Vyčerpán - co pomůže?

Anonymní
20.3.24 11:46

Vyčerpání…co pomůže?

Ahoj všem, jdu si pro radu zkušenějších.. Jsem týden po porodu spím 3h denně a moje tělo to už nějak nezvládá. Mám druhé dítě takže spánek odpoledne je marný… Snažím se fungovat, vstávám k malé v pohodě…Ale mám pocity na omdleni přepadne mě stav kdy mi začne hučet v uších a jako bych přestávala slyšet cítím strašnou slabost takže si rychle lehám na zem s nohama na hoře :zed: panické ataky mám s nimi jsem se naučila pracovat jen tedy teď cítím ze ten spánek potřebuji no babičky a dědečky nemáme aspoň na staršího syna :( Manžel v práci ten to nějak nechápe.. Stydím se zato ze si stěžuji počítala jsem ze spát nebudu ale nepočítala s tím ze mě bude přepadávat takový stav… Holky ptám se co třeba na povzbuzení 👏🏼 kávu piju dnes se to nedalo a dala si půlku redbulla i když kojim :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2447
20.3.24 11:54

Týden po porodu? Jako že manžel není doma na otcovské?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NicolaR7
20.3.24 11:55

A nemas nekoho z kamaradek kdo by vzal treba starsi ditko ven a ty by sis s mimcem lehla?
Neni se prece za co stydet, ty si pred tydnem porodila dite pane boze! Mas narok na odpocinek, nejsi stroj! Manzel si mel vzit alespon tu tatinkovskou dovcu aby ti pomohl….Kdy chodi z prace? At si vezme starsi dite a tebe necha aspkn dve hodky vyspat muze vzit prece nakonene miminko do kocarku i s tim starsim…Musis odpocivat nebo zkolabujes s miminem v naruci, to se pak manzel asi bude divit. Nechapu tohle, privedla si mu na svet dite, potrwbujes cas aby se telo uzdravilo! Mela by si co nejvic odpocivat, nepij redbul jsou to strasny sracicky….vyvary, ovoce, zeleninu…nespis, kojis, staras se…mas narok na odpocinek! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
4978
20.3.24 12:06

Hořčík v nějaké dobře vstřebatelné formě. Tedy ne z lékárny. Značky třeba Natios, Pudhistamino. Nedostatek železa taky může působit na únavu.
Edit: A tedy můj muž po porodu mě nechával vyspat i přes den, resp. odpoledne. Nakojila jsem, přebalila, uspala v kočárku, přítel pak na mimino v kočáře dohlížel (chůvičkou), když mrčelo, tak šel uhoupat a nosil mi ho až na další kojení. Takže i ten tvůj by se měl zapojit a minimálně toho staršího vzít odpoledne ven, nejlíp i s miminem v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36133
20.3.24 12:13

Otec není na otcovské proč? Když přijde z prace tak mu dej ven obě děti a spi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.3.24 12:15

Týden po porodu a jsi na to úplně sama? Proč? Ať je chlap doma ne, než si to sedne :nevim: A pokud ne, tak se dospi odpoledne, až přijde. Mimochodem, proč spíš jen 3 hodiny denně, nejde ti spát nebo miminko taky spí takhle málo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2356
20.3.24 12:24

Počkej, mimino ti spí 3 hodiny za celý den i noc? Doufám, že po nocích neuklizíš…Lehnout si s ním v noci do velké postele a kojit, to nejde? U toho se dá spát. Nebo aspoň odpočívat. :think: Nic zázračného, jako pytlíček magnézka a bude to dobrý, nečekej, prostě jsi vyčerpaná, chce to aspoň v rámci možností spát, nemůžeš to přece dlouhodobě táhnout takhle, to je o průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.24 12:41

S panickou poruchou jsem se lecila pred 5 lety, davno uz neberu ani antidepresiva, zadne ataky a jsem ok.
Ale drzim se toho, co mi tehdy rekla psycholozka - přijměte to, že jste křehčí a starejte se o sebe. Můžu to potvrdit, vím, ze potrebuju pravidelny spanek a jidlo. Pokud tuhle pravidelnost narusim, citim nabeh na ataku a je mi blbe.
S novorozencem je to slozite, ale proste potrebujes spanek. Zapoj manzela. Jak, nechape?
Normalne mu rekni - je mi takhle, potrebuju te ted 2 tydny doma, at se muzu srovnat a aby ses podilel na peci. A pak o vikendu muze on resit starsi dite a ty spat s miminem pres den.
Chce snad, aby se ti uzkosti rozjely a on mel najednou na krku obe deti?
Jsou to vaše děti, ne jen tvoje.

• Citovat
  • Upravit
965
20.3.24 12:57

Já to měla po porodu podobné, hučelo mi v hlavě, pocity na omdlení, několikrát jsem zvracela z vyčerpání. Pomohl jen odpočinek. Měla jsem naštěstí pomoc, první týden tu byla mamka, ta vařila, manžel se staral o malého a já jen kojila. Nemáš někoho, kdo by ti pomohl? Určitě bych si promluvila s manželem, takhle to nejde. Můžeš určitě zkusit brát vitamíny pro kojící a kvalitní magnesium (já beru magnesium citrát, je lépe vstřebatelné), ale tělo není stroj, potřebuješ si prostě odpočinout a nabrat sílu. S kávou bych byla opatrná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí