Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Kavovou lzicku ,tu vubec nechteli davat a za me teda vlhceny toaletni papir s dubovou kurou
Já si brala ty zmiňované kuch. papírové utěrky, po sprše vrazila chomáč mezi nohy a nezakrvácela jsem si ručník - člověk si utíral lýtko a najednou čůrek krve ![]()
Pořádný krém na ruce, z toho věčného mytí jsem byla jak sušenka.
@Martassek Ahoj, doporucuji papirove uterky na utirani „spodku“ aby si clovek nespinil rucniky, granulovany kojici caj Hipp- lze rozmichat i ve studene vode, balenou neperlivou vodu (nemocnicni caj
), krem purelan na bradavky, ibalgin (po 2.a 3.porodu to zavinovani delohy bolelo jak cert, kolikrat jsem i prodychavala jako kontrakce a sestra se moc netvarila, kdyz jsem chtela neco proti bolesti), vlastni kosmetiku pro miminko (u nas meli jen johnson's
), pantofle do sprchy… ![]()
Vlastní overaly na miminko, když se např v noci počůral při přebalování tak jsem nemusela chodit škemrat o čistě oblečení (na Bulovce dokonce vyměnili jen kus za kus takže bych musela donést to pocurane).spinaci velký špendlík na připevnění cévky a pytlíku ke košili abych měla obě ruce volné a nemusela ten pytlík při chůzi drzet (když jsem to řekla sestře jestli nemá tak na mě hleděla že to slyší poprve..nechápu že to jiným maminkám nevadilo a neřešily to). Mensi pet láhev s takovým tím pitkem co stříká (rajec např) do toho vodu a po čůrání se opláchnout přímo na záchodě a nemusela jsem tak casto do sprchy!
@Martassek píše:
Ahoj kočky, pomalu začínám uvažovat, co si budu balit do porodnice a vzpomínám na věci, co mi pobyt usnadnily a zpříjemnily naposledy. Byly to např. kuchyňské utěrky místo toal. papíru (netrhají se a nenechávají žmolky), zavírací špendlík, kterým jsem přichytila porodnické vložku ke kalhotkám, protože strašně zklouzávaly. Prostě takové drobnosti nemyslím klasický seznam. Měly jste taky nějaké takové vychytávky?
Kup si ty síťované kalhotky, skvěle drží tu vložku. Vlastní desinfekci třeba na ruce. Dudlík. Čokoládu. Sedací polštářek. Krém na bradavky. Taku záleží jaká porodnice. My měli vedle záchodu přidělenou malou ruční sprchu ,takže to bylo bajo.
@Janli píše:
Knížku. Moje dítě pořád spalo a já se nudila. A taky malou lampučku. Když se malá v noci vzbudila a musela jsem na přebalovat, bylo nutný rozsvítit velký světlo.
Tak u nás drezura, bez milosti každé tři hodiny přebalit a kojit a rozsvíceno být muselo, sice tlumené světlo, ale i na mě dost nepříjemné. Takže na nudu nebyl čas, mezitím sprcha, záchod, jídlo a trocha toho spánku. A to mi mrňous vůbec neplakal a taky spal ![]()
@alialiali píše:
Vlastní overaly na miminko, když se např v noci počůral při přebalování tak jsem nemusela chodit škemrat o čistě oblečení (na Bulovce dokonce vyměnili jen kus za kus takže bych musela donést to pocurane).spinaci velký špendlík na připevnění cévky a pytlíku ke košili abych měla obě ruce volné a nemusela ten pytlík při chůzi drzet (když jsem to řekla sestře jestli nemá tak na mě hleděla že to slyší poprve..nechápu že to jiným maminkám nevadilo a neřešily to). Mensi pet láhev s takovým tím pitkem co stříká (rajec např) do toho vodu a po čůrání se opláchnout přímo na záchodě a nemusela jsem tak casto do sprchy!
Ježíš… No to teda Krč luxus!
Malé noční světýlko do zásuvky, rozdvojku, Labelo. Já měla vlastní pokoj, takže jsem si normálně v noci zhasla a nechala v zásuvce akorát noční světýlko.
@dana.dv chtěla jsem napsat, po nástřihu se hodil i doma. Nezabere místo a skvělý parťák.
Jinak asi ty papírové utěrky, aby se nezašpinil ručník - mýt jsem se chodila často
Dobré porodnické vložky ( ideální jsou ty jejich síťované s buničinou) , inkontitenční síťované kalhotky - nikde nic nelítá.
Pak teda jediné co , tak fakt vlastí body / overálky pro mimčo, ty zavazovací košilky byl fakt rebus… a pak bepanthen na prsa…
Jinak mi nic nechybělo. Těch pár dní se to dá přežít s erárem co dostaneš a jídlo - já měla dietu a přežila jsem ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.