Vybírám ty nejhorší práce

Anonymní
23.6.20 22:36

Vybírám ty nejhorší práce

Už nevím, co mám dělat. Po ukončení VŠ (4 roky) jsem už ve 4.firmě a nejsem pořád spokojená.
V první práci byl hrozný kolektiv, v té další málo peněz, ve třetí práci mi nevyhovovala náplň práce a dojíždění a teď jsem měsíc ve čtvrté a už to zase nedávám. Nikdo si mě nevšímá a kolegyně není ochotná mě zaučit.
Prakticky v každé práci mi kolegové řekli, že na tom místě je obrovská fluktuace a málo lidi vydrží zkušebku. Vybírám si jenom ty nejhorší pozice, kde nikdo nechce vydržet.
Jsem spis introvert a typicky hodná holka a korporaty mě vždycky úplně semelou. Žiju v Praze a chci už konečně pohodovou práci, kde vydrzim x let.
Jak na to? Nemám nasetreno, abych mohla byt x měsíců na pracáku.
Už jsem si říkala, ze i přesto, že mám VŠ, tak proste na to nemám a půjdu dělat prodavacku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2846
23.6.20 22:44

Každá práce má něco, ten kdo si na nic nemůže stěžovat je fakt dítě štěstěny. Kolektiv te může přijmout po čase, peníze se můžou zvýšit, práce ti může sednout… Pokud to není nějak šílené, dala bych tomu alespoň půl roku, ať to tam fakt poznáš. Ono ani v životopise to nevypadá dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.20 22:50

Mám zatím 3 práce, které jsem měnila po roce. Já vím, je to blbý… ale ve všech se chtěla odejít ve zkusebce… no a nakonec jsem to nějak překonala, až jsem odcházela s úplnou nechutí.
Vím, že je všude něco… ale to přece neznamená, že budu chodit úplně otrávená z práce.

• Citovat
  • Upravit
Pet32
23.6.20 22:58

A máš představu, jaká by měla tvá práce být? Obor? Dívala bych se dál pracovala, až najdeš co bys chtěla, buď stihneš ukončit ve zkušební době nebo dáš výpověď. Každá práce má něco, ale v práci tráví člověk hodně času

• Citovat
  • Upravit
11565
23.6.20 23:04

Jako vím, je to trapný, ale nemůžu si pomoct.

„Úspěch je mít to, co chceš. Štěstí je chtít to, co máš.“

Chápu, někdy je to fakt na pikaču, ale na druhou stranu, na každé práci je určitě i něco dobrého. Pokud to umíš najít, vybudovat si v ní svoje „hnízdečko“, fajn. Pokud ne, tak jsi holt fluktuant.

A jako upřímně, pokud jsi v korporátu a od juniorních pozic, tak mě teda nepřekvapuje, že trpíš. Je to drsný prostředí, a pokud nemáš co nabídnout, tak holt zůstaneš „dole“, kde je to tvrdý.

Pokud sis myslela, že si z Tebe z VŠ nějaká velká privátní firma sedne na zadek, tak ne, no.

Pro práci s jistotou doporučuju erár, rovněž je možno jít do nějaké menší „rodinné“ firmy apod. Jestliže Ti čtyřikrát korporát nevyšel, tak bych hledala problém ve výběru…

Můžu se zeptat, podle čeho si vybíráš zaměstnání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
23.6.20 23:43

A co to bylo/je za pozice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
23.6.20 23:44

Vybirej podle 2 nejdulezitejsich hodnot, ve zbytku slevuj. Ja treba vybiram tak, aby me prace hlavne bavila (zajimava, kreativni) a pak penize a kolektiv. Se zbytkem (dojizdeni, pracovni doba, moznosti flakani, spolecenska prestiž…) proste delam kompromisy, no…

Hlavne uz nekde vydrz, uvidis, ze po roce se to celkem lame…

• Citovat
  • Upravit
7228
24.6.20 00:02

Tak možná zkusit státní sektor, třeba nějakou urednicinu, nebo menší firmu, start up :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
24.6.20 01:14

Trochu to zní, jako že tě moc nebere tvůj obor. :think: Nejdřív si musíš uvědomit, co je pro tebe v práci důležité, a podle toho si vyber. :) Jestli ti jde o kolektiv, tak možná zkus nějakou neziskovou, jestli ti chybí „trénink a zaškolování“ tak velkou mezinárodní firmu. Jinak taky záleží, co jseš za povahu - někdo miluje výzvy a změny, jiný má rád klídek… Občas je i fajn zkusit něco, co se člověku na poprvé nezdá. Já třeba fakt byla proti korporátní pracovní době, za studií jsem všechno dělala tak nějak digitálně, nebo ad hoc, takže do práce jsem fakticky chodila jen párkrát do měsíce (zbytek se řešilo online) - a teď jsem už skoro půlrok v korporátu, kde mě nejdřív fakt vytáčela pracovní doba cca 8-17 (z toho fixně 9:30-12 a 15-16:30) - ale už jsem si zvykla a jsem ráda, že ráno i přes poledne stihnu dost pochůzek, když je třeba. A je to překvapivě fajn, byť bych to nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
24.6.20 01:20

Mně pomohlo smířit se s tím, že nic není ideální. Dělám práci v oboru, je to to, co jsem vždy chtěla a baví mě. Přesto často narazím na dirigenta, co mě se*e, kolegyně mi nesedí, něco mě nebaví nebo mi nejde. Ale beru to tak, jak to je. Práce je pro mě především prostředek k výdělku - jako bonus je to něco, co mám ráda. Ty věci okolo vypouštím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.20 05:20
@welovefashion píše:
Tak možná zkusit státní sektor, třeba nějakou urednicinu, nebo menší firmu, start up :wink:

Myslis, ze ve statnim jsou lepsi kolektivy? Ani nahodou..vetsinou same zenske co se chteji sezrat navzajem.

• Citovat
  • Upravit
50
24.6.20 05:22

Jojo, měla jsem to úplně stejně. Vždycky jsem schytala call centra. Ale, když jsem hledala naposled práci a viděla na netu inzerát na mou nynější, pozastavila jsem se nad tím, co to je zas za blbost? :roll: Jen tak jsem tam zkusila poslat životopis, abych se dozvěděla, o čem že to vlastně je, jestli mě pozvou na pohovor a už jsem tam 4. měsíc a náramně spokojená. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.20 08:16

@Anonym 1985 celej ctvrtej měsíc :lol: já třeba potrebuju změnu po 2 letech. V aktuální práci jsem 4,5 roku z toho něco málo přes rok jsem byla na mateřské, pracovat mezi detma budu cca 1,5 roku a pak se vrátím na mateřskou. Myslím, ze těch 10 let tam tímhle stylem vydrzim určitě. Manžel je chronicky stezovac. Všichni jsou idi.ti, neschopní a on by to řídil lip. Přesto má vydrž 7let, 3 roky a teď poslední 2,5 a čekám, ze to každou chvíli položí. Dělám ve stejném oboru a obdivuju ze tam vůbec vydržel tak dlouho

• Citovat
  • Upravit
24.6.20 08:35

Když už 4. prace nevyšla, hledal bych chybu hlavně v sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
24.6.20 09:11
@Anonymní píše:
Už nevím, co mám dělat. Po ukončení VŠ (4 roky) jsem už ve 4.firmě a nejsem pořád spokojená.
V první práci byl hrozný kolektiv, v té další málo peněz, ve třetí práci mi nevyhovovala náplň práce a dojíždění a teď jsem měsíc ve čtvrté a už to zase nedávám. Nikdo si mě nevšímá a kolegyně není ochotná mě zaučit.
Prakticky v každé práci mi kolegové řekli, že na tom místě je obrovská fluktuace a málo lidi vydrží zkušebku. Vybírám si jenom ty nejhorší pozice, kde nikdo nechce vydržet.
Jsem spis introvert a typicky hodná holka a korporaty mě vždycky úplně semelou. Žiju v Praze a chci už konečně pohodovou práci, kde vydrzim x let.
Jak na to? Nemám nasetreno, abych mohla byt x měsíců na pracáku.
Už jsem si říkala, ze i přesto, že mám VŠ, tak proste na to nemám a půjdu dělat prodavacku.

Práce v korporátu není med pro tyto typy, jak se popisuješ. Taky pracuji v korporátu, takže vím o čem mluvím. Já s tím tedy nemám problém, ale rozhodně nejsem taková ta hodná holka. Takové tam totiž přežijou jen málokdy a když už tak jen na určitých pozicích (asistentka, atd).
Myslím, že by ti vyhovovala spíš menší firma.
Na jaké pozici pracuješ?
Fluktuace je u nás taky velká, je to peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat