Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Martassek
Chlupatou deku. Me zachranovala behem silene dlouhe prvni doby porodni (vyvolavany porod) a na monitorech, kdy jsem se klepala zimou a unavou a mimcu jsem s ni potom obkladala postylku, neb hrozne tahlo od okna.
Já moc věcí v porodnici nevyužila, vložky mi nikam neklouzaly, protože sem měla dobře padnoucí kalhotky
toaletak sme měli nemocniční to by mě ani nenapadlo tahat sebou vlastní, stejně sem chodila na malou do sprchy a pak se rovnou opláchla a osušila ručníkem. Na dítě měli všechno erární, akorát teď si asi budu brát dětské rukavičky, syn si hrozně drapal po obličeji a tam žádné neměli tak musel mít ruce navlečené v ponozkach. Možná si nechám po porodu dovezt kojící polštář, těch erár neměli a mě by se celkem hodil.
Nuzticky nebo kapesni nozik na ty spesl uzasny vakuovany salamy ke snidani nebo veceri ![]()
Knížku. Moje dítě pořád spalo a já se nudila. A taky malou lampučku. Když se malá v noci vzbudila a musela jsem na přebalovat, bylo nutný rozsvítit velký světlo
.
Krabičku čaje, abych si tam k snídani udělala v kuchyňce svůj a nemusela pít ten jejich erární ![]()
@Janli my měli dokonce nakázaný mít rozsvíceno pořád
nad postelí takový ty dlouhý světla a nesmělo se zhasnout, no na spaní super ![]()
@Martassek Jinak já jsem byla ráda za nafukovací kruh na sezení, dva mi praskly
Ale stejně to šití bolelo jak prase ![]()
Knížku, tablet. Jinak bych se tam unudila k smrti. Merino zavinovačku, abych mohla dítě zavinout na vánočku a čepičku. Zavinula jsem, stáhla čepičku přes oci a dítě spalo. Něco k jídlu, před nástupem laktace jsem jak kyselina, tak abych furt nebehala do kantýny.
@Celeste97 my taky, tak jsem si nechala přinést z domu ledlampičku. Sestry s tím byly v pohodě a já mohla spát.
Já hodně využila fén se studeným vzduchem, nebyla jsem schopná se dotknout šití ručníkem, tak abych se ve vložkách nezapařovala tak jsem se fénovala. A powerbanku, od minule dali elektrický polohovatelné postele takže v jediné zásuvce u postele byla zapojená postel a vibrující telefon na druhé straně pokoje je při kojení hrozně otravný. A můj největší zachránce - hojivý gel na poporodní poranění od Nobilis, krásně zklidňuje a hodně urychluje hojení.
Já si příště vezmu určitě vlastní body nebo overalky na mimčo, z těch jejich zavazovacích košilek jsem fakt šílela. A hromadu vlastního jídla.
Příspěvek upraven 17.01.19 v 20:40
@Gortyna píše:
Rychle schnoucí ručník
Vidíš, to mě vůbec nenapadlo!
Přitom mám doma tři, ale vzpomenu si na ně vždycky jen když se balím na vodu. A v tašce zaberou minimum místa. Pecka, píšu si.
@Medičkaa píše:
Já si příště vezmu určitě vlastní body nebo overalky na mimčo, z těch jejich zavlažovacích košilek jsem fakt šílela. A hromadu vlastního jídla.
Automatická korekce
![]()
U nás dávají plastové příbory, tak jsem si vzala z domova normální. A vzala bych osvědčenou odsávačku mlíka.
Kavovou lzicku ,tu vubec nechteli davat a za me teda vlhceny toaletni papir s dubovou kurou
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.