Výběr školy ve 20 letech

5.6.13 12:28

Výběr školy, prosím o názory...

Dobrý den,

Je mi 20. Potřebovala bych objektivní názor od ostatních lidí a třeba i radu. Vystudovala jsem zdravotnickou školu, maturitu mám a nastoupila jsem do prváku (VOŠ-farmaceutický asistent). Jde o to, že jsem školu přerušila z důvodu nějakých problému, které tu nechci uvádět ale i kvůli tomu, protože za ten měsíc jsem zjistila, že mě to tolik nebaví a rozhodla jsem si dát rok pauzu a chodila normálně pracovat.

Už dříve v 15letech, kdy jsem si měla vybírat povolání, jsem chtěla studium kadeřnice, ale mamka tenkrát chtěla abych měla maturitu, neříkám, že mě to studium nebavilo ale rozhodně jsem k tomu neměla takový vztah, jaký bych chtěla. Věděla jsem, že to v budoucnu dělat nechci a jde mi jen o tu maturitu. Dost čast jsem o tom přemýšlím a srdce mi říká at dělám to, co mě bude bavit ( jsou tam negativa celý den na nohou apod. ale asi v žádný práci nebudu sedět) ale druhá strana mi říká, jestli dělám opravdu dobře. Sehnala jsem si zkrácené studium sou kadeřnice, kde dostanu normálně výuční list - už jen stačí potvrdit, že skutečně nastoupím. Vážně to hrozně chci ale přítel, tchýně a ostatní se mě ptají, jestli dostanu práci a já jsem dost znejistila, to přece nemám nikdy jistotu, že seženu práci. Co jim mám na takovou otázku říct? Mamka mě v tom hrozně podporuje ví, že to chci dávno ale tenkrát se přikláněla k maturitě. Vlastně mi dala mi najevo at se řídím srdcem a ne ostatníma lidma. Co si o tom myslíte, mám do toho jít?

Chtěla bych poporosit o váš názor. Děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
365
5.6.13 12:36

Udělala bych si tu kadeřnici, kdybych měla možnost podnikat. Sama přemýšlím, že než abych dodělávala pět let VŠ a z té stejně nic neuměla, že se radši naučím klidně makat rukama, ale hlavně na sebe.

Chápu tě. Já zas chtěla vždycky do zdravotnictví, doteď smutně koukám po zdravotních v nemocnici. Ale celá rodina mi tvrdila, že na to nejsem dost obětavý člověk. Tak mám školu s pěkným jménem a k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
5.6.13 12:40

@anonymni21 ahoj,nikdy bych nenutila mé dítě do školy, kterou chci já, aby mělo. I má máma rezignovala, když jsem si za zdrávkou stála a to jí má sama. A můj syn, ten už chce být doktorem od malička, nyní je na zdrav. lyceu, je to jeho věc, jeho život. Takže pokud nechceš dělat, co máš vystudované, jdi dělat, to co chceš ty a nedej na to, co ti říká okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
5.6.13 12:47

Já bych šla studovat to co chci a co mě baví. Já sama mám zdravku, ale nevěnuju se tomu, můj muž totéž. Kamarádka co se mnou studovala si teď na mateřské vystudovala kadeřnici a práce má dost ;) Nebála bych se toho. Pokud to tak cítíš, nenech se odradit okolím ;) Přeju hodně štěstí ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
5.6.13 12:53

Sla bych za tim co chci!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.13 12:55

Nešla bych do toho. Sestřenka je vyučená kadeřnice, má strašný problém sehnat práci. Jednu dobu si i platila křeslo, ale stejně to bylo na prd. Živili ji rodiče :nevim:

• Citovat
  • Upravit
711
5.6.13 13:16

Já bych do toho šla, ale musí to být škola a ne jenom kurz (výuční list nebo maturta nutnost pro sehnání práce). Když jsem se po základce rozhodovala kam dál, tak jsem byla přesně v tvojí situaci - kadeřnice(dříve bez maturity) nebo veterina. Máma taky chtěla abych měla maturitu, tak jsem šla na veterinu, pak na vysokou IT. No a ted zase přemýšlím, že bych si tu kadeřnici dodělala, protože zatím po celou dobu lituji, že jsem na ní nešla. A je jedno, že mám práci, která mě baví a jde mi, ale pořád si říkám, jaké by to bylo kdybych… Takže za mě jednoznačně ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
5.6.13 13:22

Já bych do toho šla, nikde není řečeno, že se tím musíš živit do konce života, kdyby tě to bavit přestalo, nebo bys opravdu neměla dost práce, můžeš dělat něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
5.6.13 13:24

Jestli je to to, po čem toužíš, tak do toho jdi :kytka:

v práci strávíš hodně času a dělat něco, co tě nebaví, je hrozná otrava…
pokud chceš být dobrá kadeřnice a makat na sobě, tak práci určitě seženeš, o to se neboj ;) příklad - chodím teď k novému kadeřníkovi, má otevřeno teprve rok (v menším okresním městě) a už nebere nové zákaznice, má plno - a je to tím, že je fakt dobrý a ženské si ho doporučují :)

předtím jsem chodila ke kadeřnici, která byla šikovná, ale byla to spíš rutinérka, točila pár střihů, pak to vyfoukala, natupírovala, nalakovala a ahoj, v životě mi třeba neukázala nějakou barevnou paletu, podle které mě barví, neporadila mi, jak účes upravit atd., samozřejmě na dobu působení barvy tam měla vždycky objednanou nějakou další zákaznici, prostě frkala jednu (skoro) stejnou hlavu za druhou…
u tohohle kluka jsme prvních asi 20 minut strávili debatami o tom, jak by se to dalo ostříhat, jaké by mi doporučil barvy, nakonec mi míchal 2 odstíny dohromady, když stříhal, tak bylo vidět, že se soustředí a „tvoří“ (dokonce ani při stříhání nebere telefony), vždycky má v salonu jen jednu zákaznici, v mezidobí mezi střihy mi nabídl, že se můžu stavit na zastřižení ofiny, aby ji nemusel stříhat nakrátko „aby to vydrželo“, prostě celkově to má vyšší úroveň… cenově se nepohybuje o mnoho výš, ale za takové služby bych fakt zaplatila klidně i víc, protože mi udělal perfektní střih, který se dobře upravuje a sluší mi :palec:
oproti tomu asi 200 metrů od jeho salonu je jiné kadeřnictví, tam má paní snad třetinové ceny, třetí návštěvu za polovic, bere bez objednání a stejně si tu klientelu nemůže vybudovat :nevim:

tím chci říct, že pokud do toho půjdeš srdcem a budeš to dělat pořádně, pečlivě a s radostí, tak věřím, že se určitě uživíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
5.6.13 13:28

@anonymni21 Já bych šla do kadeřnice. Pokud jak píšeš tě to baví, tak bych se toho nebála. Ale sama jako zákaznice musím říct, že je dost kadeřnic, které jsou schopné ti dát na hlavu skoro cokoliv a neumějí ti poradit nebo stříhají často jen jeden střih. Myslím, že v dnešní době by dobrá kadeřnice přistupovat individuálně. Já třeba nemám takovou představivost a proto vyhledávám takové kadeřnice, které fungují trochu jako vizážistky. Prostě dokáží poradit co by člověku slušelo. Doufám, že chápeš jak to myslím. Já třeba takové vlohy v sobě nemám. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evill
5.6.13 14:48

Asi bych té kadeřnice šla. Určitě dnes není tolik vyučených kadeřnic bez práce jako vystudovaných vysokoškoláků bez práce. Nicméně zrovna ta farmacie je lukrativní obor - je ale VELICE náročný. Takže pokud Tě to nebaví, nevidím tam to „donucení sama sebe“ máknout a obor dostudovat.

• Citovat
  • Upravit
148
27.9.13 11:46

Prosím můžeš napsat kde je to zkrácené studium kadeřnice? Já to nikde nenašla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.13 20:08

Rozhodně do toho běž, dělat co Tě baví je důležité, i když to třeba ze začátku bude těžké, když se budeš snažit a budeš mít štěstí, vyjd ti to a to za to stojí rozhodně :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze