Výchova, mé splnění slibu

29
1.6.26 11:31

Výchava, mé splnění slibu

Ahoj všem,
důvod podělení se s vámi, je kvůli slibu jedné „maminky“ z vás, které jsem údajně podle ní jí moc pomohl,… já si to osobně nemyslím, přijde mne to jako běžná věc, ale chtěla abych jí slíbil, že se zde zaregistruji ( i když si tady mezi váma připadám jak černá ovce ) a někomu poradil nebo se o něčem podělil…
Dělím se tedy s Vámi o výchově svého syna, kterého vychovávám tímto svým způsobem.
Je mne jasné, že uslyším kritiku a plno názorů, ale lidi takoví jsou… takže se omlouvám, pokud se někoho dotknu… a bohužel mě pro tentokrát názor moc nezajímá…
Učím ho:
aby vždycky jednal v zájmu dobra, po dobrém a hlavně vždycky v klidu…to je základ.
Nejednej emotivně a unáhleně…, vždycky musíš zachovat klid…
Až se budeš v životě rozhodovat, rozhodni tak jak je nejlepší…(nikdy se nemůžeš rozhodnutím zavděčit všem, vždycky budou pro a proti, ale tím se nenechej rozházet, takhke to v životě je…lidi nejsou stejní. Ale rozhodni tak jak je to nejlepší).
Nikdy nebuď na nikoho zlej!! a to ani v případě, že je on zlej na tebe…Od toxických nebo zakomplexovaných lidí se drž dál…
I když ti ublíží, nikdy mu nic nevracej a nebuď pomstychtivý!!! to si pamatuj…Pamatuj a věř, že každého karma je opravdová a exustuje…
Z té já osobně mám největší respekt v životě.
Proto nikdy nelži, vždycky se přiznej, tím budeš frajer…
Nesmíš být jako oni!! každého si život za jeho ubliźování sám potrestá- na to se spolehni…
Na slovo pomoc nikdy neříkej NE (pokud to ovšem nebude spoluúčast na bankovní loupeži nebo vraždě, ale to snad poznáš).
Pamatuj si, že síla je daná tím co máš v sobě, jaké máš srdce, né tím, že jsi hora svalů a to co máš ve svalech, ti chybí pak v hlavě… Šiř jedině dobro a lásku, dnešní svět ji hodně potřebuje.
Nauč se přijímat kritiku, ta bude častá. Lidi nejsou stejní, každý žije podle svého, tak jak jemuto nejlíp vyhovuje…přijmi to, a jdi dál.
Nikdy nikomu nevnucuj, že tak jak žiješ ty je správné a aby se tím řídili i jiní… Život je příliš krátkej na to, aby jsi měl čas se v něm trápit, vztekat, nebo být zlej…
Proto se snaž v povinnostech najít vždycky něco pozitivního…,snaž se co nejvíc být pohodář a podporuj smích a dobro…
Nejsilnější co na světě je, je láska. Díky té se dělají největší věci…, proto tě musím trápit tím, že tě musím pravidelně pomazlit a poňufat, ikdyž se ti to už postupem času nelíbí…ale díky tomu, že jsem tě mazlil a dával ti tu lásku je z tebe frajer :mrgreen:
Všechno co děláš, tak nešmel, dělej věci jedině pořádně a dotáhni je vždy do konce…
Ptej se ostatních na jejich zkušenosti, proplítej je se svýma…život tě naučí jaký výsledek bude když se jednou rozhodneš tak, a potom jak se rozhodneš jinak…
Svět je plný zakomplexovaných lidí, kterým třeba někdo ublížil, nebo se takový narodili…a až vyrosteš, stejně budeš překvapenej jako já, jací až lidi můžou být… přesně takovej ty ale nikdy nebuď… dávej lidem naději a ukazuj jim proč má život smysl…
Fakt nevím už co dál mám psát…je toho tolik…
Jediné co mě je líto, že jsem chlapečkovi nemohl dát plnou rodinu, tak jaké jsme to měli i my…to si bohužel nikdy neodpustím, i když vlastně za to nemůžu, je to jedno…děti za nic nemůžou… a hlavně všechno poznají a vycítí, tak jako i zvířata…to musí všem stačit věřit, že „něco“ existuje… ;)
Beru to tak, že tím podělením, jsem splnil slib svojí (kámošce?, známé? mamince? ) splnil…
Však ty si to tady najdeš, to co jsem ti říkal, máš teď sepsané…
Jestli na to budete dámy reagovat, nechám jen na vás…, nechci se nikoho dotknout
a nikomu nic nařizovat nebo poučovat…jako každý mám na všechno svůj styl…tak to prostě je…
Děkuji za trpělivost a omlouvám se „zbytečný“ topic… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2670
1.6.26 11:47

Sorry nedočetla jsem - respektive jen do prvního odstavce - prostě grafomanský výlev, přece každý vychováváme děti podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, na to nepotřebuju číst, jak to dělá nějaký Jarda z Emimina :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11848
1.6.26 13:51

To se nedá číst :roll: 8). Zbytečný topic :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15957
2.6.26 09:11

@LWalkstar Je to moc dlouhé a nic překvapivého jsem se nedozvěděla.. Svoji dceru učím aby se uměla zastat když se děje bezpráví, aby byla přející k úspěchům druhých a uměla pochválit. Dětská společnost je v určitém věku krutá, lépe jim jde být na sebe zlý než hodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
7.6.26 12:25

Náhodou, za mě dobrý, až teda na pár echtsluníčkářských bodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí