Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Název mluví za vše
máte nějaký trik jde to vůbec?
Spíš asi moc ne, ale kup si ve zlatnictví čistící hadříky. stojí asi dvacku a ty čistí krásně.
Já kupovala v drogerii takovou malou lahvičku nějakého roztoku, přímo na čištění stříbra.. Stačí nalít do skleničky a stříbro na pár minut ponořit. Pak se jen opláchne vodou a je jak nové. ![]()
Stříbro čistím tak, že dám do misky alobal, kypřící prášek a to co chci vyčistit, zaleju horkou vodou a nechám působit ![]()
Postříbřené nebo stříbrné? Stříbrné ano, postříbřené většinou ne…
Cistic stribra - smrdi, rozhodne je to jedovaty (peclive schovat), ale cisti skvele.
Dej do misky alobal, na něj nasyp jedlou sodu, do toho hoď šperk a nalej na to vřící vodu. Vypění to a šperk se krásně vyčistí. Dej tu misku ale do dřezu nebo umyvadla abys neměla potopu ![]()
Já u nás nechávala věci znovu postříbřit, nebylo to moc drahé a zas na dlouho klid…místo čištění ![]()
U nas jsme vetsinou dali na plotnu maly kastrulek do toho lzicku jedle sody a to co jsme chteli vycistit a nechali par minut varit…nedavno jsme si tak cistila nausnice z chirurg. oceli
![]()
Já čistím stříbro tak že ho dám do misky, k němu kousek alobalu a sůl. To vše přeliji vařící vodou. Chvilku nechám působit-asi půl hodky-a opláchnu a osuším. Vždy mi to zabralo.
Tak na stříbro to možná zabírá ale na postříbřené bohužel ne ale děkuji za rady
Já jsem vyčistila postříbřené šperky dle návodu:do misky s vroucí vodou sáček prášku do pečiva a ponořit aluminiovou lžičku, do toho jsem dala šperky a během chvíle se leskly, jako nové.
Přeji hodně zdaru ![]()