Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, potřebuji poradit. Čekáme prosincovou holčičku a nejsem si jistá výběrem jména. S přítelem jsme měli dohodu že já vybírám pro kluka a on pro holku ale nad holčičím jmenem jsem taky přemýšlela a líbí se mě jen jedno pro mě né moc časté a málo použivané, ale výběr byl na příteli tak jsem nic neříkala. Před 14 dny přítel vyslovil jmeno naši holčičky a je stejné co mám na mysli já a že žádnou jmenovanou nezná. A teď ten kámen urazu: po vygooglovaní a hledání vyznamu jmena jsem zjistila že za posledních cca15 let se drží mezi prvníma 5 nejpoužívanějšíma jmenama. Dát tuctové jméno? Řídit se rozumem nebo srdcem? ![]()
Vybrala bych jmeno diteti takove, aby se mi libilo a abych mu nezavarila na cely zivot. Na tuctovost bych se vykaslala.
Nechápu tenhle hon za nezvyklými jmény.
Dejte to, co se vám líbí a neřiďte se nějakou statistikou, proboha. Mám taky holčičku v prosinci a dali jsme jí jméno Anna. Klasické české jméno, každý nám výběr chválí.
Mame Honzika, je druhe nejcastejsi davane jiz dlouho, ale skoro zadne Honziky na hristi nepotkavame, spis vyjimecne. Ono totiz dnes lidi davaji tak sirokou skalu jmen, ze i kdyz je jmeno relativne nejcasteji davane, jeho hustota v populaci je relativne nizka.
Takze zkracene, dala bych to, co se vam libi. Ono tech Emicek a Sofinek ve skutecnosti zas tolik neni ![]()
@smajle Natálka je krásne jmeno
A pokud se Vam libi, tak bych ho bez váhání dala ![]()
Vždyť je to super, že jste se oba takhle shodli na jménu, které se vám oběma líbí, ne? Na nic jiného nehleď! Já třeba vybrala oběma našim dětem, s druhým jménem manžel až do porodu nesouhlasil, ale já o něm byla tak moc přesvědčená, že to je to jediné správné a dokonalé, tak jsem si ho prosadila a i kdyby mi někdo řekl, že se tak jmenují všichni na světě, stejně bych ho dala, protože, když to tak cítíš, tak ti jsou nějaké statistiky úplně někde
, ale u vás je to jiné v tom, že jste oba vybrali to jedno stejné.. a to už je"znamení", že to tak má být, tak nehled kolik dalších dětí to jméno nosí, tomu vašemu jistě přinese štěstí ![]()
No my máme Aničku a Kubu a ve školce jsou jediný
a to jsou jedny z nejčastějších jmen. A to nám říkali, že jich ve školce bude hodně. Takže dejte co se vám líbí. Já znam z okolí Adi jen 2 Natalky ![]()
První máme Karolínku..druhá bude Kristýnka..ano, tuctová, ale naše ![]()
Je fajn, že jste se oba shodli..ano, Natálek je hodně, ale myslim, že už ten boom odeznívá.. ![]()
No, ja nerada davam jmena, ktera jsou v kurzu. Pribuzni maji Emu ( a to uz je dost velka, v puberte) a je jich ve tride 5 a vsechny se pisou stejne. Moje deti mely ve skole vzdycky spoustu Natalek, Emicek, Nikolek…Chapu, ze nekdy ma nekdo vybrane jmeno roky a jine nechce, ale casto mi to zavani spis nedostatkem invence.
Jmen je spousta, spousta krasnych, tak si spolu prolistujte kalendar, urcite najdete neco napaditejsiho.
Natálek je požehnaně, ale přece si kvůli tomu nebudete kazit radost z toho hezkého jména ![]()