Vyčištění těla před těhulkovstvím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
342
2.3.05 07:51

No,já jsem taky taková babka kořenářka a nařizuju :lol: jarní čistící kůru trvající 6 týdnů!!!!!!
Tak a máš to,klidně ti poradím i bylinky,a nemusíš si je kupovat u mě :lol: ,stejně si je taky kupuju v lékárně,hi,hi.

Fakt,nenech se vystresovat,paní opravdu potřebovala kšeftík,žádná čistící kůra se nedělá rok,to je blbost. :x
Bylinkám věřím,bylinkářům už méně,je jich tak 90% jen kšeftařů a podvodníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.3.05 09:15

Naprosto souhlasím s názory, které tu již zazněly. Na jednu stranu si myslím, že bylinky v žádném případě uškodit nemůžou, spíš naopak, ale o nějakém kompletním vyčištění nemůže být ani řeči. Vem si, co všechno jíš, dýcháš, piješ, to by jsi musela asi zkusit život na jiné planetě.
Já jsem řešila trochu jiné dilema a to, zda se mám čistit po hormonální antikoncepci, protože jsem z jedné strany slyšela, že se nemá min. 3 měsíce brát, aby se tělo vyčistilo, z druhé strany, že to není pravda. Doktor mi řekl, že naopak HA je takové hnojivo a že je větší šance na otěhotnění. Tak jsme si řekli, že to zkusíme a ono to vyšlo napoprvé.
V den svatby jsem byla 2 měsíce těhotná, sice jsem nemohla alko, ale jinak jsem si to docela užila.

Tak že být tebou, tak bylinky klidně piju dál a jakmile se rozhodnete, že chcete mimi, tak huráá do toho a brzké //.

Boumi

• Citovat
  • Upravit
108
2.3.05 09:50

Jajulko, myslím, že bys to měla vzít svým „selským“ rozumem . Jestli je ta paní tak dobrá, jak máš zkušenost, tak ona ti poradila co věděla nejlepšího, nechtěla tě znervoznit. Rok v pětadvaceti zas není taková doba. Ale já si myslím, že je to pro natěšenou maminu dlouho, že tělíčko to umí i rychleji. Podle mě si jen zjisti, jestli ty čajíky nejsou špatné pro těhulku a po těch třech měsících se sice nemusíte až urputně snažit, ale miminku nebraňte, a jestli bude už tělo připravené, tak se povede. Klidně to spoj, ty čajíky pij při tom snažení, a uvidíš, že možná ten rok bude třeba už čas narození vašeho miminka. Jinak harmonické vztahy a prostředí jsou podle mě na očistu těla nejlepší, takovou kúru si naordinuj už bez léčitelky, a uvidíš, že to působí fakt kouzelně.
 W.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
2.3.05 10:57

Ahoj Jajulko a ostatní,
také souhlasím s názory ostatních! Myslím, že normální zdravá ženská nemusí určitě podstoupit roční čistící kůru!To je blbost. My se snažíme o mimi od včerejška :) , antikoncepci jsem dobrala na konci listopadu. Názory jsou různé, ale mi se rozhodli nějaký čas počkat (cca ty 3 měsíce). Hlavně vlastně kvůli tomu, že na konci dubna máme svatbu a já se chci vejít do šatů :).Myslím, že by bylo dobré, kdyby jsi Calibrum a kys. listovu začala brát už teď a pak v tom pokračovala. Já brala nejdřív Biofolic od PharmaNordu a pak jsem začala střídat Calibrum Baby plan a klasické multivitamíny, abych jich všech měla dostatek. Mimoto ještě střídavě piju čaj z kontryhele, který je dobrý na všechny ženské neduhy a také napomáhá otěhotnění.
Hlavu si z bylinářky nedělej!
Přeju Tobě i sobě a všem ostatním brzy mimi v bříšku.

Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
2.3.05 14:36

Ahoj Jajulko, na bábu kořenářku se vykašli :roll: Mám kolegyni a ta na ně taky hodně dá a zatím jí to nic dobrého nepřineslo..Já jsem vy:,–(ila HA v červnu, v září jsme se brali, do té doby jsme si dávali pozor a v říjnu jsem otěhotněla. Nebrala jsem žádné vitamíny, žádnou kyselinu listovou, prostě jsem to nechala přírodě (je mi 26 let). Nikdy jsem s menses a vším tím okolo neměla problém až na klasické výtoky, ale jinak jsem podle doktora byla v pořádku. Spíš bych se dala psychicky do klidu, v klidu plánovala svatbu a jak ti mohu potvrdit, v euforii před a po svatbě se mimina dělají jedna radost :lol: zeptej se svého doktora, jak se na to dívá on, ale věř mi, kdyby tam k té babce šla která-koliv z nás, tak bysme už museli dávno umřít :wink: Hodně štěstí a pohody přejí Petra a mimí 21tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
2.3.05 16:00

Ista vestkyna mi poradila caj z pakostnika smradlaveho na uspesne pocatie - pre mna aj muza. Na pribalovom letaku som si precitala, ze je dobry na travenie a vobec nic sa tam neohovorilo o neplodnosti atd. Takze skutocne ma z toho akurat 3 dni prehanalo - tak dokonale som sa „cistila“, ze som pokazde 20 minut nemohla vstat z WC a mala som take krce, az som plakala. O konkretnych zdravotnych problemoch nepovedala nic.

Jahodka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
2.3.05 16:02

Ahoj holčinky,
ještě jednou děkuji za vaše příspěvky, moc jste mi pomohly… :)
Už mám dušičku v péří… :lol: a nemyslím na to a těším se, až bude konečně červen… :)

Zatím dlabu multivitamíny Cem-m (tak nějak se jmenují), ty také obsahují kyselinu listovou 0,4 mg, jód a všechny další potřebné vitamínky a budu je zpočátku asi střídat s Calibrem Babyplan (asi měsíc), a pak už je Calibrum, protože to se mi jevilo ze všech dostupných „miminkovských“ vitamínu jako nejlepší. Taky vážně uvažuju nad tím, že to poslední balení antikoncepce (Pramino) už brát nebudu. Akorát nevím, jestli mi pak nevyjde MS na dovolenou, to bych fakt byla štěstím bez sebe… :lol: Vůbec netuším, co udělá to vysazení HA s mým MS cyklem… :?

Čajíky od té paní mám zatím jen na jeden měsíc, pak k ní mám přijít a podle všeho mi dá zase jiné, tak nevím, jestli tam mám jít nebo si radši koupit nějaký čistící čajík v lékárně… Kdo ví, co by mi zase řekla, že?
Až budu těhulka, tak určitě dám vědět, akorát mám pocit, že to už na mě asi dávno zapomenete - přece jen to bude skoro za půl roku nejdříve… :wink:
Tak pa, jsem ráda, že jsem s váma mohla „pokecat“ :), ještě jednou díky.
Jájulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.3.05 18:57

Ahoj, tak aj ja sa pridam a citujem z obalu cajiku, ktory pijem ja :

„Kindlova čistící bylinná směs, známá též jako Harmony Tea je vhodná pro období, kdy je telo potřeba vyčistit a celý organizmus harmonizovat. K vyvážení všech tělesných funkcí dochází pravidelným denným pitím, ALESPOŇ PO DOBU 6 TÝDNU.
atd, atd … je vhodná před plánovaným otěhotnením, ocení ji diabetici, pro zlepšení kvality pleti … atd.“ – koniec citatu--

a len podotykam, že p. Kindl je (vraj) vyhlaseny liecitel bylinkar a prave tato zmes je celkom vychyrena. a pokial pozem posudit, tak mne na plet pomaha uzasne - na to ostatne neviem, zatial som len snazilka :D

tym chcem teda potvrdit, to co uz tu niekto pisal a sice ze cajikmi sa telo vycisti tak za tie cca 2 mesiace a ze nie je bylinkar ako bylinkar a bylinna zmes ako bylinna zmes :wink: :!

takze ja osobne by som tu tvoju osobu pustila z hlavy von, z toho stresu a smutku ze chces babatko a musis rok (a aj viac) cakat budes na tom zdravotne este horsie, ako bez jej cajikov :! :!

tak sup na to :lol:

Brasil

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
15.3.06 17:27

Proc tu vsichni pisete jak kdyby ste meli pusu slepenou medem? To je sama zdrobnelina a vetsina vyrazu ani zdaleka nepripomina cestinu, nebo to pro co ten vyraz nejspis je… A pokud takhle melete i na svoje deti, tak se pak nedivte ze budete muset k logopedovi…

• Citovat
  • Upravit
243
15.3.06 17:39

Fíha, to bych dala, takové kořenářce. Kdybys byla narkomanka nebo alkoholička, tak budiž, ale zdravá ženská nepotřebuje ani ty vitamíny nebo jiné doplňky (kromě té kyseliny listové - i když je určitě lepší je brát, pokud si složením stravy není jistá), natož takovouhle očistnou kůru.
Přesně jak psaly holky - jestli bude mít dušička pokoj, najdi si na netu, jestli některé z těch bylinek nekolidují s těhotenstvím a pij je zatím, a hupněte na to. Ono to beztak vyjde málokdy napoprvé, a i kdyby - z toho, co píšeš, žiješ zřejmě zdravěji než většina jiných :-)) Jestli se těhu na úplném počátku dobře u:,–(í, to beztak neovlivníš.
Tak hodně štěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
15.3.06 17:56

chci se pridat k ostatnim… klidne se cisti ted ty 3 mesice, vy:,–( HA, kdyz mas pocit, ze to bude lepsi a vuuubec se nestresuj…
co mam zkusenosti, tak vetsinou /samozrejme jsou i vyjimky/ je ms po vysazeni HA stejna jako pred HA… kdo mel problemy pred, ma je i po vysazeni a kdo mel ms jako hodinky, ma to tak vetsinou i potom…
 a

co se tyka toho, kdy se zadarilo mimi, to nedokaze nikdo rict, jestli to ma vuubec nejakou souvislost :lol: a jestli , tak spis tu v pozitivnim smyslu - hned po vysazeni se deti dari lepe a casteji dvojite ..... :lol: :lol:

ja jsem zivym dukazem sve teorie - po vysazeni jsem mela 2× ovulacni cyklus primerene delky, pak mi zmizela ovu a delka byla normalni, a pak dva anovu s delkou pres 50dni a ukoncenim umele hormonama… takze jsem se postupne vratila ke stavu jako pred HA… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
15.3.06 17:59

jo a jestli chces, pridej se na diskuzi Cekatelky na //..... ma to jen jeden hacek… holky, co tam prisly s tim, ze se chteji snazit az za cas, tak zacinaji vahat, jestli cekat nebo ne :) , ale mame i takovy, co vydrzely :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
15.3.06 18:15

jajulka, ja myslim, že i když te pani trochu věříš, tak bys neměla až tak. Myslím, že spíš chce vydělat na prodeji bylinek, neříkám, že je to špatné, ale možná trochu přehnané.myslela jsem, že myslíš očistu- třeba od HA, to jsem dělala já, že jsme první 2 měsíce čekali, než jsme začli dělat miminko, aby tam nebyli nějaké škodliviny.kdyby ses chtěla čistit, tak v dnešní době se asi žádné tělo nevyčistí. Např. když bys kouřila čistí se tělo několik let, a myslím, pokud nekouříš, tak určitě přijdeš do kontaktu s nikotinem(zastávka autobusu atd) a to taky škodí organismu, proto by ses mohla „čistit“ i z tohoto.
Takže nevidím v tom nic tak strašného, radši bych začala jak to máš naplánované, a nemyslela na to, že se může něco stát s mimi, že nejsi vyčistěná.Protože to by ses akorát stresovala. Tak v červnu směle do toho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
15.3.06 19:19

Ahoj Jájulko,
já si myslím, že pokud žiješ zdravě a píšeš, že ano, tak není důvod čekat rok na snažení. Tělo určitě potřebuje pročistit, ale to se podle mě dá zvládnout za mnohem kratší dobu. Obvykle se doporučují vitamíny, já osobně beru Calibrum Babyplan, který je na dobu snažení a v prvním trimestru těhotenství a doporučuje se brát alespoň 3 měsíce před plánovaným těhu. Obsahuje všechny vitamíny, které snažilky a těhulky potřebují.
Dál se doporučuje pít kontryhel a řepík, ty by měly přispět k pravidelné menstruaci a správné ovulaci (tady si nejsem jistá, jestli k jednomu nebo druhému), při snažení pít jen do ovulace - nedoporučuje se v těhu - a pak zase od menstruace do ovulace.

Pokud máš nejistotu, že není něco v pořádku, tak bych ti doporučila kontrolu u gynekologa nejlépe v první polovině cyklu, to už by doktor mohl vidět i vajíčko a měla bys tak potvrzené, že je všechno OK.

Přeju ti hodně štěstí při snažení, ať se brzy dočkáte mimíska :)

Inka - snažilka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky