Výchova

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4243
30.7.12 14:38

@Uju
Naše sousedka má stejně staré dítě a pořád musí něco komentovat o výchově. Pořád naznačuje, jak má super dítě. Kašlu na ni, ale teď mě s tím dožrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
30.7.12 14:48

Tak to byl případ, kdy syn se vztekal u nás v bytě a sousedka mi na to řekla, že by mu to vytloukla z hlavy. Naprosto chápu, že když se tě to týká, tak se ozvu, neb když jde o extrém. Jde o to, že třeba syn si jednou sedl do prostřed silnice a na zadek nepomáhalo, tak si tam sedl taky, odtáhla jsem ho, tak se tam vrátil - tak jsem se sebrala a odešla pár metrů od něj, aby se postavil a to hned nějaká pani musela komentovat. To bylo období vzdoru ve 2letech před rokem.

Ale je pravda, že já když jsem neměla dítě, tak jsem taky komentovala výchovu :-). A teď si o výchově mnoha lidí myslím své, jen prostě to spolknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
30.7.12 14:50

Tak já jedné kamarádce do vychovy mluvila, škoda že bezúspěšně, ale snad si trochu z toho odnesla. Už se s ní nestýkám, rači…

Ale jinak do výchovy ostatním nemluvím a myslím si svoje.Ale hledím že si za mnou pro rady chodí a těší mě to.

Pokud nějaká maminka neumí okřiknout dítě a týká se to mě, tak to dítěti řeknu sama a pošlu ho za rodičema(třeba na zahrádce)…co mě naštvalo tak tam byla partička maminek a dětí si moc nevšímaly. Ty k nám chodily pro sušenky, co jsem měla pro malou-ty dětský. Ok, dala jsem, ale příště už ne a stejně otravovaly.Od nich k nám lezl chlapeček, asi dva roky a byl posran***.Bohužel jsem strašně citlivá na pachy a hlavně na podělaný cizí děti :oops:…ať sem ho posílala pryč jak chtěla tak to nešlo, matka ho ani nepřebalila tak jsem zavelela a šli jsme pryč. Těch případů je hodně, ale to známe asi každá.

Nespočet okřikování dětí co hažou kamínkama, práší prach, jdou si kopat ke kočárku že je to jedna strana branky, tahání starší a pod…to si líbit nenechám. Ale asi bych nikdy nešla mamince těch dětí něco říct, na to moc nejsem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
30.7.12 14:51

@Osmanka

Tak toho se hodně děsím… toho období vzdoru když se ti dítě prostě někde začne vztekat nebo si sedne na zem a BASTA!

Brrrrr… když je to někde u baráku tak budiž - odtáhnu domu a doma potrestám, ale co když zrovna někam nutně potřebuju jít? Nebo co když je to na veřejnosti v obchoďáku? No fujky, dej mi pokoj!!! Toho se bojím! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
30.7.12 14:59
@Cmochy píše:
@Osmanka

Tak toho se hodně děsím… toho období vzdoru když se ti dítě prostě někde začne vztekat nebo si sedne na zem a BASTA!

Brrrrr… když je to někde u baráku tak budiž - odtáhnu domu a doma potrestám, ale co když zrovna někam nutně potřebuju jít? Nebo co když je to na veřejnosti v obchoďáku? No fujky, dej mi pokoj!!! Toho se bojím! :mrgreen:

máš se proč bát :lol: …ale neboj, přežiješ to :lol:…mě to za chvilu čeká znova 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
30.7.12 15:03

@wildcherry Tady ty particky maminek, ktery se zakecaji a uplne prestanou vnimat, co jejich ditka delaji me dokazou vytocit na max. Jeden chlapecek se takto u nas primo naobedval, protoze videl, ze krmime a tak se pridal. Nevadilo by mi to, kdybych sama nemela zkusenosti s alergikem, jak mate vedet co to dite muze jist a co ne? Pak Vas jeste nejaka matka serve, ze ho krmite tim a tim… My jsme k jejich stolu vysilaly vyznamne pohledy, synka jsme posilaly za maminkou… az to segra nevydrzela a maminu teda zavolala. Des a hruza…
Jinak tedy dokud se me to vylozene netyka, tak taky nikomu do niceho nekecam a pokud ano, tak zacinam u ditete… spatne zkusenosti v tomto ohledu zatim nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
30.7.12 15:18

@Osmanka - No, tak tyhle lidičky co mají nejlepší a já nevím co ještě děti pod sluncem miluju :roll: Naštěstí jsem se s nikým takovým nepotkala. Mám kolem sebe lidičky co mají podobně staré děti a tak nějak nikdo do nikoho nerýpe, vše se dá říct slušně bez rýpání.
Jinak teda co já tak vidím(třeba v obchoďácích) tak jsou maminy co se jim děti vztekají a oni se to snaží řešit-že se jim nedaří dítě uklidnit-no, mě taky kolikrát ne, ale řeší to-tak ty spíš lituju. Ale je pravda, že je tam vidět maminky co jim děti skáčou po regálech, vztekají se, košíkama narážejí do ostatních a oni čtou v klidu a míru etikety :nevim: No, tam si myslím své, ale někomu něco říkat jsem zatím potřebu neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
30.7.12 15:28

@Kaculatko
Jo to znám, že maminy sedí na obědě a žvaní a děti si dělají, co chtějí. Na to jsem alergická. Právě, že mám hodně přísný metr na výchovu, tak mi vadí komentáře k výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
30.7.12 15:32

@Uju
Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
30.7.12 15:39

@Uju
No hele, já viděla v obchoďáku maminu, její dítě se vozilo v mašince v lokomotivě a ta má 2 vagónky. Syn tam chtěl jet, tak jsem to zaplatila jízdu a syn seděl tedy ve vagóně. No budiž. Ale to dítě ten vlak každou chvilku zastavilo. Ta matka mu na to neřekla ani buk - ono řeklo, chci napít, chci bombón - matka přiskočila a podala. Vůbec ji nevadilo, že tam není sám, že tu jízdu nezaplatili. Syna to přestalo hned bavit. Ale nešla jsem hned matce to komentovat nebo tomu dítěti, nechci se hádat. Čekám mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
30.7.12 15:48

@Osmanka Nekdy mne prijde, ze ty zensky maji vygumovano. Tohle bych nedovolila uz z principu, prece chci aby moje dite umelo tolerovat existenci ostatnich jedincu a ne, ze bude vsechno po jeho a dalsi dite ve vlacku je neviditelny. Jako co chcete s timhle ale udelat, podle me je zbytecny to nejak komentovat, protoze akorat prijde domu a zalozi tady diskuzi, ze natrefila na uzkoprsou kravu… a pridaji se k ni volnomyslenkarske maminky :lol: Kdyz takove osobe neni blby ani to, ze si za to platila ty, tak by ji nebylo blby se tam s Tebou dohadat, ze ses tupa a omezujes jeji dite v rozletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
30.7.12 16:01

@Kaculatko
Přesně. Když to platila nějaká mamina tak jsem syna šoupla dozadu a pak jsme se prostřídali. Taky jsem viděla, že nemá smysl něco říkat, jen se pohádáme a výsledek bude stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
30.7.12 16:07

@verububu
Jojo, taky tak. Mě vždy pobaví kamarádka bez dětí, která přijde a začne říkat, jak potkala maminu s harantem a… Si říkám, že by měla mít už dítě, viděla by to jinak. Proto nemám moc ráda, když někdo pak komentuje. Sama vím, že jsem to vduchu nechápala dřív, jak si to či ono může dítě dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
30.7.12 16:28

@verububu @Osmanka Jako bezdetny lidi si muzou komentovat co chteji, o tech si zase mysli ti rodice svoje. Ale ja bych nebrala komentare od nikoho. Pokud by moje dite vylozene nekomu nezasahovalo do osobniho prostoru nebo napriklad nedemolovalo obchodak, tak si myslim, ze nema nikdo pravo Vam do neceho kecat. Nikdo nevidi jak to s tim ditetem je, proc se zrovna vzteka nebo co delalo pred deseti minutama. Uprimne mi vetsinou vadi spis ty matky, jak jste tady uz vyse psaly, nekdy je to sila… damu u vlacku hodit na koleje :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
30.7.12 16:56

Holky to musim napsat. sedim ted s holkama v parku a starsi krmi kaceny.to trdlo nechalo kolobezku a predchoziho,,stanoviste,,a pan ve strednim veku za nama s ni ted dosel:-).jak me tak hodni lidi zlepsi naaaaladicku:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová