Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny nadšence kempování! Dovolenou trávíme ve stanu, a protože mám ráda dokonalé věci a při každé dovolené objevuji nové vychytávky pro kempování, rozhodla jsem se založit diskuzi. Nevěřím, že nás nebude víc, koho baví mít vše vychytané. Můžeme si předávat zkušenosti, nápady a hlavně ty vychytávky! Na dovolenou každý rok vychytávám seznam na balení. Letos jsem eliminovala zakopávání o naše stanové šňůry, na noc jsem na ně dala svítící tyčinky stočené do náramku. Děti si s nimi pohrály než šly na kutě a pak jsem je dala na šňůry. Fungovalo to skvěle! Co mi letos na dovolené chybělo, byla rozdvojka. Když mi zdechl mobil, neměla jsem šanci jej dobít, protože všechny zásuvky v kempu okupovaly náctiletí s chytrýma tabulkama. Loni jsem vychytala skladování obuvy naší rodiny a koupila skládací lehoučký botník, super věc! A co vy?
Já jsem velký fanda na kempování, ale mám pocit, že najít v čechách klidný čistý a dobře vybavený kemp je věc skoro nemožná…
neobejdu se bez stolku a židliček, solární sprchy, dobrého vína a skleniček na noze. A letos bez elektrické plácačky na vosy ![]()
My jsme z kempu dojeli minuly týden a na nabíjení je dobrý mit i prodluzku a ještě rozdvojku k ni, protoze těch zásuvek je zalostne málo. Vedle nás meli vychytaný vstup do stanu takovýma tema obyc solarnima lampama. My jsme letos byli poprvé a nevěděla jsem, co všechno by bylo dobre vzít, příští rok to už bude vychytanejsi ![]()
Super diskuze!!! My jsme začali kempovat letos a úplně nás to chytlo. Jezdíme dva dospělý - děti 5 let a 8 měsíců a pes. Stan jsme pořídili Coleman. Byli jsme zatím dvakrát - poprvé Mušov - kemp Merkur (katastrofa - jeden velký mejdan, sociálky nic moc apod.)- navíc jsme neměli nafukovací matraci a židličky. Teď jsme byli v kempu Sedmihorky - Český ráj a to byla úplně jiná a hlavně vyšší úroveň. Tentokrát jsme sebou měli nafukovací matraci a stoleček - super!!!
Ale pořád je co vylepšovat…
Moje nejvetsi vychytavka na kempovani je opustit ceske kempy a jezdit do Nemecka, Rakouska.
Jak cenově ty rakouské kempy vychází? A včem vidíte zásadní rozdíl? Děkuji za názory…
Solární sprcha?? Co to je, to vůbec neznám! Elektrickou plácačku jsem koupila v minulosti a vůbec to nefungovalo:-( Moucha si na to klidně sedla a nic. Možná nějaký vadný kus.
Jinak je fakt, že kemp, kde by bylo vše 100% jsem zatím taky nenašla. Vždycky chybí něco. Preferuji kemp s vybavenou kuchyňkou nebo aspoň kuchyňkou. Loni se nám moc líbilo na Slovensku - Slnečné skaly. Ale byla blízko frekventovaná silnice:-( Vždycky je něco. Letos jsme strávili týden v Merkuru, o kterém jsem manželovi říkala, že tam mě nedostane ani omylem. Jenže lepší kemp v této oblasti není. Po objíždění kempů jsme tam skončili a já jsem to úplně obrečela. Nesnáším masovou záležitost, jenže jsme chtěli na Pálavu. V Sedmihorkách jsme byli ještě bez dětí a moc se nám tam líbilo, ale vím, že i tam bývá přeplněno.
Jinak ty solární svítilny, zajímalo by mě, jak to moc svítí do stanu. Na spaní chci tmu, proto jedno z kritérií je, nestavět stan pod lampu. Na stan ještě dáváme plachtu. Jednak nám jeden rok do stanu při vytrvalých deštích pršelo, ale plachta zamezuje rannímu sluníčku, ve stanu není takové horko. Na plachtu nedám dopustit ![]()
Přikládám seznámek na dovču, snad to půjde přečíst, pokud tam najdete něco, co tam chybí, tak budu vděčná ![]()
@jančamamča Zasadni rozdil vidim v cistote socialnich zarizeni a chovani obyvatel. Toalety a sprchy jsou cisteny v pravidelnych intervalech cca 60 minut, v kempu je po cely den relativni klid, po 22 hod je ticho.
Cenove je to samozrejme horsi, zalezi na poloze kempu, prumer stan, 2 dospeli a 2 deti 25-30E.
@jančamamča zrovna minuly týden jsme v sesmihorkach byli. Paráda ze
pro děcka ideál, do lesa par kroků..
@Cuddy Takové kempy jsou i u nás, jezdíme po zahraničních hodně, ale známe zde srovnatelné. Převážně na jihu Čech.
Cuddy Tak to jsou pak větší kempy, když se sociálky čistí tak často ne? Myslím, že je to taky o štěstí, kdo bude zrovna ve stejnou dobu v kempu s námi. Kolikrát i my jsme v kemnpu v ČR po 22hod před stanem šeptali, abysme nerušili ostatní.
Příspěvek upraven 12.08.15 v 11:40
No pojem „noční klid“ je v kempu velká neznámá. Češi jsou strašně bezohlední…
@Alenka píše:
https://www.emimino.cz/profil/cuddy/ tak to jsou pak větší kempy, když se sociálky čistí tak často ne? Myslím, že je to taky o štěstí, kdo bude zrovna ve stejnou dobu v kempu s námi. Kolikrát i my jsme v kemnpu v ČR po 22hod před stanem šeptali, abysme nerušili ostatní.
My jsme taky Ti co šeptají…
@Alenka píše:
Solární sprcha?? Co to je, to vůbec neznám! Elektrickou plácačku jsem koupila v minulosti a vůbec to nefungovalo:-( Moucha si na to klidně sedla a nic. Možná nějaký vadný kus.
Jinak je fakt, že kemp, kde by bylo vše 100% jsem zatím taky nenašla. Vždycky chybí něco. Preferuji kemp s vybavenou kuchyňkou nebo aspoň kuchyňkou. Loni se nám moc líbilo na Slovensku - Slnečné skaly. Ale byla blízko frekventovaná silnice:-( Vždycky je něco. Letos jsme strávili týden v Merkuru, o kterém jsem manželovi říkala, že tam mě nedostane ani omylem. Jenže lepší kemp v této oblasti není. Po objíždění kempů jsme tam skončili a já jsem to úplně obrečela. Nesnáším masovou záležitost, jenže jsme chtěli na Pálavu. V Sedmihorkách jsme byli ještě bez dětí a moc se nám tam líbilo, ale vím, že i tam bývá přeplněno.
Jinak ty solární svítilny, zajímalo by mě, jak to moc svítí do stanu. Na spaní chci tmu, proto jedno z kritérií je, nestavět stan pod lampu. Na stan ještě dáváme plachtu. Jednak nám jeden rok do stanu při vytrvalých deštích pršelo, ale plachta zamezuje rannímu sluníčku, ve stanu není takové horko. Na plachtu nedám dopustit
Přikládám seznámek na dovču, snad to půjde přečíst, pokud tam najdete něco, co tam chybí, tak budu vděčná
solární sprcha je černý pytel s rozprašovadlem, do kterého se naleje voda a sluníčko jí krásně ohřeje, idální na občasné osvěžení.
na plácačku nedám dopustit, letos je opravdu nutná ![]()
Solární světýlka mi přijdou zbytečná, na stůl si dáme velkou svíčku a romantika hned., plachta je dobrá věc!
Kuchyňku nepotřebuju, vařič + komplet nádobí si vozíme, ale čisté sociálky, rovné místo pro stany s stínem, hezké dětské hřiště a hlavně klid po 22:00 vyžaduju. V Německu skoro samozřejmé, tady aby to bylo všechno najednou skoro nemožné.
Na Pálavu doporučuji malý kemp „Jáňův dvůr“ sice také mají co zlepšovat, ale jde to dobrým směrem.
Sedmihorky vyzkoušíme, četla jsem samou chválu.
Haha, teď jsem to chtěla napsat, Jáňův dvůr jsme navštívili na kole a z kempu jsme byli jako očumující nadšení. Pravda ranní kohout tam taky nic moc
Totéž v kempu Veveří, tam zase ráno bečí ovce
V Merkuru to zase byli holuby nebo opilci že
Ale zvučící zvířata snesu víc než lidskou bezohlednost.
Letos mi svíčka vyhasla dřív než končila dovolená, tak jsem koupila hřbitovní. Jak foukalo, tak pořád zhasínala, nakonec se mi převrhla na stůl a vosk byl všude. Takže opravdu pořádnou svíčku ![]()