Vychytávky pro dvojčata

603
13.10.12 18:41

Vychytávky pro dvojčata

Dvojmatky :-) - tedy vy s dvojčátky :-) Můžete mi poradit, říct jaké vychytávky jste měly a plně využily s dvojčatama? Postě praktické věci u krmení (těch větších), ke kočáaru ap. Ségra čeká dvojčata, tak by se hodil tip na šikovný praktický a plně využitelný dárek :-) Díky moc předem. Z. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
13.10.12 18:42

Nevim jak ted, ale pozdeji urcite voditko!!! :mrgreen:

A jinak, kamoska s dvojcaty si nemohla vynachvalit kojici polstar… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4691
13.10.12 18:54

Jojo, taky bych ti poradila velký kojicí polštář, to byl nejužitečnější dárek, co jsem v těhotenství dostala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
13.10.12 18:58

No, kamarádka nejvíce využila (a stále využívá) takový ten vodící postroj, aby ji kluci nezdrhali. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2224
13.10.12 20:00
@montchitchi píše:
No, kamarádka nejvíce využila (a stále využívá) takový ten vodící postroj, aby ji kluci nezdrhali. :D

Ty jo, to neznám. Ale mým dvojčatům je jednadvacet… :think:
Ale jsme parta třech nejlepších kamarádů, všichni máme dvočata. ti ostatní tříletá a desetiletá a nikdo takové postroje nepoužíval. Oni nemají jen dvě děti, ale obojí tři a musím říct, že dvojčata jsou od začátku vychovávané jinak, protože prostě máma má jen dvě ruce. Jsou samostatnější ale řekla bych i disciplinovanější. Holt jim nic jinýho nezbývá.
Ale teda žádnou speciální vychytávku neznám, i když další dvojčata máme i v rodině a to šestiletá. Jako jediná a vymakaná a hodně potřebná vychytávka mi přijde kojení obou najednou, takže fakt ten kojící poštář…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
13.10.12 20:01

Kojici polstar byl super, ten muj se za zady dal zapnout a drzel mi kolem pasu, coz bylo fajn, ze jsem s nim mohla popojit a nespadl a nemusela jsem ho drzet..
Jinak u nas vodici ksiry se vubec neuzili, nechteji a nechteli v nich byt..
Jinak jsem vyuzila asi stejne vychytavky jako mamky jedno ditek, nic uplne specialniho dvojceciho me nenapada..
Podle toho, kolik chces investovat a co by se hodilo ji, kazda vec je dobra, kdyz se to musi koupit dvakrat.. kolotoc nad postel, lehatko, monitor dechu urcite bude potrebovat, dvojcata jsou vetsinou rizikovi novorozenci.. perinky do postylky, tech je taky treba dost.. nebo ted jsem se kochala v Tescome, jaky maji vychytavky, ruzny odkapavace na lahvicky, nadobi pro deti s termoobaly.. proste je toho milion..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
13.10.12 20:09
@mirka19 píše:
Ty jo, to neznám. Ale mým dvojčatům je jednadvacet… :think:
Ale jsme parta třech nejlepších kamarádů, všichni máme dvočata. ti ostatní tříletá a desetiletá a nikdo takové postroje nepoužíval. Oni nemají jen dvě děti, ale obojí tři a musím říct, že dvojčata jsou od začátku vychovávané jinak, protože prostě máma má jen dvě ruce. Jsou samostatnější ale řekla bych i disciplinovanější. Holt jim nic jinýho nezbývá.
Ale teda žádnou speciální vychytávku neznám, i když další dvojčata máme i v rodině a to šestiletá. Jako jediná a vymakaná a hodně potřebná vychytávka mi přijde kojení obou najednou, takže fakt ten kojící poštář…

No, já když to viděla poprvé, tak jsem hekala smíchy. Kamarádka si to objednala tehdy z USA, tady se to moc ještě nenosilo. Vypadá to jako takový postroj na psa. Má dva kluky a jsou to neskutečné poděsy. Je téměř nemožné je venku uhlídat, aby je něco nepřejelo apod., takže jsou na vodítku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
13.10.12 20:27

Tak zrovna vodící kšíry jsme nepotřebovali ;).
Co jsem hojně využívala tak houpací lehátka (já měla od Fisher price),krmila jsem je v tom zaráz (já děti nekojila) lahvičkou, potom houpala (když jsem jednoho chovala, druhého jsem mohla nohou houpat :lol: ),to byl takovej největší pomocník. Jinak nic speciálního mě nenapadá :nevim:. Určitě bude každej dárek dobrej, kterej mamince ušetří čas, ten hlavně bude potřebovat :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2371
13.10.12 20:32

Za mne ohradka (my dokonce spojily dve k sobě). S ni mám chvilku klidu a vím, ze prcky najdu kde jsem je nechala a nic nevyvedou ;)
Taky krmeni dvou děti zaraz bez zidlicek si neumím představit.

To jsou hlavní věci, ktere mi vždycky chybi kdyz jsme někde mimo domov.

Jeste me napadla mikrovlnka, ta jede porad-na ohřev jídla a sterilizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
13.10.12 20:36

Cokoli, co bude dvakrát… A do začátku zásobu plen velikosti 2-5 kg, špatně se shání (aspoň u nás v Brně :roll: ) a je jich velká spotřeba…

Mimochodem mám na prodej nosítko pro dvojčata (do společných 13 kg), jestli je ségra sportovně-alternativní typ a bude je chtít nosit… (ale upřímně - není 100% využitelné, např. moje holky si na něj nezvykly a vůbec v něm nechtěly být :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
13.10.12 20:59

Tak rozhodně ohrádka, jak psala luca, jistota, že děti najdeš tam, kdes je nechala - což ovšem neplatí v době, kdy z tý ohrádky umí vylézt :D

Kojící polštář - fajn pomůcka jak při kojení tak při krmení z lahvičky.

Jídelní židličky - nekojila jsem, takže si neumím představit, bez jídelních židliček život, nebo bez houpacího lehátka. Když byly holky malé, krmila jsem je v houpacích lehátkách a na kojících polštářích, když byly větší, tak v židličkách - představa běhání za každou z nich s jídlem je teda dost stresující :D :D

Kvalitní kočár - Jsem ráda, že jsem si vybrala kvalitní kočár, dobře se s ním jezdilo, všechno fungovalo, byl těžký „akorát“, holky se do něj vešly i s fusaky a byl dobře složitelný a praktický.

Rychlozavinovačky - holky se v nich cítily dobře a bezpečně, méně brečely atd., ale né všem to vyhovuje. Nicméně nám to docela pomohlo s neklidností :)

Hodně látkových plen - jednak na jednorázový plínky, nebo jako plínka v nouzi, nebo kvůli věčnýmu ublinkávání při krmení. Když jsem dávala odříhnout, tak každá měla pod sebou plenku a poblinkaná byla z větší části plenka, není poblité všechno :D (Bryndáky mi přišly zbytečné :lol: )

Monitor dechu - to pro nás byla také nezbytná pomůcka.
Chůvičky - když jsem byla v jiné místnosti - ideální k příbuzným nebo i doma.

No, ale hlavně se mi nejvíce osvědčili starší sourozenci, kteří pomáhali nebo hlídali prcky, když jsem vařila či uklízela. Hráli si s nimi. :D :D :D (Ale to ty asi zařídit neumíš :D )

Praktický a šikovně využitelný dárek je prakticky cokoliv, co se musí kupovat ve větším množství - ať je to kosmetika, oblečení, plenky, nějaký nábytek atd. :) Protože za to je většinou největší útrata :srdce: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
13.10.12 21:13

@mirka19 tak třeba já vodítka užila ze začátku dost…ale mě se narodilo mimino, když dvojčatům bylo 18m a takhle malý děti by mohly bejt vychovaný jak chtěly…kdybych s nima šla sama, tak nemám šanci zastavit v rychlosti kočár, zabrzdit a chytat děti, kdy každý běží na jinou stranu a nemít z nich přejetý placky na silnici! dneska jsou jim dva roky a kšíry mají spíš na okrasu (jsou to batohy ve tvaru opic a ocásky maj zamotaný kolem hlav opiček) ale když jdu třeba kolem frekventovaný silnice, tak si je radši chytnu, aby se mi nerozběhly na druhou stranu za nějkým psem! takže já je třeba využívám…ale to asi záleží na situaci…nemít mimino, neřešila bych to… :roll:

ohrádkujsem koupila a nevyužila a beu užitku prodávám!!

kojící polštář, kojeneckou váhu a elektrickou odsávačku jsem hodně využila…i když jsem kojila jen 3 měsíce!

jídelní židličky jsme pořídili takový, který se přidělávají na jakoukoliv velkou židli - za jedno to nezabírá v bytě další místo, což je s dvojčatama problém a za druhý se to dá složit a vzít s sebou do restaurace…ne všude počítaj s tím, že člověk přijde s dvěma dětma! ;)

když už jsem nekojila, využila jsem hodně takový ty zásobníky na sušený mlíko, kde jsem měla odměřenou dávku a jen nasypala do lahve s vodou…

a jinak hooodně, hodně dudlíků, lahviček, kelímků na pití, hodně barevných lžiček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2371
13.10.12 21:28

Ono je to fakt u každého jiný. Já kojim jeste ted, takže odsavacku jsem uzila jenom na zacatku na rozkojeni a pak, kdyz jsem nosila prckum mliko do porodnice.
Dudliky a lahvičky jsem nevyuzila vůbec, protože je vůbec nechtěli.
Voditka mám taky koupeny a zatím jsem je jeste nevytahla ze skříně. Uvidím jestli vůbec k něčemu budou.
Váha je fajn, tu používáme doteď, ze zacatku jsem vážila porad ted tak jednou mesicne.

Nejdůležitější je mít asi kvalitni kocar, ale to by byl poradny darek :twisted: Kdyz si nebudeš vědet rady, tak hromadou plín a ubrousku nic nepokazis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
13.10.12 23:17

Ja zase vyuzila max odsavacku, kojila jsem dveru 6 mesicu a pak uz nechtela, tak jsem ji odsavala jeste docela dlouho, kluka jsem kojila 14 mesicu..
Ohradku jsem nevyuzila, meli zabranu do dveri, takze misto ohradky meli svuj pokojicek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
14.10.12 05:37

Tak já myslím, že největší vychytávka je úspěšně zahájit a udržet kojení a mít hodný děti ;) :lol:

Jinak tu vše holky zmínily ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport