Vyboulení v podbřišku

Anonymní
18.5.23 17:00

Vyboulení v podbřišku

Dobrý den,

Většinou když si lehnu na záda, tak se mi vyboulí podbrisek. Na gynde (ultrazvuk) jsem byla, v pořádku. Na chirurgii (dělal se dvakrát utz na různých pracovištích) také žádný nález. Čeká mě za x týdnu kolonoskopie.

Nevíte, co by to mohlo byt? Kyla to není, není to tam vždy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10995
18.5.23 17:09

A není to podle držení těla? Lidi už jsou tak všelijak vyoseni, že spousta přidružených deformací pochází od páteře.
Ale to vyšetření, které máš teprve absolvovat prozradí hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
18.5.23 17:15

Myslím, že kolonoskopie nic neodhalí. Protože kdyby to byl nádor, tak při takové bouli by byl i hmatný. Co cítíš při prohmatavani? Je to měkké?

Byla jsem pár dnů zpět u ortopeda a řešila nesouměrné břišní svalstvo, mám zas jiné problémy. On mi na to řekl, že břicho prostě souměrné není, ale že teda není břišní chirurg. A že on má lehkou skoliózu a právě se mu takhle vybouli špek jen na jedné strane. Nemáš teda něco s páteří třeba, vychýlenou pánev či něco jiného s pohybovým aparátem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
18.5.23 17:22

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.23 17:24
@Catalinn píše:
Myslím, že kolonoskopie nic neodhalí. Protože kdyby to byl nádor, tak při takové bouli by byl i hmatný. Co cítíš při prohmatavani? Je to měkké?Byla jsem pár dnů zpět u ortopeda a řešila nesouměrné břišní svalstvo, mám zas jiné problémy. On mi na to řekl, že břicho prostě souměrné není, ale že teda není břišní chirurg. A že on má lehkou skoliózu a právě se mu takhle vybouli špek jen na jedné strane. Nemáš teda něco s páteří třeba, vychýlenou pánev či něco jiného s pohybovým aparátem?
**"@Catalinn

Při prohmatani bych řekla, ze ta prava část je tvrdší než levá, ale ta boule tam není vždy. Jen někdy v leže. Cítím trochu takové jakoby tuhnutí, tlak a pak nahmatam tu bouli.

Jedna dr. psala do zadanky na sono “hůře prohmatné”, jeden chirurg to nahmatal a další ne. Není to vyboulení vždy. Docela mám nervy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.23 17:26
@Catalinn píše:
Myslím, že kolonoskopie nic neodhalí. Protože kdyby to byl nádor, tak při takové bouli by byl i hmatný. Co cítíš při prohmatavani? Je to měkké?Byla jsem pár dnů zpět u ortopeda a řešila nesouměrné břišní svalstvo, mám zas jiné problémy. On mi na to řekl, že břicho prostě souměrné není, ale že teda není břišní chirurg. A že on má lehkou skoliózu a právě se mu takhle vybouli špek jen na jedné strane. Nemáš teda něco s páteří třeba, vychýlenou pánev či něco jiného s pohybovým aparátem?

Při vybouleni je to právě tvrdé :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.23 17:28
@Trojlístek píše:
A není to podle držení těla? Lidi už jsou tak všelijak vyoseni, že spousta přidružených deformací pochází od páteře.
Ale to vyšetření, které máš teprve absolvovat prozradí hodně.

Nemám to tam vždy. Jen v leze se to někdy vybouli. Je to tvrdé a pak to splaskne/zmizí. Ze by tam ztuhnul sval?

Mám diastazu po porodu, místy 3-5 Cm. Lehkou skoliozu hrudní páteře, ploché nohy

• Citovat
  • Upravit
1239
18.5.23 17:29
@Anonymní píše:
Při vybouleni je to právě tvrdé :,(

A jak dlouho to trvá? Když chirurg „něco“ nahmatal, snad by to mělo být zobrazitelné… No vypadá to, že Tě budou muset asi poslat na CT nebo MR…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
18.5.23 17:34

No a kdyz uz budes obihat vsechna ta vysetreni, tak si rovnou zaskoc i k fyzioterapeutovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.23 18:02
@Catalinn píše:
A jak dlouho to trvá? Když chirurg „něco“ nahmatal, snad by to mělo být zobrazitelné… No vypadá to, že Tě budou muset asi poslat na CT nebo MR…

Takže to je asi spatne, co?
Už jsem v nervu, na kolonoskopii jdu až koncem června, pak cekacka ještě případně na CT/MR…ach jo, bojím se.

Chirurg říkal, jestli to není třeba zánět - Crohn. Ale nemám průjem, ani zacpu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.23 18:04
@Afrikana píše:
No a kdyz uz budes obihat vsechna ta vysetreni, tak si rovnou zaskoc i k fyzioterapeutovi.

V zimě jsem chodila na rehabky, mám cviky na tu hrudní pater a diastazu. Tak se zkusím zeptat i na podbrisek/pánev.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.23 18:07
@Catalinn píše:
A jak dlouho to trvá? Když chirurg „něco“ nahmatal, snad by to mělo být zobrazitelné… No vypadá to, že Tě budou muset asi poslat na CT nebo MR…

Tak na utz říkali, ze by něco takové velikosti, co ukazuji, bylo vidět (při těch utz se to zrovna neboulilo)… jinak všimla jsem si toho asi před půl rokem. Myslela jsem si, ze to je střevo peristaltika, jsem hodně hubena. Ale pak mi to nedalo a šla jsem k dr…

• Citovat
  • Upravit
7956
18.5.23 18:28

No a nemáš jen plyn ve střevech? Když to to tam někdy a jindy ne? Kdyby tam bylo něco tak velkého, tak by to muselo být vidět na UZ. A kýla taky nemusí být vidět vždy, nicméně kýlu by chirurg poznal. Kýla se vyklenuje při použití břišního lisu, nebo při zapnutí svalů. Jinak nemusí být vůbec vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
18.5.23 18:41
@Anonymní píše:
Takže to je asi spatne, co?
Už jsem v nervu, na kolonoskopii jdu až koncem června, pak cekacka ještě případně na CT/MR…ach jo, bojím se.Chirurg říkal, jestli to není třeba zánět - Crohn. Ale nemám průjem, ani zacpu.

A ty situace, kdy se to vybouli či nevybouli se na něco vážou (kromě polohy vleže)? A vestoje to nedělá naprosto nikdy? Crohnova choroba těžko, to asi jen střílel od boku :? Asi bych zkusila břicho vleže, až tam bude ta boule prohmatavat, srovnávat levou a pravou stranu, opatrně se postavit a u toho pořád prohmatavat. A příště, až se to nevybouli, udělat stejný postup a srovnat to :nevim:

Kolonoskopie se neboj. Vyšetření je vcelku v pohodě. A kdyby byl ve střevu tak obrovský nádor, už by Ti ani nemohla odcházet stolice ;-)

Co se v té době, než to začalo, u Tebe v životě změnilo, nevzpomenes na něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.23 18:50
@Lucka1111 píše:
No a nemáš jen plyn ve střevech? Když to to tam někdy a jindy ne? Kdyby tam bylo něco tak velkého, tak by to muselo být vidět na UZ. A kýla taky nemusí být vidět vždy, nicméně kýlu by chirurg poznal. Kýla se vyklenuje při použití břišního lisu, nebo při zapnutí svalů. Jinak nemusí být vůbec vidět.

Co je břišní lis?

V jedné zprávě z utz je napsáno něco jako “větší plynatost tracniku” - myslím, nemám u sebe teď. Ze by plyny způsobily takové ztuhnuti/ztvrdnuti? Je pravda, ze se to objeví, a za par vteřin se to uvolní. A všimla jsem si toho až nějakou dobu po porodu, předtim nikdy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex