky spodní nitě vrchem. Nepotřebuju žádné vychytávky, jsem fakt totální začátečník, pro kterého i ušití povlaku na polštářek byl důvod k velkým oslavám nad mou šikovností :mrgreen:
Mám Brother bq 1700, zatím se mi šije krásně, pokud je to rovný, jakmile je nějaký oblouček, tak nastane peklo, ale předpokládám, že to bude tím, že mám obě ruce levý a jsem šťastná, že jsem si je zatím nesešila k sobě :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
13.2.12 21:57
:mrgreen: :mrgreen: :palec:
Gladys píše:
já jsem si teď koupila stroj - můj požadavek byl co nejnižší cena a horizontální chapač, aby se tam vkládali cívky spodní nitě vrchem. Nepotřebuju žádné vychytávky, jsem fakt totální začátečník, pro kterého i ušití povlaku na polštářek byl důvod k velkým oslavám nad mou šikovností :mrgreen:
Mám Brother bq 1700, zatím se mi šije krásně, pokud je to rovný, jakmile je nějaký oblouček, tak nastane peklo, ale předpokládám, že to bude tím, že mám obě ruce levý a jsem šťastná, že jsem si je zatím nesešila k sobě :twisted:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.2.12 22:00

Já mám nějaký z Tesca a šije taky…
Má úplně stejné stehy jako ten v odkazu, ještě nějaké navíc teda… Hodně používám ten, co vypadá jako mřížka.

Overlock pro běžné šití myslím potřeba není. Resp. já ho nemám a šiju kde co=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17849
13.2.12 22:04

Overlock by se ti vyplatil, kdyby ses chystal šít třeba plínky, ale pro začátečníka podle mě je overlock zbytečný. Já oceňuju výměnnou patku, mám patku na dírky, prádlový steh (ten jako mřížka) používám docela ráda, když spěchám, do jisté míry nahradí overlock. Mám singrovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
13.2.12 22:09

Janome mam a je to dobra volba ma jak na vyber ozdobne stehy tak i hustotu a velikost stehu.plus je ze se ti pri registraci na strankach janone prodlouzi zaruka o 1 rok!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
13.2.12 22:25

Já mám singer edition a jsem s ním spokojená. Ovšem nejsem švadlena. Naučila jsem se šít v práci a stroj jsem dostala k 25. narozkám od našich, páč jsem jim kradla ten jejich :mrgreen: Absolutně netuším, co je overlock ani interlock. Já používám rovně a entl (nebo jak se jmenuje ten klikyhák) a ocenila jsem ten program na knoflíkové dírky. Ten na obrázku je pěkný, no :nevim: funkce má podle obrázku stejné jako ten můj. Dřív se říkalo, že singer je značka, ale myslím, že všechny jsou spíš spotřební zboží, jako všechno ostatní. Jestli můžu doporučit, zjisti si, kde je nejbližší servis a i podle toho vybírej. šťastnou ruku při výběru :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
13.2.12 22:27

Holky, díky všem za vaše názory :kytka: :kytka:

Nakonec se mrknu asi po nějaký Singrovce v základu - bez overlocku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13711
13.2.12 22:36

Hlavně overlock je úplně jiný stroj, se kterým se šít nedá, jen obšívat. Normální stroj má maximálně overlockový steh, který ti obšívá látku po okraji, aby se netřepila (je to takový lepší entl). Např. při šití toho povlečení ho užiješ, aby se ti uvnitř povlaku látka netřepila. Ale overlockový steh má každý druhý stroj, i u tohoto Janome myslím je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
13.2.12 23:02

dTest nedávno dělal testy šicích strojů, tak zkus někde najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
14.2.12 08:09

Jj, asi jsem se špatně vyjádřila - uvažovala jsem ne o overlocku ale o šicím stroji s overlockovým stehem ;) , overlock jako takový je podle je určitě pro začínající šičku zbytečný.

AnastazieB píše:
Hlavně overlock je úplně jiný stroj, se kterým se šít nedá, jen obšívat. Normální stroj má maximálně overlockový steh, který ti obšívá látku po okraji, aby se netřepila (je to takový lepší entl). Např. při šití toho povlečení ho užiješ, aby se ti uvnitř povlaku látka netřepila. Ale overlockový steh má každý druhý stroj, i u tohoto Janome myslím je ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
14.2.12 08:39
Gladys píše:
Mám Brother bq 1700, zatím se mi šije krásně, pokud je to rovný, jakmile je nějaký oblouček, tak nastane peklo, ale předpokládám, že to bude tím, že mám obě ruce levý a jsem šťastná, že jsem si je zatím nesešila k sobě :twisted:

jsi šikovnější!! já už jsem si prst jednou prošila :roll: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Helča25
14.2.12 12:43

Já si nedávno vybírala nový stroj, taky začínám se šitím a dost jsem to studovala. Ten co uvádíš je super, ale už je vyprodaný. Ptala jsem se tehdy u dovozce. Tak do výprodejového modelu bych asi moc nešla, ale záleží na Tobě.
Nechci Ti do toho moc mluvit, ale když se ptáš, tak když jsem ty značky procházela, tak jsem se dověděla, že u Singru je ten problém, že stroje jsou celý plastový a strašně těžko se shání jakékoliv patky či cívky.

• Citovat
  • Upravit
31594
14.2.12 14:29
Dana Klaudie píše:
Gladys píše:
jsi šikovnější!! já už jsem si prst jednou prošila :roll: :?

No já ho mám teprve pár dnů, co není, může být :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat