Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ddarja nepřihlášená píše:
já nečetla diskuzi, ale když jsem byla těhotná, tak jsem to naše 37-mi kilové tele naučila na fuj…co se týče ostatních psů…nevědomky, ani nevím jak…on nesnáší vlčáky, malá plemena…jak přiletí jorkšír a chce si hrát a lítá kolem něj, je nervozní…spíš se „kamarádíme“ s retrívry, loveckými plemeny, tak ty ostatní moc nemusí a popravdě…já taky, jednou mě z ničeho nic kousnul jorkšír do nohy, protože jsem si dovolila kolem něj projít a od tý doby…
ale přikláním se k tomu cvičáku ![]()
Děkuji všem za reakce. Ladytommy - krásná fotka
. Lenulik - máš pravdu, že pejsci vycítí z čeho má pániček strach. Když jsem v pohodě, je i on klidnější. Když je na volno, je mnohem lepší. Nevyvolává konflikt, většinou se jen naježí, štěkne a jde dál. To se však změní, když si jdu pro něj. Jakmile ho chci odvést, začne prudit a nedá se chytit. Jinak socializace neproběhla správně, to přiznávám. Bydleli jsme na vesnici, tam jsme chodili na procházky do lesa, kde pejsci moc nebyli. Teď jsme bohužel ve městě, v bytě a park sami pro sebe nemáme.
Koukala jsem na stránky Žertové, je tam pár dotazů na stejný problém. Vyzkoušíme to. Tak díky a papa
To vycukání nebo fyzický trest nemusí fungovat, naoapak to psovi řekne „jiný pes = trest“, takže může vyšilovat o to víc.
Dobrá metoda, ale náročná na čas a trpělivost, je, že když se blížíš ke psovi, zastavíš se v takové vzdálenosti od něj, kdy ten tvůj ještě nevyšiluje. A odměňuješ např. za ten oční kontakt (nějaký hooodně dobrý pamlsek). Postupně se bude vzdálenost, kdy pes ještě nevyšiluje, zkracovat, až zvládnete projít normálně okolo psa. Dobře se to učí na psech za plotem, víš jako jsou daleko, nemusíš se domlouvat s majitelem druhého psa.. samozřejmě jak zvládne psy za plotem, bude to chtít ztěžovat situaci, přidat další psy a tak. Rozhodně ale není řešení držet ho v izolaci, tím se to jen zhorší. Čím víc budete chodit mezi psy, tím líp. A základ je před cvičením psa pořádně utahat a unavit, dlouhou procházku, kolo apod.
co se týče výchovy tak doporučim kouknout na Znalec Psí duše. Dávají to myslim na National geographic a nebo to určitě bude ke stažení na uložto
má dost zajímavých rad ![]()
Ahojky všichni pejskaři, mám ráda pejsky ale…nademnou se přistěhovali noví nájemníci se psem, nejdříve jsem si myslela, že je to štěně a je mu doma smutno, jo chyba lávky je to čtyřletý pes, který když ráno (v 8,30)odejdou pryč, tak nepřetržitě štěká až do 16,30 než přijde někdo domů. Udivilo mě, že tento pes má opačné reakce :jakmile slyší na chodbě, nebo venku hluk, hlasy apod.tak stichne na pár vteřin. Snažilajsem se s majiteli tuto situaci vyřešit (jsem celý den doma)a jejich odpověď byla, že je rozmazlený. Nejsem žádná hysterická ženská, ale celý den se to nedalo poslouchat (skoro 3 měsice).Tak
jsem jim pohrozila, že je to týrání zvířat (psa mi je líto)a teď je přes týden klid. Nevím sice jak to vyřešili, ale snad to tak již zůstane. ![]()
Měla sem doma taky takový jelito-vařečka a kusanec do čumáku zabrala, samosebou cvičák, cvičák, malý psi v okolí a pešek, faiting-některý pes potřebuje unavit aby se chtěl socializovat-podvolil… takže házet klacky dolů z kopce, nechat viset půl hodinky na peškovi, když bude zkoušet dominanci na tebe, tk vařečka nebo co je po ruce… je to jak dítě-vše si pamatuje, dnes mám doma největšího miláčka, lidi se díky ní nebojí pitbulků a děti se sní nebojím nechat protože si moooc věříme, malý pejsi sou kamoši a velcí vrrr… známe své povahy a je to co já, každý pes stejně jako člověk potřebuje pevnou ruku-ukázat směr a držet ji, právě spolu ležíme na gauči mazlinkáme po 2 hodinové vyjížďce u kola ![]()
Mám fenečku, je jí rok a půl a postupem času zjišťuji, že mi byla dána nejspíš moc brzy. Není socializovaná a bojí se všech psů, aniž by jí některý ublížil, nebo jsem ji před nimi zvedala ať na ni nemůžou. Zkoušela jsem hladit cizího pejska ať vidí, že je hodný ale stále se odtahuje. U těch co mají známí a vídá je častěji je vidět, že si chce hrát a je zvědavá, ale přijde mi že neví jak na to. Začala se lekat venku listí které se pohne a podobně. běžné očuchávání nezná a nedělá, to jen ostatní pejsci jí. Prosím o radu zda nemáte zkušenost. Děkuji moc
Ahoj
Nepíšeš v kolika týdnech jsi si fenku vzala? A zda probíhala nějaká socializace, když byla u Tebe? Psí školka apod. Mimochodem - nikdy psa nezvedej do náruče „aby na ni ostatní psi nemohli“! Pes se pak cítí nadřazený - je přeci výš…navíc by se Ti mohlo snadno stát, že Tě nějaký psí zvědavec skácí k zemi ![]()
Ahoj no rok a pul je uz hodne, da se s tim neco delat, ale mnohem hur nez u stenatka…zkus psi skolku, delaji vyjimky, kdyz pejsek neni agresivni, ze ho vezmou do tymu se stenatky…mam stejny dotaz, jak dlouho ji mas u sebe? Podle toho popisu to vypada, jako by byla doma sotva par mesicu, takove boajacne chovani se odhali preci okamzite…?
Tak podle toho, co jsem si o tom přečetla, je to běh na dlouhou trať. Připrav se taky, že je možné, že fobii má vrozenou. Skoro jistě ne, ale kdyby přece jen, tak dle odborníků je téměř nemožné ji odstranit. Asi by bylo dobré se svěřit zkušenému cvičiteli, ale všeobecně jsem se dočetla, že:
Mám ji od štěnátka udajně 8 týdnů, el neměla zoubky ani pořadně nechtěla jíst a cjodit. Je to můj první pejsek a vše jsem si omlouvala tím, že je maličká a vše začínám vidět postupem času. Jinak já ji nikdy nezvedám ba spíše ji nabádam ať jde k ostatním pejskum.
S tím že ji nemám chovat je to težší, protože jsem ji pořád mazlila až je z ní mazel a pořád musí mít „fyzický“ kontakt. A nejhorší je že ona nemá předmět, kterého by se bála ale je taková lekavá ohledně toho listí venku a podobně. Nad Školkou jsem uvažovala a i o tom cvičáku, jen jsem si to chtěla potvrdit. děkuji všem
Chápu, že je to těžký, ale snaž se ji neutěšovat! Když se něčeho lekne/bojí a ty ji hned začneš hladit utvrzuješ ji v tom, že se něco děje. Když se lekne venku listí, tak to ignoruj, prostě jdi dál jakoby nic! A na nějaký ten cvičák bych určitě chodit začala, uvidíš, jak to vám oběma prospěje ![]()
@lusssyl zrovna včera jsem koukala na tenhle díl „znalce psí duše“, je to o fence s fobiemi http://www.youtube.com/watch?…, třeba Tě to bude inspirovat ![]()
já nečetla diskuzi, ale když jsem byla těhotná, tak jsem to naše 37-mi kilové tele naučila na fuj…co se týče ostatních psů…nevědomky, ani nevím jak
…on nesnáší vlčáky, malá plemena…jak přiletí jorkšír a chce si hrát a lítá kolem něj, je nervozní…spíš se „kamarádíme“ s retrívry, loveckými plemeny, tak ty ostatní moc nemusí a popravdě…já taky, jednou mě z ničeho nic kousnul jorkšír do nohy, protože jsem si dovolila kolem něj projít a od tý doby…