Vybrané jméno (tuctové) pro holku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
74
13.8.17 08:51

Vybrané jmeno (tuctové) pro holku

Ahoj holky, potřebuji poradit. Čekáme prosincovou holčičku a nejsem si jistá výběrem jména. S přítelem jsme měli dohodu že já vybírám pro kluka a on pro holku ale nad holčičím jmenem jsem taky přemýšlela a líbí se mě jen jedno pro mě né moc časté a málo použivané, ale výběr byl na příteli tak jsem nic neříkala. Před 14 dny přítel vyslovil jmeno naši holčičky a je stejné co mám na mysli já a že žádnou jmenovanou nezná. A teď ten kámen urazu: po vygooglovaní a hledání vyznamu jmena jsem zjistila že za posledních cca15 let se drží mezi prvníma 5 nejpoužívanějšíma jmenama. Dát tuctové jméno? Řídit se rozumem nebo srdcem? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5100
13.8.17 08:54

@smajle Markéta,přestala se dávat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
13.8.17 08:55

Vybrala bych jmeno diteti takove, aby se mi libilo a abych mu nezavarila na cely zivot. Na tuctovost bych se vykaslala.

• Citovat
  • Upravit
5100
13.8.17 08:55

@smajle jo vy už máte vybrané, tak dej co vybral ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
13.8.17 08:56

Nechápu tenhle hon za nezvyklými jmény. :roll: Dejte to, co se vám líbí a neřiďte se nějakou statistikou, proboha. Mám taky holčičku v prosinci a dali jsme jí jméno Anna. Klasické české jméno, každý nám výběr chválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
13.8.17 08:56

Mame Honzika, je druhe nejcastejsi davane jiz dlouho, ale skoro zadne Honziky na hristi nepotkavame, spis vyjimecne. Ono totiz dnes lidi davaji tak sirokou skalu jmen, ze i kdyz je jmeno relativne nejcasteji davane, jeho hustota v populaci je relativne nizka.
Takze zkracene, dala bych to, co se vam libi. Ono tech Emicek a Sofinek ve skutecnosti zas tolik neni ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
13.8.17 08:58

Hodně jsou Natálky a Karolínky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.8.17 08:58

Líbí se vám oběma, tak ho dejte 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
13.8.17 08:59

Holky máme vybranou Natálku a prý je jich fakt hodně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
13.8.17 09:02

@smajle Natálka je krásne jmeno :srdce: A pokud se Vam libi, tak bych ho bez váhání dala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
13.8.17 09:04

Vždyť je to super, že jste se oba takhle shodli na jménu, které se vám oběma líbí, ne? Na nic jiného nehleď! Já třeba vybrala oběma našim dětem, s druhým jménem manžel až do porodu nesouhlasil, ale já o něm byla tak moc přesvědčená, že to je to jediné správné a dokonalé, tak jsem si ho prosadila a i kdyby mi někdo řekl, že se tak jmenují všichni na světě, stejně bych ho dala, protože, když to tak cítíš, tak ti jsou nějaké statistiky úplně někde :mrgreen:, ale u vás je to jiné v tom, že jste oba vybrali to jedno stejné.. a to už je"znamení", že to tak má být, tak nehled kolik dalších dětí to jméno nosí, tomu vašemu jistě přinese štěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
13.8.17 09:04

No my máme Aničku a Kubu a ve školce jsou jediný ;) a to jsou jedny z nejčastějších jmen. A to nám říkali, že jich ve školce bude hodně. Takže dejte co se vám líbí. Já znam z okolí Adi jen 2 Natalky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
13.8.17 09:08

První máme Karolínku..druhá bude Kristýnka..ano, tuctová, ale naše :srdce:

Je fajn, že jste se oba shodli..ano, Natálek je hodně, ale myslim, že už ten boom odeznívá.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
13.8.17 09:11

No, ja nerada davam jmena, ktera jsou v kurzu. Pribuzni maji Emu ( a to uz je dost velka, v puberte) a je jich ve tride 5 a vsechny se pisou stejne. Moje deti mely ve skole vzdycky spoustu Natalek, Emicek, Nikolek…Chapu, ze nekdy ma nekdo vybrane jmeno roky a jine nechce, ale casto mi to zavani spis nedostatkem invence.
Jmen je spousta, spousta krasnych, tak si spolu prolistujte kalendar, urcite najdete neco napaditejsiho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
13.8.17 09:15

Natálek je požehnaně, ale přece si kvůli tomu nebudete kazit radost z toho hezkého jména ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze